Chanel SS17 – colectia dedicata tehnologiei

Pentru colectia Chanel primavara-vara 2017, Karl Lagerfeld ne-a adus ca martori a unei viziuni artistice care sustine intrepatrunderea modei in tehnologie. Podiumul din Grand Palais a fost dominat de culori aprinse sau nonculori, imprimeuri futuriste si fanteziste, materiale rigide si detalii inspirate de aria industriala.

Intr-un decor colorat de cabluri si diverse instrumente tehnice, Chanel a plusat prin imprimeuri care au adus si mai multa culoare. Rochii de o cromatica extrem de expresiva, accesorii in ton și croiuri fluide care adauga note evocative. Stilurile sunt diverse, de la cel casual, lejer, la cel care ne permite sa ne subliniem silueta prin centura in talie si feminitatea prin detaliile de dantela. Constanta ramane, insa, cromatica magnetica, exploziva.

chanel-imprimeu-colorat chanel-imprimeu-colorat

Intr-un contrast cromatic se afla piesele monocrome care fac apel la rigiditatea viitorului dominat de elementul tehnic. Si de data aceasta directiile propuse sunt complementare, trecandu-se brusc de la costumele tipice Chanel, compuse din fuste midi si sacouri in linii drepte, la rochii boeme si pline de feminitate. Pentru a accentua si mai bine nuanta industriala a colectiei, accesoriile au fost inlocuite pe alocuri cu masti monocrome pentru a ascunde orice urma de expresivitate individuala.

costume-chanel rochie-alba-chanel rochie-alba-chanel

Materialele folosite nu sunt nici ele intamplatoare, accentele lucioase fiind parte dintre atributele care ne demonstreaza dependenta de stilul minimalist-industrial. Tinutele sunt all black sau colorate, iar materialul poate caracteriza intreaga tinuta sau doar o piesa ori un accesoriu. Se ajunge astfel la un cotrast puternic intre stilul inovativ, elementele clasice Chanel reprezentate prin sacourile din tweed sau imprimeul in carouri si nota moderna data de sepcile introduse nu doar in outfiturile casual, ci si in cele elegante.

chanel chanelchanel chanel

Pentru a aduce un echilibru intr-o colectie prezentata ca parte a unei revolutii industriale, Karl Lagerfeld pastreaza piese senzuale si pline de personalitate. Totusi, elementele specifice tematicii raman prezente in fiecare tinuta in parte. Rochiile maxi feminine sunt accesorizate cu palarii albe, dantela, volanele si accesoriile opulente sunt prezentate alaturi de sepci casual, iar fustele midi cu detalii transparente sunt purtate alaturi de sacouri colorate cu imprimeuri grafice. Prin aceste contraste colectia reuseste sa reflecte preferintele si personalitatea mai multor generatii, dar nu ne permite niciuneia sa uite de implicarea din ce in ce mai puternica a tehnologiei in viata de zi cu zi si in stilurile care ne reprezinta.

chanel chanel chanel chanel

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.