5 trenduri care vor domina moda toamnei

Moda care va descrie sezonul de tranzitie pastreaza reperele clasice ale tendintelor de baza din ultimii ani, adaugand tuse feminine si indraznete. Imprimeuri ca cel leopard, in carouri sau floral primesc o nota classy si se impun prin piese in croiuri care vor sublinia atat silueta, cat si un stil increzator si elegant.

Pe langa acestea, anumite materiale si detalii stilistice revin in prim plan in crearea unor tinute statement, ideale pentru femeia moderna. Vom putea alege intre stiluri rafinate, clasice sau romantice, intre outfituri casual de zi si look-uri sofisticate de seara, un singur element in tendinte fiind suficient in schitarea unei imagini de catwalk.

Imprimeul leopard nu a lipsit de pe niciun podium in ultimii ani, iar moda sezonului toamna-iarna 2019 nu ar fi putut fi o exceptie. Designerii ne recomanda rochii lungi, fie pe corp, fie cu un croi lejer, iar notele moderne se imbina minunat cu cele clasice. Astfel, pentru un look glam putem miza pe o rochie animal print cu franjuri la terminatii, in timp ce rochia asimetrica este ideala pentru un outfit casual chic.

Cavalli pluseaza printr-o abordare personalizata, sugerand piese in nuante de roz pastel, dar si combinatii extravagante cu imprimeuri florale sau cu dungi. Un print care poate transforma o tinuta de altfel basic intr-una glam si moderna, imprimeul leopard va fi un reper esential in tendintele sezonului de tranzitie.

animal-print-moda-2019  animal-print-moda-2019

animal-print-moda-2019  animal-print-moda-2019

La fel ca deja foarte popularul animal print, carourile se impun printre imprimeurile must-have ale toamnei. Dior subliniaza acest trend prin sacouri cambrate pe care le putem asorta cu pantaloni cu un croi usor amplu, Maryling propune jachete oversized purtate cu cizme animal print, iar Max Mara ne reaminteste de slabiciunea iubitoarelor de moda pentru tinutele in stilul multilayers create in acest sezon prin suprapunerea pieselor in carouri.

Ceea ce trebuie sa urmarim, insa, atunci cand optam pentru astfel de piese, este croiul sau accesorizarea necesara. Astfel, daca alegem un top, o jacheta sau o rochie cu imprimeu in carouri, stilistii ne recomanda sa mizam fie pe croiuri cambrate, asa cum exemplifica Dior, fie pe accesorizarea cu centuri in talie, ca in prezentarea Maryling.

carouri-moda-2019  carouri-moda-2019

carouri-moda-2019  carouri-moda-2019

Una dintre vestile bune din noul sezon este ca nu trebuie sa ne despartim de rochiile florale, mai ales daca avem in garderoba modele in culori inchise si cu un imprimeu contrastant. Trendul pieselor florale ramane un punct de referinta, designerii propunand o directie goth prin rochii negre sau bleumarin inchis cu imprimeu colorat.

Putem alege intre modele midi sau maxi, iar daca dorim sa plusam prin tuse moderne, croiurile asimetrice, cu pliuri sau cu guler, sunt printre cele mai in voga. Pentru un look de zi, rochiile lungi cu imprimeu floral pot fi purtate cu botine cu talpa plata, in timp ce outfiturile de seara primesc o nota glam prin ghetele sau cizmele lungi de un negru clasic sau intr-o culoare constrastanta.

rochie-flori-moda-2019  rochie-flori-moda-2019

rochie-flori-moda-2019  rochie-flori-moda-2019

Moda de la inceputul anilor 2000 revine, colectiile sezonului debordand acum de senzualitate si magnetism prin piesele din piele. Khaite creeaza combinatii efervescente cu ajutorul pantalonilor din piele cu talie inalta si al bluzelor cu volane sau cu maneci bufante, un duo recomandat mai ales femeilor cu o silueta subtire sau triunghi.

Printr-o abordare mai clasica, Tom Ford ne demonstreaza ca nu trebuie sa subestimam efectul unui costum negru din piele, mai ales daca alegem sa il purtam cu o camasa alba cu detalii de dantela. Pentru acelea dintre noi care prefera rochiile statement, Zimmermann aduce in prim plan croiuri lungi, ample in partea de jos si cu talia subliniata, modele ideale pentru femeile cu o silueta triunghi inversat sau pentru cele care doresc sa mascheze linia soldurilor.

piele-moda-2019  piele-moda-2019

piele-moda-2019  piele-moda-2019

Accesoriile sunt importante! Acestea nu sunt prezentate, insa, de fiecare data intr-un mod clasic, prin bijuterii, genti sau pantofi. Moda din toamna lui 2019 propune o accesorizare prin detalii in forma de funda.

Celine foloseste in acest scop esarfele lungi care pot fi purtate ca funde oversized in jurul gatului, intr-un stil cu tuse retro, iar eleganta reprezentativa pentru Elie Saab este accentuata prin inlocuirea centurilor clasice de talie cu centuri satinate prinse cu o funda. Daca dorim sa obtinem un outfit feminin in care sa integram mai subtil acest detaliu stilistic, putem alege bluze care se prind cu funda la guler, dar si topuri cu funde mici decorative.

funda-moda-2019  funda-moda-2019

funda-moda-2019  funda-moda-2019

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.