Moda vintage-cum revin outfiturile purtate de celebritatile anilor ’50-’60

Anii ’50-’60 au marcat pentru lumea modei o perioada a carei influenta o resimtim si in prezent. Grace Kelly, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot si alte nume sonore din showbizz-ul acelor ani au inspirat in acei ani o noua imagine a femeii moderne, elegante, exemplificand prin stilul personal tendinte pe care le urmam si in 2019.

Camasile albe simple sau cu volane erau piesele care stateau la baza outfiturilor elegante, fie rafinate si feminine prin excelenta, fie minimaliste sau cu tuse androgine. Moda anului 2019 pastreaza imaginea unui stil bazat pe motto-ul less is more, propunand camasile albe pentru tinute casual, office sau classy.

Putem alege pentru sezonul primavara-vara modele albe sau ivorii pe care sa le purtam, asa cum exemplificau si celebritatile anilor ’50-’60, cu fuste sau pantaloni cu talie inalta. Camasile cu volane in zona umerilor vor avantaja mai ales femeile cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate), dar alaturi de o pereche de culottes pot fi purtate la fel de corect si de femeile cu un alt tip de silueta. Iar daca dorim sa aducem o nota moderna outfitului creat, este suficient sa accesorizam cu o geanta de tip cos sau colorata si o pereche de ochelari de soare.

stil-vintage-camasa-alba  stil-vintage

stil-vintage-pantaloni-talie-inalta  stil-vintage

camasa-alba  camasa-alba-volane

camasa-bej  camasa-alba

Fundele oversized si esarfele inguste in jurul gatului, accesorii pe care le asociem acum cu un stil chic frantuzesc, erau purtate de cele mai iubite fashion icons inca din anii ’50. Fundele albe contrastau minunat cu rochiile sau jachetele negre, in timp ce esarfele completau tinute create cu ajutorul camasilor si a fustelor midi.

Tendintele primavara-vara 2019 ne incurajeaza sa optam pentru camasi albe cu funde negre, dar si pe bluze cu imprimeu si panglica in zona gulerului. Pe langa un stil feminin si elegant, aceste “detalii” stilistice ne ajuta sa cream la fel de usor un look office, dar si o tinuta chic demna de evenimente mondene.

funda-oversized  funda-oversized

esarfa-camasa  esarfa-camasa

camasa-imprimeu-funda  camasa-alba-funda

Dungile s-au mentinut in topul trendurilor, fiind considerate un imprimeu de baza in garderoba fashionistelor. Audrey Hepburn si Brigitte Bardot ne atrag atentia insa asupra tuselor vintage-retro care au propulsat acest print mereu in voga.

Bluzele si rochiile cu dungi orizontale sunt ideale pentru femeile cu o silueta dreptunghi sau androgina, dungile verticale vor avantaja siluetele petite, iar combinatiile alb-bleumarin, rosu-bleumarin sau alb-rosu descriu cele mai chic stiluri navy. Topurile cu imprimeu in dungi pot fi asortate unei perechi de jeansi pentru un look de zi, casual, in timp ce rochiile purtate cu pantofi stiletto ne asigura tinute elegante, perfecte pentru orice stil.

bluza-dungi-audrey  rochie-dungi

bluza-dungi-clasica  pantaloni-dungi-colorate

bluza-dungi-paltrow  rochie-dungi-colorate

Orice iubitoare de moda trebuie sa aiba in garderoba o pereche de pantaloni cu talie inalta. Cu pense, la dunga sau simpli, cu un croi drept, conic sau evazat, acestia reinventeaza stilul vintage pe care il putem admira in filmele sau editoriale cu vedete ca Vivien Leigh, Grace Kelly sau Elizabeth Hepburn.

Un astfel de pantalon va sublinia talia si va avantaja femeile cu o silueta petite, daca vorbim despre un croi conic, croiurile ample fiind potrivite mai degraba siluetelor inalte. Designerii ne incurajeaza sa optam pentru pantalonii negri evazati dintr-un material fin, daca dorim sa obtinem un look elegant, business sau de seara, sau pentru modele bej si accesorii pastel pentru un outfit relaxat de zi.

pantaloni-talie-inalta  pantaloni-talie-inalta

pantaloni-evazati  pantaloni-talie-inalta

pantaloni-evazati  pantaloni-largi

Rochiile midi in A subliniaza feminitatea tinutelor create, indiferent de print sau de cromatica. Celebritatile adora aceste piese si mizeaza pe eleganta lor in schitarea unui stil classy, rafinat, fie ca este vorba despre modele negre, uni, sau depre imprimeuri florale, romantice si boeme.

Moda vintage ne aminteste ca eleganta consta, de cele mai multe ori, in alegerea unei rochii midi minimaliste si accentuarea discreta a taliei cu o centura ingusta. Urmand exemplul actritei Audrey Hepburn, putem alege modele cu pliuri ample, ideale pentru femeile care doresc sa aduca volum in zona soldurilor, in timp ce Grace Kelly a imortalizat notele rafinate aduse in prim plan de rochiile alb-negru sau cu print floral.

rochie-midi-neagra  rochie-midi-alb-negru

rochie-midi  rochie-midi-flori

rochie-midi-neagra  rochie-midi-flori

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.