Cele mai importante reguli de stil. Entry level.

Contrar miturilor si asteptarilor, regulile de stil nu se aplica doar in situatiile-cheie, doar la evenimente formale sau glam. Nu trebuie sa stim cum sa jonglam cu imprimeurile ca pe podiumurile de moda pentru a atrage atentia in astfel de momente, ci trebuie sa stapanim cateva reguli de baza pentru ca tinutele de zi cu zi sa fie cat mai corecte si demne de aprobarea noastra.

Pantofii cu toc. Nu este suficient sa alegem o pereche de pantofi cu toc inalt, dintr-un material de calitate, si sa consideram aceste doua atribute suficiente pentru a ne putea mandri cu o tinuta stylish. O regula prea putin cunoscuta sugereaza ca femeile cu silueta triunghi inversat (umerii mai lati decat soldurile), mar, sau cu soldurile late sa evite tocurile cui si sa se indrepte spre cele groase. De asemenea, jeansii conici vor arata cel mai bine alaturi de o pereche de stiletto daca vor pastra lungimea pana la glezna sau de-asupra acesteia, in timp ce jeansii bootcut trebuie sa acopere tocul doar pe jumatate. Nici mai mult, nici mai putin.

heels heels

Tinutele din doua piese. Dedesubturile combinatiilor bluza-fusta sau bluza-pantalon sunt nelimitate, dar sa ne oprim mai intai asupra celor de baza. In ceea ce priveste cromatica, este indicat sa ne limitam la maximum trei culori, iar combinatiile de imprimeuri sunt recomandate exclusiv celor care au ajuns deja la un nivel avansat in jocul modei. Astfel, un imprimeu alaturi de o piesa uni va fi cea mai sigura solutie. Sa nu uitam, insa, nici de greutatea adusa de croiuri in balanta unui stil corect. Ceea ce ne recomanda stilistii este sa evitam asortarea pieselor in aceeasi linie. Spre exemplu, un top in A, purtat alaturi de o fusta pe acelasi tipar. Pentru a ne asgura de fiecare data ca alegem combinatia ideala, trebuie sa ne amintim ca in functie de silueta vom alege acele piese care sa creeze efectul optic de clepsidra (umerii si soldurile la acelai nivel, accentuand mereu talia prin modele cambrate, piese scurte sau centuri).

floral skirt print skirt

crop sweater crop sweater

Jacheta sau paltonul. Daca nu ne putem lauda cu experienta stilistica a lui Carrie Bradshaw sau a Annei Wintour, cel mai indicat ar fi sa tinem cont de faptul ca atunci cand alegem o jacheta, un trenci sau un palton midi-maxi trebuie sa luam in considerare si pantalonul, fusta sau rochia aleasa. Daca optati pentru o piesa intr-un croi amplu, alegeti sa purtati peste o jacheta pana in talie sau cu o centura care sa o accentueze. Jacheta ampla, midi sau lunga este cel mai corect purtata cu piese conice sau sub lungimea acesteia. Nu va pierdeti in volume!

long dress long dress

ae75ba4738f9c42f309c187bc63f8dfb  aab0adbed2c31121d90d1318fbdbd86b                  05153acf8c9e2b39ba84cdd6418cb231 dress

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.