Sailor style – unul dintre look-urile reprezentative ale verii

Fiecare parte a anului este evidentiata prin anumite stiluri specifice, stiluri care par a imprumuta din caracteristicile sezonului pentru a sublinia astfel pasiunea fashionistelor nu doar pentru moda in sine, ci si pentru tendintele in acord acesta.

Astfel, daca primavara tindem sa optam pentru stiluri romantice si boeme in nuante pastel, toamna tindem spre stilul boho sau British, accentuat prin deja patentatul imprimeu in carouri, sacouri lungi si palarii fedora, in timp ce iarna ne indruma spre stilurle rusesti cu caciuli din blana si cojoace desprinse parca din romanele secolului 19, vara apartine stilului marinaresc.

Stilul sailor, navy sau marinaresc este numit de acele piese care bifeaza o parte din cromatica verii (albastru, bleumarin) impreuna cu piese albe si rosii, din imprimeuri (dungile) si din croiurile relaxate pe care le indragim in acest sezon. De la un an la altul, acest stil cunoaste noi abordari care il pot distanta de viziunea clasica a anilor 40 din care se inspira, pastrand insa liniile esentiale in tinutele care il definesc.

Sacoul bleumarin este una dintre piesele de baza in crearea unui astfel de stil. Pentru a-i respecta intocmai rigorile, trebuie sa alegem acele sacouri cu guler inalt si nasturi aurii. Ne putem inspira insa din moda actuala si chiar din prezentarile Dior pentru acest sezon si sa alegem un sacou bleumarin clasic, plusand prin piese care sa accentueze stilul ca topuri cu dungi alb-bleumarin, alb-rosu sau rosu-bleumarin si pantaloni palazzo intr-una dintre aceste culori.

Un lucru important in crearea acestui stil este respectarea cromaticii definitorii: rosu-alb-bleumarin. De cele mai multe ori, sacoul sailor este purtat de iubitoarele de moda cu un top alb-albastru, accentul de rosu revenind accesoriilor.

stil-marinaresc-sailor  stil-marinaresc-sailor

stil-marinaresc-sailor  stil-marinaresc-sailor

sacou-bleumarin-sense  jacheta-bleumarin-sense

Dungile orizontale sunt, de asemenea, o parte importanta in schitarea stilului verii. Cel mai usor de purtat prin intermediul topurilor basic, acestea pot urma orice combinatie cromatica din triunghiul specific.

Asa cum ne prezinta si Ralph Lauren sau celebritati precum Mary-Kate Olsen sau Jessica Alba, este bine ca topul cu dungi sa urmeze un croi cat mai simplu. Daca dorim sa mizam, insa, pe un model mai personalizat, modelele cu snur pot fi o varianta care pastreaza notele stilului marinaresc.

stil-marinaresc-sailor  stil-marinaresc-sailor

stil-marinaresc-sailor  stil-marinaresc-sailor

Pantalonii care completeaza stilul sailor sunt alesi in functie de doua criterii esentiale: cromatica si croiul amplu. Pentru acelea dintre noi care iubesc rosul, o pereche de culottes in aceasta culoare si un top cu dungi alb-albastre pot crea un navy style autentic, personalizat.

Daca dorim sa respectam cat mai bine rigorile unei astfel de tinute, este bine sa alegem o pereche de pantaloni bleumarin cu talie inalta si un croi evazat, modelele cu nasturi constrastanti in partea de sus fiind cele mai potrivite pentru un astfel de look, modern si clasic in acelasi timp.

stil-marinaresc-sailor  stil-marinaresc-sailor

stil-marinaresc-sailor  stil-marinaresc-sailor

pantaloni-bleumarin-sailor-sense  pantaloni-bleumarin-sailor-sense

Atunci cand nu putem include toate cele trei culori intr-un outfit sailor chic, ne putem baza pe accesorii pentru a completa stilul. Iar accesoriile de un rosu puternic reusesc sa bifeze doua cerinte stilistice: respecta trendurile primavara-vara 2019 si finiseaza tinuta in stilul pe care dorim sa il  obtinem.

Gentile si curelele in aceasta culoare sunt usor de purtat la o pereche de pantaloni albi sau bleumarin, insa printre cele mai classy modalitati de a introduce rosul intr-un astfel de look este prin esarfele purtate in jurul gatului. O esarfa rosie, de cele mai multe ori de dimensiuni mici, si un top simplu cu dungi creeaza astfel un duo suficient de puternic in schitarea stilului marinaresc. Iar daca dorim sa ne oprim aici, o pereche de jeansi albastri sau o fusta alba in A pot fi doua dintre alternativele la indemana care ne vor ajuta sa cream un look sailor, fara niciun efort.

stil-marinaresc-sailor  stil-marinaresc-sailor

stil-marinaresc-sailor  stil-marinaresc

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.