Alexander McQueen – cum purtam extremele

“Contrariile se atrag” este o zicala pe cat de cunoscuta pe atat de controversata. Iar moda nu face o exceptie de la regula. Inspirata de aceasta provocare a extremelor si a magnetismului pe care il creeaza, Sarah Burton a adus in ultima prezentare Alexander McQueen cele mai sfidatoare combinatii stilistice.

Daca fiecare stil in parte isi asuma drepturi de autor asupra anumitor piese vestimentare, show-ul McQueen a preluat elemente din stiluri diferite, demonstrand ca nu trebuie sa alegem mereu pe baza regulilor. Astfel ca rochiile boeme cu print floral au fost de data aceasta prezentate alaturi de jachete biker. Si pentru ca, intr-adevat, contrariile se atrag, dar se si evidentiaza reciproc, jachetele negre din piele, crop sau lungi, sunt puse in valoare de rochii maxi, diafane. La polul opus, marcand acelasi contrast prin culoare si stil, se afla rochiile din piele cu imprimeu floral in culori vii.

flori-piele flori-piele4flori-piele

O alta propunere aduce in prim-plan rochiile lungi dintr-o broderie delicata, evidentiate de data aceasta de accesorii. Centuri de talie din piele, coliere de tip choker si bratari masive, dar si ghete in ton cu accesoriile. Rochiile urmatorului sezon propun un decolteu sweetheart, o talie evidentiata, bretele inguste si un stil pe cat de boem si de feminin, pe atat de rock’n roll.

broderie-piele broderie-piele

Culorile urmatorului sezon sunt pentru McQueen pe cat de timide pe atat de indraznete. Desi nu sunt prezente in nuante voluptoase, regalul argintiu insoteste rochiile cu detalii transparente, in timp ce rosul este alaturat combinatiei alb-negru. Rochiile sunt lungi, dar cu decolteuri adanci, acoperite in nuante si volume, dar dominate de accente transparente.

argintiu ag2 rosu1 rosu2

Indiferent de combinatiile alese, prezentarea McQueen ramane un exemplu al unui joc artistic care demonstreaza ca moda devine cu atat mai efervescenta cu cat ne permitem sa experimentam. Cu nuante, cu materiale, cu stiluri, dar mai ales cu emotii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.