Detalii stilistice la indemana pentru tinute moderne si feminine

O tinuta chic este, de cele mai multe ori, rezultatul imbinarii armonioase a croiurilor, culorilor si accesoriilor in tendinte. Anumite detalii stilistice, insa, pot transforma orice outfit intr-unul modern daca sunt introduse corect in look-ul afisat. Iar pentru sezonul toamna-iarna 2018-2019, designerii au imbinat croiuri vintage cu detalii feminine si elegante, schitand astfel tinute usor de creat si de purtat in orice context.

Umeri accentuati. Givenchy, Fendi si Balmain sunt doar cateva dintre numele care sustin trendul bluzelor, rochiilor si jachetelor cu umeri pronuntati. Un detaliu vintage reinventat, acest artificiu stilistic transforma orice tinuta intr-una moderna si devine un aliat de incredere al femeilor cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate).

Un look office primeste o nota chic prin blazerele lungi cu umeri accentuati, jachetele sau capa scurta in stilul Fendi sunt ideale pentru un look de oras, iar tinutele de seara primesc o tusa moderna prin rochiile pe corp ale caror umeri amintesc de moda anilor 70.

umeri-givenchy  umeri-fendi

sacou-balmain-2018  rochie-balmain-2018

Decolteul. Un detaliu in zona decolteului poate substitui orice accesorizare, iar designerii si fashionistele dovedesc acest lucru prin rochiile si puloverele cu panglica sau cu guler Peter Pan.

Un pulover uni cu aplicatie in zona decolteului este ideal pentru o tinuta office, in timp ce rochiile cu panglica in partea superioara primesc o tusa feminina si eleganta pentru un outfit de oras. Alegerea unei rochii cu guler Peter Pan va adauga un accent ingenuu imaginii afisate, iar nota clasica va fi accentuata de un contrast alb-negru sau de alegerea unei piese cu guler din catifea.

rochie-toamna-2018  pulover-toamna-2018

tory-burch-rochie-panglica  tory-burch-rochie-panglica

rochie-guler-peter-pan  rochie-guler-peter-pan

camasa-panglica-sense  camasa-guler-rotund-sense

rochie-guler-sense  rochie-mustar-guler-sense

Maneci bufante. O camasa simpla, uni, devine o piesa chic pentru o tinuta business printr-un croi cu maneci bufante. Pentru a echilibra jocul de volume, o putem purta cu fuste sau pantaloni cu talia inalta, accentuand astfel linia siluetei.

Un detaliu care da o nota de rafinament oricarei tinute, acest tip de maneci poate fi elementul cheie intr-un look de oras daca alegem o rochie midi sau un pulover pastel dintr-un tricot fin.

camasa-maneci-bufante  camasa-maneci-bufante

pulover-maneci-bufante  rochie-maneci-bufante

Pliuri. De la fuste midi purtate cu bluze casual la rochii lungi si elegante din satin, pliurile descriu in acest sezon outfituri moderne si usor de purtat in orice situatie.

Designer si fashion icon, Victoria Beckham demonstreaza versatilitatea acestui trend prin fuste plisate in tinute feminine care pot sustine atat un look office, cat si un look urban. Potrivite mai ales femeilor cu o silueta triunghi inversat (umeri lati, solduri inguste), fustele cu pliuri ample pot fi purtate in acest sezon cu pulovere lungi, in culori metalizate si accesorizate in tendinte cu botine sau cu mocasini.

fusta-pliuri-balmain  rochie-pliuri

fusta-pliuri-victoria  fusta-pliuri-beckham

rochie-pliuri-sense  fusta-midi-sense

Volane. Pe catwalk sau in fotografiile de street style, volanele se impun ca un detaliu stilistic ideal pentru femeile care doresc sa accentueze nota eleganta a unei tinute. Iar in functie de piesa aleasa, putem folosi acest croi in avantajul nostru indiferent de tipul siluetei.

Astfel, femeile cu o silueta triunghi pot alege topuri cu volane pe maneci sau in partea superioara, in timp ce femeile cu o silueta triunghi inversat pot miza pe fuste sau pe pantaloni cu volane. De asemenea, camasile cu volane se afla printre recomandarile stilistilor pentru garderoba femeilor care doresc sa adauge volum in zona bustului, un efect accentuat de accesorizarea cu un colier cu siraguri.

Usor de integrat intr-un outfit de serviciu printr-o camasa uni sau cu imprimeu discret, acest trend poate fi totodata o modalitate la indemana pentru obtinerea unui look de oras prin asortarea unui pulover cu volane unei perechi de jeansi bootcut sau unei fuste din tweed.

pantaloni-volane  bluza-volane

bluza-volane-celebrities  bluza-volane-palermo

bluza-volane-sense  pulover-volane-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.