Tendinte Toamna Iarna 2020/21

Tendintele noului sezon ne surprind printr-un mix dinamic intre stilurile boho, punk-rock si aristocratic. Contrastele puternice, mai ales din punct de vedere stilistic, sunt elementele cheie ale toamnei. Vogue defineste stilul FW 2020/21 drept: ”an allure of outside-the-box, timeless style”. Volumele complexe, formele romantice si alura edgy/sexy sunt esentiale in FW 20/21. Pe cat sunt de versatile piesele trendy, pe atat sunt de eclectice si adaptabile stilului personal. Descopera mai jos cele mai cool tendinte ale sezonului.

1. Boho Chic

Designerii ne aduc spiritul inconfundabil hippie, reinterpretat cu nuante chic si folk. In colectiile Etro, Celine si Chloe vei vedea culorile naturale, cu printuri florale sau boho, rochii lungi sau 7/8, asortate cu cizme, paltoane lungi cu faux-fur si accesorii de piele.

2. Decolteul cu funda din voal

Cu un aspect aristocratic si romantic, decolteul din voal cu funda transforma o rochie sau o bluza basic intr-o piesa super trendy. Bluzele de acest gen se poarta fie impreuna cu pantaloni chino/coulotte si cizme cu toc, pentru un look office, sau cu jeans evazati, bootcut si un pardesiu oversized sau un sacou.

3. Roz si violet

Designerii de la Saint Laurent, Bottega Veneta si Alberta Ferretti au demontat in acest sezon inca un mit din fashion, respectiv imposibilitatea combinatiei cromatice intre roz si violet. Nu numai ca arata spectaculos impreuna, dar au si o anumita eleganta neasteptata.

4. Manecile soficticate

In ultimele sezoane, designerii au experimentat tot mai mult cu diverse tipuri de maneci si au pus accentul pe volum. Sunt trendy in acest sezon mansetele inalte, tip victorian si manecile care accentueaza umerii.

 

5. Capele

O piesa clasica, revenita in tendinte, este capa. Ne aduce aminte de liniile clasice Dior si este o alternativa ultrachic la clasicul pardesiu bej de toamna. O capa se potriveste fie cu o rochie de seara sofisticata, fie cu un outfit de inspiratie burgheza.

6. Fustele plisate la sacou

Costumele masculine au fost inlocuite de o alternativa mult mai feminina si cu puternice influente din burghezia franceza. Se poarta sacoul de costum impreuna cu fustele plisate 7/8 si cizmele cu siret sau slouch.

7. Animal Prints

Animal prints sunt noile culori neutre. Pe langa clasicele animal prints, se poarta reprezentarile ludice ale animalelor, precum printurile din colectia Thom Browne sau mascotele care au dansat la showul Stellei McCartney, care iti garanteaza o stare de bine.

8. Franjurile

Designerii au adus pe catwalk franjurile asociate atat outfiturile celor de zi, cat si celor de seara. Nu exista reguli. Esential este sa ai cat mai mult curaj vestimentar si sa iti lasi imaginatia libera.

 

9. Paltoanele oversized

De la paltoanele D&G tricotate manual si pana la cele oversized, cu croi contemporan, marca Jil Sander, accentul ramane pe formele supradimensionate. Alege culori uni puternice, precum rosu, sau nonculori.

 

10. Rochiile ovale

Rochiile semnate de Comme des Garcons, Simone Rocha, Nina Ricci si Halpern aduc aminte de haute coutur-ul clasic prin formele inspirate de forma unui cocon. Rochiile de tipul acesta se potrivesc cu materialele fine, precum matasea.

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.