Leandra Medine – 5 piese de baza din garderoba unui fashion icon

Creatoarea site-ului cult Man Repeller, Leandra Medine este la treizeci de ani un nume sonor in industria modei, fiind inclusa de revista Forbes printre cei mai relevanti trendesetters. Blogul si cartea care au facut-o celebra sunt in aproape un deceniu de la aparitie reperele de baza pentru orice femeie care doreste sa isi creeze un stil personal pe cat de chic, pe atat de usor de purtat si de adaptat propriilor rigori.

Fashionista originara din New York ne-a prezentat in ultimii noua ani tinute moderne ideale pentru un look urban si outfituri glam sau elegante pentru evenimente mondene, accentuand prin propriul exemplu importanta de a avea cateva piese cheie in garderoba. Acestea variaza de la un tricou basic pe care il putem folosi in nenumarate moduri pentru stiluri diverse, la sacouri sau pantofi care vor reprezenta punctul central de atractie in look-ul creat.

Tricoul basic. Indiferent de felul in care moda evolueaza, orice femeie trebuie sa aiba in garderoba un astfel de top. De cele mai multe ori este vorba despre un tricou alb simplu, insa in aceeasi categorie mai pot intra tricourile negre uni sau cele cu dungi bleumarin sau negre, in stilul marinaresc.

Leandra ne exemplifica modurile diferite in care putem purta aceste piese si cat de usor este sa le integram atat intr-un look relaxat de zi, cat si intr-un outfit elegant. Tricoul alb poate compune un duo foarte stylish cu o pereche de jeansi clasici si pantofi masculini, dar si cu o pereche de pantaloni eleganti cu pliuri si sandale cu toc.

Un model cu dungi ne va ajuta in schitarea unei tinute glam daca asortam cu o pereche de pantaloni casual cu un alt tip de imprimeu, fiind totodata o piesa must-have pentru iubitoarele unui stilului frantuzesc. In acest caz, putem purta tricoul alb cu dungi orizontale cu o pereche de jeansi vintage si, pentru ca accesoriile sunt esentiale in descrierea unui outfit, cu o esarfa rosie.

leandra-tricou-alb-basic  leandra-tricou-alb-basic

leandra-top-dungi  leandra-top-dungi

Jeansii evazati. De la un sezon la altul, jeansii par a primi cate o noua identitate. De la jeansii cu talie joasa am trecut rapid la cei cu talie inalta, apoi la jeansi boyfriend, cu broderii si mum fit, pentru ca moda anului 2019 sa ne aduca in prim plan modelele cu un croi amplu, cat mai relaxat.

In aceasta categorie intra jeansii evazati, crop sau foarte lungi, jeansii bootcut, dar si modelele de tip culottes. Daca vara ii putem purta la orice pereche de pantofi, in sezonul rece putem profita de croiul chic al modelelor crop pentru a asorta cu botine colorate in schitarea unui stil modern, glam si increzator.

Sezonul primavara-vara 2019 ne incurajeaza sa optam pentru jeansii evazati cu talie inalta, iar fashionista americana demonstreaza cum putem purta la fel de corect aceasta piesa cu bluze cu guler inalt, cardigane lungi sau camasi casual.

leandra-jeansi-evazati  leandra-jeansi-evazati

leandra-jeansi-evazati  leandra-jeansi-evazati

Sacoul lung. Unul dintre articolele pe care le putem purta in orice sezon, sacoul lung este o piesa cheie in garderoba Leandrei Medine. Negru clasic sau in stilul britanic patentat prin carouri in nuante de gri, acesta va crea la fel de corect un stil casual modern, alaturi de o pereche de jeansi si accesorii colorate, dar si o tinuta eleganta cu rochii sau pantaloni albi conici.

Pentru a plusa prin originalitate si pentru a aduce o nota cat mai personala outfitului modern pe care il vom compune cu ajutorul unui sacou lung, putem accesoriza cu esarfe colorate in jurul gatului, cu genti mici intr-o nuanta puternica si cu pantofi statement. Desi un astfel de model este recomandat in special femeilor inalte sau celor care doresc sa mascheze subtil zona soldurilor, poate fi purtat la fel de corect de femeile petite daca va insoti o rochie scurta sau o fusta mini cu talie inalta, pantofii cu toc devenind astfel un accesoriu necesar.

leandra-sacou-lung  leandra-sacou-lung

leandra-sacou-lung  leandra-sacou-lung

Jacheta din denim. La fel ca blazerul lung, o jacheta din denim poate completa o tinuta in orice stil, indiferent de sezon. In sezoanele de tranzitie este, alaturi de cardiganele din tricot, o piesa pe care trebuie sa o avem in garderoba, vara devine un aliat stilistic in serile racoroase, iar iarna o putem purta cu incredere sub gecile sport, oversized.

Urmand exemplul Leandrei Medine, un fashion icon in continua ascensiune, vom miza pe jacheta clasica din denim pentru un outfit casual cu o pereche de jeansi si un tricou basic, pentru tinute cu tuse clasice, alaturi de pantaloni colorati, dar si pentru un look urban cult: alaturi de o rochie midi cu imprimeu floral.

leandra-jacheta-denim  leandra-jacheta-denim

leandra-jacheta-denim  leandra-jacheta-denim

Pantofii colorati. Accesoriile conteaza! Acest motto al iubitoarelor de moda de pretutindeni este demonstrat si de fashionista din Statele Unite prin sandalele si pantofii in culori puternice pe care le afiseaza cu incredere in tinute diverse.

Daca dorim sa accentuam un astfel de accesoriu, il putem purta intr-un outfit all black, insa ii putem introduce in orice tip de tinuta: espadrile pentru a completa un look de vara alaturi de o rochie midi, pantofi cu toc pentru tinutele elegante cu topuri satinate sau blazere negre, sau balerini cu varf ascutit in crearea unui outfit modern alaturi de o pereche de jeansi de inspiratie vintage.

leandra-stil  leandra-stil

leandra-stil  leandra-stil

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.