Make-up trends 2016

Ultimul pas inainte de a iesi din casa: o privire asupra tinutei, a suvitelor rebele si, bineinteles, asura machiajului. Acesta nu trebuie doar sa fie intr-o stare perfecta, ci trebuie sa se incadreze in schita stilului adoptat si in cea a trendurilor actuale.

Ce ne propun si ce ne invata, deci, faimosii make-up artists ai momentului?

Una dintre cele mai importante lectii este aceea care ne sustine si ne incurajeaza imaginatia si amprenta personala. Poate ca nu multe dintre noi pot urma directiile indraznete spre care ne indruma numele cu rezonanta din industrie, dar este bine sa stim ca aceasta ramane mereu o directie permisa si de fiecare data acceptata.

Sprancenele, spre exemplu, primesc o atentie speciala in acest sezon. Cu siguranta ca o iesire casual sau formala nu permite sublinierea acestora asa cum propun Giambattista Valli sau Chanel, cu ajutorul culorilor puternice sau sidefate, dar petrecerile tematice si cele chic-futuriste pot fi pretextul ideal pentru a reliefa tendintele momentului. Un detaliu important, insa, de care trebuie sa tinem cont indiferent de context este ca sprancenele bogate sunt in continuare la moda, iar trendul conturului foarte subtire este deja o simpla amintire.

sprincene-Giambattista Valli sprincene-chanel

sprincene-Giambattista Valli2

Buzele, pe de alta parte, devin acum o panza care ne sta la dispozitie. Rosu, roz, nuante care duc spre negru… Nu exista limite. Exista, in schimb, o culoare potrivita fiecarui tip de ten, iar aceasta regula trebuie urmata cu sfintenie. Culoarea ochilor, a parului si, evident, a tinutei sunt, de asemenea, factori esentiali. Totusi, cu o asemenea libertate de exprimare, prin rosul puternic Dolce & Gabbana si Isabel Marant, roz nude si rece, sau deja celebrul negru-burgund Dior, ar fi imposibil sa dam gres. Ce trebuie sa retinem, insa, este ca o culoare puternica a buzelor nu permite un machiaj strident al ochilor. In rest, sa ne lasam purtate de culoare!

buze-isabel-marant buze-dg2

buze-dg buze - alexis mabille

buze-dior buze - Fenty x Puma

Ochii si implicit privirea devin cu adevarat dramatice si patrunzatoare, iar conturul nu este nici pe departe timid. Fendi si Frank Morello exemplifica o incadrare a ochilor folosind culori inchise, asortate tenului nude, foarte putin conturat si buzelor in culori deschise. Cu siguranta ca lectia din spatele acestor nume celebre nu ne limiteaza la astfel de sugestii indraznete, ci doar ne confirma trendul ochilor conturati, ca un punct central al intregii palete de make-up.

Frank Morello - ochi ochi - fendi

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.