Rochii celebre si cum le poti purta

Fie ca este vorba de cunoscuta Little Black Dress sau de rochia roz purtata de catre Marilyn Monroe in Gentlemen Prefer Blondes (1953), fiecare dintre noi a pastrat in memorie cel putin o rochie faimoasa. Rochiile care au ramas in Istoria Modei, se disting atat prin tiparele unice si materialele sofisticate, cat si prin atitudinea celor care le-au purtat.

Citeste mai jos povestea unora dintre cele mai celebre rochii, dar si cateva adaptari contemporane ale acestora, pe care le poti purta si tu!

Printesa Diana a purtat multe outfit-uri celebre, insa unul dintre ele a ramas intiparit in memoria publicului. Dupa ce Printul Charles a admis in mod public faptul ca are o aventura in afara mariajului, Printesa Diana si-a facut aparitia intr-o rochie de catifea neagra, cambrata pe corp, cu umerii goi si cu o curea de matase in talie. Este una dintre cele mai sofisticate, dar si provocatoare tinute purtate de catre Printesa Diana.

Pentru a aborda un look similar, poarta o rochie de catifea midi, cambrata, cu umerii accentuati  si accesorizeaz-o cu un colier sau cu un plic statement.

Inainte de sfarsitul Primul Razboi Mondial, designerul Coco Chanel isi dorea sa conceapa un produs trendy, pe care sa il poata purta vaduvele soldatilor din primul raboi mondial. Astfel s-a nascut faimoasa Little Black Dress. In timp, rochia a fost adaptata si purtata in numeroase varianta de catre actrite si modele faimoase. Printre cele mai cunoascute este Audrey Hepburn in filmul Breakfast at Tiffany`s.

Astazi poti purta o rochie de tipul Little Black Dress atat la birou, cat si la un eveniment important. Adapteaza rochia Little Black Dress, purtata de Audrey Hepburn, printr-un model similar, cu lungime midi si talia accentuata. Colierele si cerceii statement sunt esentiali inaccesorizarea acesteia. Seara se potrivesc colierele si cerceii cu perle, iar ziua o pereche de ochelari de soare supradimensionati si o esarfa colorata.

 

In filmul Gentlemen Prefer Blondes, rochia roz fara bretele in care isi face aparitia senzationala Marilyn Monroe a fost desenata de catre designerul William Travilla. In rochia faimoasa, actrita a cantat celebrul cantec Diamonds Are a Girl`s Best Friend. Pentru a-si pastra forma in timpul interpretarii, rochia a fost captusita cu un material rigid, din plastic.

Poarta o rochie roz intens de seara, cu decolteu in V si cu maneci din voal pentru a adapta contemporan faimoasa tinuta. Important este sa iti pui in evidenta bustul si talia. Daca formele foarte fixe pe corp nu sunt in genul tau, creaza prin transparente si taieturi ingenioase un look de seara la fel de hot precum cel purtat de Marilyn Monroe.

Rochia rosie creata de Marilyn Vance si purtata de Juliei Roberts in filmul Pretty Women (1990) este, cu siguranta, printre cele mai faimoase din lume. Pe langa farmecul actritei care evidentiaza tinuta, rochia se remarca prin decolteul spectaculos si tiparul impecabil.

Alege o rochie rosie cu un detaliu spectaculos in zona decolteului si cambrata pe talie. Pentru a o purta la petreceri in familie sau cu prietenii este mai potrivit sa alegi o lungime midi. Asorteaz-o cu un machiaj dramatic si o bratara sau o pereche de cercei pretiosi.

Una dintre cele mai scandaloase, dar si faimoase rochii ale secolului noastru, este cea purtata de catre Jennifer Lopez in anul 2000, la decernarea Premiilor Grammy. Au trecut 20 de ani din momentul in care J Lo a purtat rochia semnata Versace, iar publicatiile de moda inca mai vorbesc despre ea. Atentia recenta a publicului asupra rochiei se datoreaza in special colectiei SS 2020 Versace, care a reintrodus printuri tropicale si  s-a incheiat cu aparitia lui Jennifer Lopez in faimoasa rochie.

Avand in vedere ca majoritatea dintre noi nu participa la asemenea evenimente de amploare, este dificil sa iti imaginezi in ce context poti purta o astfel de rochie. Pentru a o adapta, alege o rochie maxi sau midi cu un print de inspiratie tropicala, care iti evidentiaza bustul. Asorteaz-o cu bijuterii aurii, supradimensionate.

Tinutele Printesei Kate Middleton sunt apreciate tot timp de catre public, insa una dintre cele mai faimoase este rochia in care aceasta si-a anuntat logodna cu Printul William, in 2010. Este o tinuta simplu de adaptat, deoarece este minimalista, dar fara a pierde din farmecul discret feminin. Alege o rochie midi sau 7/8, albastra, care accentueaza talia si are volum in partea de jos. Accesorizarea trebuie sa fie discreta. Se potrivesc sandale ori pantofi negri sau nude.

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.