Ghidul pantalonilor perfecti

Daca ar trebui sa fim in totalitate sincere, am admite faptul ca nu este usor sa gasesti perechea perfecta de pantaloni. Desi toate siluetele sunt frumoase si nu ar trebui sa simti ca nu poti purta un anumit produs care iti place, totusi multe dintre noi prefera sa gaseasca obiecte vestimentare care sa ascunda lucrurile care nu ne plac. Ideal este sa probezi multe tipuri de pantaloni, pentru a gasi perechea potrivita, insa, in contextul actual, este de preferat sa stii ce vrei, inainte de a intra in magazine. Descopera mai jos un ghid care te va ajuta sa iti gasesti pantalonii perfecti, in functie de silueta ta.

Exista mai multe tipuri de silueta. Pentru a afla ce tip ai tu, te poti uita in oglinda, bineinteles in costum de baie, si iti dai seama din ochi ce forma ai. Daca doresti  precizie exacta, te poti folosi de un centimentru. Siluetele standard sunt:

Atletic (dreptunghi) – Cand soldurile si bustul sunt la fel, iar talia este are un plus de 20 de cm fata de bust.

Para (triunghi) – Cand soldurile sunt cu cel putin 5 cm mai mari fata de bust. Talia este cu cel putin 24 de cm mai mica fata de bust.

Clepsidra – Bustul si soldurile au aceleasi dimensiuni. Bustul poate fi cu 3 cm mai mare decat soldurile. Talia trebuie sa fie cu cel mult 23 de cm fata de bust.

Triunghi inversat – Bustul este cu cel putin 9 cm mai mare fata de solduri.

Mar – Umerii si bustul sunt cu mult mai mari fata de solduri, dar nu ai o talie bine definita.

Desigur, toate femeile sunt diferite si poate nu te incadrezi perfect intr-una dintre categoriile enumerate, dar trebuie macar intuitiv sa stii care este forma corpului tau, pentru a determina ce fel de pantaloni sunt perfecti pentru tine.

Clepsidra

Pantalonii cu talie inalta sau normala sunt perfecti pentru femeile cu forma corpului tip clepsidra. Alege blugi skinny doar daca ai picioarele lungi si subtiri. Evita detaliile in zona coapselor.

Para (triunghi)

Pantalonii drepti sau usor evazati sunt aliatii femeilor cu forma tip para. Au avantajul obtinerii unui volum care iti va balansa armonios proportiile. Evita pantalonii cu detalii in zona coapselor si pantalonii tigareta.

Atletic

Poti incerca orice tip de pantaloni daca ai aceasta forma, insa cei evazati sunt perfecti daca vrei sa iti accentuezi formele.

Tringhi inversat

Scopul tau este sa creezi iluzia unor solduri mai late. Pantalonii cu detalii, precum volanele sau pliseurile, te vor ajuta. Alege pantalonii cu buzunare pe laterale, cu dungi sau cu texturi diverse.

Mar

Trebuie sa porti ceva care sa atraga atentia catre picioare. Cele mai bune optiuni sunt pantalonii evazati, jeans, boot-cut si trouser-cut. Evita pantalonii skinny, nu iti vor pune frumos in evidenta picioarele si iti vor mari talia.

Tipuri populare de pantaloni

Pantalonii cu croi drept

Se potrivesc cu toate siluetele. Pantalonii drepti nu se refera la cei mulati. Sunt pantalonii de inspiratie masculina, care acopera gleznele. De asemenea, se potrivesc perfect cu orice inaltime.

Pantalonii skinny

Desi multe femei au macar o pereche de pantaloni skinny in garderoba, adevarul este ca nu sunt facuti pentru toata lumea. Pantalonii skinny arata cel mai bine pe persoanele care nu au foarte multe forme, dar nici nu sunt foarte slabe.

Pantalonii evazati

Precum pantalonii drepti, cei evazati se potrivesc cu toate siluetele. Daca ai forme, atunci iti vor echilibra corpul. Sunt perfecti pentru femeile petite, fiindca impreuna cu o pereche de pantofi/cizme cu toc alungesc silueta.

Pantalonii Culotte

Arata foarte chic si super chic datorita lungimii, dar si croiului lejer. Exista un mit conform caruia acest tip de pantalon se potriveste doar femeilor inalte si slabe, insa nu este adevarat. Totul tine de modul in care ii porti.

Daca esti miniona sau esti plus size, atunci alege o pereche de culotte putin mai lungi cu un croi minimalist. De asemenea, nu cumpara o pereche inchisa la culoare, fiindca va adauga mult prea multa greutate in partea de jos. Asorteaza-i cu tocuri sau cu platforme fine.

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.