Tricotul inspirat de moda urbana

Atunci cand vine vorba despre moda, orice tip de inspiratie reprezinta un pas inainte. Ne putem inspira din editoriale pliate pe preferintele personale, din prezentarile de moda create special pentru stiluri avide dupa trenduri sau poate chiar din tinutele celebritatilor.

Fiecare dintre aceste directii sunt, insa, cel mai bine evidentiate prin trecerea ideilor de stilizare din online in moda urbana, accesibila oricui. Iar punctul principal de atractie in sezonul rece il bifeaza tricotul si numeroasele modalitati in care putem schimba o tinuta prin modurile diferite de purtare a acestuia.

Puloverele oversized au monopolizat garderoba iernii. Manecile cazute sau de tip fluture sunt o caracteristica des intalnita, iar gulerul inalt sporeste efectul. Pentru un contrast care lucreaza in favoarea noastra, este indicat ca acestea sa fie purtate cu fuste sau pantaloni pana sau pe corp, alaturarea a doua piese cu un croi amplu nefiind recomandata. Exceptie o fac, bineinteles, outfiturile create in stil normcore. Pentru a sublinia si mai bine silueta, se poate opta pentru modele scurte care nu ascund talia fustei sau a pantalonului, sau pot fi purtate cu terminatia ascunsa.

pulover-oversized pulover-oversized

Rochia din tricot este o modalitate excelenta de a ne folosi imaginatia pentru cele mai stylish tinute. Tricotul cu ochiuri mari si un croi amplu permite purtarea acesteia la o pereche de jeansi skinny si accesorizarea cu o curea de talie, in timp ce tricotul fin poate crea singur o tinuta cu o pereche de cizme. O pereche lunga, peste genunchi, este recomandata rochiilor mini, in timp ce o lungime midi va fi accesorizata corect cu o pereche de botine sau de cizme scurte.

rochie-tricot rochie-tricot

rochie-tricot-sense rochie-tricot-sense

rochie-tricot-sense rochie-tricot-sense

Contrastul marimilor devine din ce in ce mai evident si mai relevant in tinutele iubitoarelor de moda. Astfel ca un pulover lung ( depasind linia soldurilor ) schiteaza un outfit in trend impreuna cu o fusta mini, in timp ce modelele scurte vor fi mai bine puse in valoare de fuste midi sau maxi. Pentru a alege combinatia cea mai potrivita, este bine sa tinem cont de faptul ca prima combinatie va scoate in evidenta partea de jos a siluetei, in timp ce a doua propunere de styling va aduce in prim plan talia.

pulover-lung pulover-lung pulover-lung

pulover-scurt pulover-scurt pulover-scurt

Unul dintre trendurile principale care implica tricotul se refera la manecile ample. Acestea pot urma cusatura ampla a puloverului sau pot contribui printr-o nota individuala la stilizarea tinutei. Respectand si de aceasta data regula volumelor si a proportiilor, este indicat ca piesa care completeaza outfitul sa nu urmeze aceeasi linie ampla.

maneci-ample maneci-ample maneci-ample

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.