Cate Blanchett – inspiratie pentru cele mai originale stiluri elegante

Un nume care ne inspira prin talent si prin versatilitate, Cate Blanchett continua sa ne surprinda la fel de placut ca si in ultimii ani. Castigatoare a doua premii Oscar, a trei Globuri de Aur si a numeroase alte distinctii, imaginea Armani si o prezenta constanta in lumea Hollywoodului, actrita australiana in varsta de 49 de ani este un model pentru toate femeile care doresc sa exprime prin moda si estetic un stil original, de o eleganta clasica si o asertivitate neconventionala.

In ceea ce priveste cromatica, femeile cu o nuanta foarte deschisa a parului si a tenului sunt avantajate mai ales de tonuri de albastru, fie albastru pastel, fie un albastru intens, iar Cate Blanchett exploateaza la maximum acest reper stilistic.

Chiar daca este vorba despre un costum sau despre o rochie eleganta, perfecta pentru covorul rosu, look-ul primeste o nota de eleganta diafana prin tinutele in nuante de bleu. Si pentru ca un fashion icon este in permanenta in acord cu cele mai noi tendinte, asortarea sau accesorizarea cu camasi, genti sau pantofi albi demonstreaza inca o data ca una dintre cele mai populare actrite ale momentului este un etalon de stil.

costum-bleu  costum-albastru

rochie-bleu  rochie-bleu

bluza-bleu-sense  rochie-bleu-sense

Eleganta nu se mai rezuma de mult la rochiile clasice sau la fustele in A, costumele in diverse croiuri, materiale si culori completand rigorile unui stil classy si modern. Cu o inaltime de aproape 1.75, actrita australiana experimenteaza cu modelele clasice de costume cu pantalon conic si sacou cambrat, dar si cu cele compuse dintr-un blazer lung sau o pereche de pantaloni evazati.

Daca un costum cu pantaloni tigareta cu talie inalta si un sacou scurt este ideal femeilor cu o silueta petite, in timp ce costumele cu blazere lungi se preteaza mai ales femeilor inalte, accesorizarea chic ramane o constanta necesara. Astfel, pentru un stil casual, de zi, putem urma exemplul lui Cate Blanchett prin asortarea cu pantofi cu siret sau de tip mocasini, costumele elegante fiind cel mai bine evidentiate prin pantofi stiletto sau botine cu varf ascutit.

costum-casual  costum-casual

costum-galben  costum-elegant-blush

sacou-sense-verde  sacou-negru-sense

Imprimeurile florale nu lipsesc din garderoba niciunei iubitoare a modei, iar muza Armani nu este o exceptie de la aceasta regula nescrisa a stilului.

Fustele si rochiile lungi florale pentru care aceasta opteaza sunt piese care avantajeaza in special femeile cu o silueta inalta, insa prin alegerea unor modele cu talie inalta sau printr-o accesorizare cu centuri care subliniaza talia, acestea pot avantaja la fel de bine si femeile de o inaltime medie sau cu o silueta mai petite.

fusta-maxi-flori  rochie-lunga-flori

rochie-neagra-flori  rochie-neagra-flori

fusta-flori-sense  rochie-multicolora-flori-sense

Cunoscuta prin stilul elegant si in acelasi timp relaxat, dominat de costume si camasi intr-un croi clasic, Cate Blanchett pastreaza aceste tuse ale stilului patentat si in rochiile alese.

Astfel, rochiile midi sau lungi cu un croi de tip camasa se afla printre piesele must have daca dorim sa ne lasam inspirate de stilul actritei, detaliile de accesorizare sau de croi fiind la fel de importante. De exemplu, reperele modei primavara-vara 2019 ne incurajeaza sa optam pentru rochii cu volane in partea de sus, un detaliu care va aduce volum in zona bustului, sau pentru rochii cu maneci bufante, un model ideal pentru femeile cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate).

Daca mizam pe o rochie verde sau rosie putem accesoriza cu incredere cu o curea sau cu pantofi maro, in timp ce albastrul deschis, o varianta potrivita si pentru un outfit office, va fi evidentiat minunat de accesorii oranj.

rochie-camasa-verde  rochie-camasa

rochie-camasa-albastra  rochie-camasa-rosie

Indiferent de nota predominanta a stilului personal, crearea unei tinute statement, fie casual, fie glam, este un imperativ al femeii moderne.

Urmand exemplul lui Cate Blanchett, este suficient sa optam in schitarea acestuia pentru o culoare puternica precum rosul vermillon si pentru un detaliu glam. Femeile care doresc sa creeze imaginea unei siluete mai inalte pot alege un top crop colorat, o pereche de pantaloni cu talie inalta si o pereche de stiletto in culoarea topului, dar si o pereche de pantaloni ampli in partea de sus, o bluza cu un accesoriu glam si o curea in talie.

Daca aceste optiuni sunt ideale pentru o tinuta chic cu note relaxate, dar nu mai putin de elegante, pentru un context black tie putem miza pe rochii midi sau maxi. Desi silueta subtire i-ar permite actritei sa schiteze un look armonios si fara accentuarea taliei, aceasta maximizeaza efectul modern al unei centuri in talie, optand pentru curele inguste cu detalii metalice sau pentru rochii cu talia subliniata prin panglici colorate.

stil-casual-elegant-cate  stil-casual-elegant-cate

rochie-statement  rochie-rosie-dungi

Ceea ce demonstreaza actrita australiana odata cu fiecare aparitie publica este ca stilul nu trebuie sa reprezinte un amalgam de piese in tendinte pentru a fi corect, modern si cat mai personalizat. Este suficient sa alegem o culoare care sa ne avantajeze, in acest caz albastrul deschis si rosul, un outfit reprezentativ precum costumul sau rochia camasa si unele piese statement precum topuri multicolore sau bluze cu aplicatii pe care sa le asortam cu piese clasice.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.