Piese de baza si trucuri simple pentru un look rafinat de vara

Pentru a obtine un look rafinat, nu este necesar sa vizam cele mai glam piese vestimentare. Urmand directiile propuse de designerii de top pentru sezonul primavara-vara 2018, putem crea tinute elegante, high class, prin alegerea anumitor piese de baza si asortandu-le corespunzator.

Rochia-camasa este una dintre acele piese care si-au pastrat pozitia fruntasa in topul trendurilor, indiferent de sezon. Gabriela Hearst si Carolina Herrera au intuit nevoia femeii moderne de a imbina clasicul cu ultimele tendinte si au adus in prim-plan pentru vara lui 2018 rochii-camasa midi care urmeaza un croi basic cu subtile artificii stilistice care le ofera personalitate.

Aceste modele pot tinde mai mult spre un stil clasic, daca alegem o rochie cu guler, dintr-un material usor vaporos, model ideal femeilor cu o silueta androgina sau clepsidra, sau spre un stil vintage reinventat daca alegem o rochie cu decolteu in V si un croi usor amplu in partea de jos. Un astfel de model va avantaja mai ales femeile cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste), cordonul in talie devenind esential pentru a sublinia silueta.

rochie-camasa-hearst  rochie-camasa-hearst

rochie-camasa-hererra  rochie-camasa-hererra

Fie ca alegem o rochie, o bluza sau o fusta midi, volanele raman un detaliu must-have pentru sezonul SS18. Putem plusa prin note chic daca alegem o piesa galben aprins, modele florale sau fuste ori rochii asimetrice.

Topurile sau rochiile peplum, cambrate pe talie, dar cu volan in zona soldurilor, sunt ideale pentru femeile care doresc sa aduca volum in zona soldurilor, in timp ce topurile sau rochiile cu volane in partea de sus sunt cea mai buna alegere pentru femeile cu o silueta androgina sau triunghi.

rochie-volane-hererra  rochie-volane

rochie-volane-hererra  bluza-volane

rochie-volane-sense  bluza-volane-sense

 

Bulinele au revenit in atentia iubitoarelor de moda si pot crea cele mai sofisticate tinute prin doua trucuri simple: asortand cu o piesa cu imprimeu in dungi sau cu o piesa in acelasi imprimeu polka dots, dar intr-un joc de (non)culori complementare. De exemplu, un top alb cu buline negre si o fusta neagra cu buline albe.

Dior urmeaza o directie clasica pentru trendul polka dots prin trenciuri lungi asortate cu o pereche de sandale glam aurii, in timp ce Carolina Herrera ne incurajeaza sa combinam acest trend cu cel al manecilor statement, bufante.

buline-gvgv  buline-dior

buline  buline-hererra

top-buline-sense  fusta-sense-buline

Un costum negru este imaginea cea mai pertinenta a unui look rafinat. Cum ne putem asigura ca rezultatul obtinut reflecta un stil chic si posh? Herrera propune sacouri cambrate, ample in zona soldurilor si un aspect usor sidefat, un model ideal pentru femeile cu silueta triunghi inversat. Acelasi croi, insa cu revere clasice, il propune si Dior, ambii designeri completand cu accesorii care aduc outfitul la cel mai inalt nivel al feminitatii. Putem urma exemplul adaugand o pereche de cercei ampli argintii, o geanta cu franjuri sau o pereche de pantofi cu varf colorat.

O abordare mai glam este oferita de Krizia si Marchesa prin costume satinate pe care le putem purta fie cu o camasa cu jabou, fie alegand un blazer oversized accesorizat cu o centura in talie si cu sandale cu barete inguste. Indiferent de alegerea facuta, negrul clasic, accentuarea taliei si accesoriile promit ca un outfit schitat pe baza costumului uni nu poate fi decat o carte de vizita pentru un stil high class.

costum-negru-hererra  costum-negru-dior

costum-negru-marchesa  costum-negru-krizia

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.