Tricotajele Sense – calitate superioara, moda si stil in sezonul rece

In sezonul rece, dar si in sezoanele de tranzitie, tricotajele reprezinta aliatul de incredere in lupta pentru stil, confort si adoptarea ultimelor tendinte. De la tricotajele basic la piese din lana, casmir sau Angora, variantele sunt nenumarate, iar cunoasterea calitatilor de baza ale acestora ne asigura cele mai bune alegeri.

Piesele din lana, casmir si Angora. Trei dintre cele mai calduroase materiale, acestea nu asigura doar un confort termic, ci si multiple alte proprietati care le motiveaza superioritatea in fata altor textile.

O tesatura superioara, casmirul asigura un confort termic de pana la trei ori mai puternic decat lana. Extrem de fin, acesta poate fi purtat direct pe piele, fara a creea disconfort la atingere, iar capacitatea de a urma linia siluetei este unul dintre avantajele care il recomanda. Pentru a-i pastra, insa, toate aceste calitati, piesele din casmir cer o atentie sporita la spalare si depozitare. Spalate pe dos, la cel mult 30 de grade si uscate, respectiv depozitate, fara a fi tinute pe umerase, hainele din casmir promit o durabilitate de aproximativ 10 ani si tinute care emana delicatete si calitate.

Lana, tesatura pe care este imposibil sa o omitem in sezonul rece, este un material elastic, extrem de calduros si cu o capacitate sporita de a absorbi umiditatea. Desi majoritatea produselor din lana nu necesita calcare, piesele mai subtiri pot fi calcate, iar aburul este necesar pentru un rezultat optim.

Lana de Angora, un material cunoscut pentru aspectul fin, delicat, asigura un confort termic mai ridicat decat lana obisnuita, fiind totodata si mult mai usor. Nefiind, insa, o tesatura suficient de elstica, majoritatea pieselor vestimentare vor prezenta un amestec de lana si Angora.

Toate aceste materiale, prezente impreuna sau separat in compozitia pieselor vestimentare, asigura tinute calduroase, placute la atingere, de o calitate superioara, dar si extrem de chic. De la puloverele uni, in culori neutre precum griul, la modele colorate, acestea compun tinute office sau de oras perfect adaptate ultimelor tendinte.

Puloverul uni tricotat, intr-o culoare neutra, este foarte usor de purtat la birou cu un pantalon sau o fusta alba sau neagra. Un model cu torsade asigura un aer retro-modern, iubit in acest sezon atat de designeri cat si de celebritati. Un croi lung sau asimetric subliniaza nota actuala a acestuia si il putem purta cu incredere cu orice pereche de jeansi, asa cum observam in tinuta chic a lui Gwen Stefani, dar si cu fuste statement, pentru un contrast de efect, asa cum exemplifica faimoasa fashion icon Alexa Chung.

pulover-gri-cashmere-sense  pulover-gri-cashmere-sense

pulover-gri-office  pulover-gri-stefani

pulover-torsade  pulover-torsade

Puloverul colorat, mai ales cel cu un aspect fin datorita casmirului sau a lanei Angora in compozitie, rezolva usor orice dilema vestimentara. O culoare calda alaturi de o a doua piesa neagra asigura o tinuta de birou chic, in timp ce o tinuta de oras poate fi compusa cu ajutorul unui pantalon intr-o culoare la fel de calda. O esarfa satinata, multicolora, purtata in stil frantuzesc la gat sau ca accesoriu de par, intregeste intr-un mod feminin si delicat tinuta de sezon.

pulover-rosu-sense-lana-cashmere  pulover-oranj-sense-lana-cashmere

pulover-rosu-office-look  pulover-oranj

Exemplul perfect al imbinarii confortului cu moda si calitatea il reprezinta puloverele cu dungi colorate, o varianta moderna pentru un outfit de oras in zilele reci. Cel mai usor si mai sigur mod de asortare pentru un look modern este o fusta sau un pantalon uni intr-una dintre culorilor regasite in pulover. Pentru un outfit cat mai actual putem plusa printr-un pantalon cu un croi amplu sau o fusta cu talie inalta.

bluza-tricot-dungi-sense  bluza-tricot-dungi-sense

bluza-dungi-tricot  bluza-tricot-dungi

Jacheta ticotata, lunga sau pana la nivelul soldurilor, este o piesa vestimentara care poate accentua o tinuta feminina sau care poate completa un outfit casual. La birou, un cardigan intr-un model uni sau cu un imprimeu discret, poate fi purtat peste o rochie pe corp, iar o centura in talie poate accesoriza tinuta in stil. Mai mult, aceasta va sublinia talia si poate fi purtata peste sau pe sub jacheta.

Un cardigan lung poate completa un look casual sau office cu o pereche de pantaloni skinny, iar modelele cu revere sunt printre cele mai chic optiuni in acest sezon. De asemenea, acestea prezinta avantajul de a masca mici imperfectiuni in zona taliei sau a soldurilor.

cardigan-scurt-burgundy  cardigan-scurt-gri

cardigan-scurt-tricot-sense  cardigan-scurt-tricot-sense

cardigan-lung cardigan-lung-sense-tricot

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.