Trendul numarul unu al sezonului de tranzitie

Pentru iubitoarele stilului clasic al anilor 90, dar si pentru acelea dintre noi care doresc sa pluseze cu tuse vintage intr-un outfit in tendinte, moda sezonului toamna-iarna aduce o veste minunata: tinutele din piele revin, iar designerii ne asigura prin colectiile prezentate ca piesele din piele pot fi adaptate usor fiecarui stil si context.

Una dintre cele mai accesibile piese care urmeaza acest trend, jacheta lunga din piele, este vedeta celor mai multe prezentari de moda. Modelul clasic este regasit sub forma trenciului negru cu cordon, Alberta Ferreti propunand si o abordare vintage prin modele cu umeri oversized, ideale femeilor inalte sau cu o silueta triunghi.

Nu doar trenciul negru accesorizat cu genti si pantofi in ton poate sublinia un stil elegant si rafinat, iar Givenchy demonstreaza acest lucru prin jachetele maro cu animal print. Putem profita de nuantele pamantii ale acestora pentru tinute care ne vor incalzi estetic fiecare iesire, mai ales daca vom completa look-ul cu pantofi in nuante de maro, kaki, oranj sau chiar albastru, asa cum propune Givenchy.

trenci-piele  jacheta-piele

jacheta-piele  jacheta-piele

Roberto Cavalli, Hermes si Sies Marjan sunt doar cateva dintre prezentarile la care putem admira noile modele de costume din piele. Acestia ne ofera posibilitatea de a alege intre sacouri crop, ideale femeilor petite, sacouri lungi, potrivite mai ales femeilor inalte, dar si intre pantaloni conici si drepti.

Pentru un outfit glam sau de seara, costumul poate fi purtat cu topuri cu imprimeu sau cu guler inalt, insa una dintre variantele care ne promit cele mai indraznete look-uri in tendinte este cea a costumului colorat. Urmand stilul Marjan, putem opta pe un astfel de costum cu influente grunge pe care sa il purtam cu un top in aceeasi culoare si cu pantofi negri.

costum-piele  costum-piele

costum-piele-colorat  costum-piele-colorat

Daca pana de curand, rochia sau salopeta din piele putea parea o piesa putin prea indrazneata pentru un outfit de zi, Altuzarra, Zimmermann, Chanel si Salvatore Ferragamo ne demonstreaza cum anumite detalii sunt suficiente pentru o tinuta impecabila.

Alegand o rochie peste genunchi si cu un croi clasic de tip camasa sau cu guler inalt, vom pastra un look elegant si modern, pe care il putem adopta atat la o iesire de zi, cat si la una de seara, sau la un eveniment glam. La fel de chic, salopeta din piele urmeaza in acest sezon un croi usor mai lejer, Chanel si Ferragamo atrangandu-ne atentia asupra importantei accesorizarii. Astfel, o salopeta neagra sau bleumarin va fi bine pusa in evidenta de o pereche de pantofi rosii, in timp ce salopetele glam pot fi accesorizate in ton cu genti mini si cercei oversized.

rochie-piele  rochie-piele

salopeta-piele  salopeta-piele

Aceeasi lungime midi-maxi este recomandata si atunci cand ne orientam spre o fusta din piele. Iar moda toamna-iarna 2019 ne propune doua directii stilistice principale: cea de o eleganta clasica, pe care o obtinem asortand fusta dreapta din piele cu un top pe corp, cu guler inalt, si cea de inspiratie boema care ne propune fuste ample asortate topurilor cu funde sau volane.

Pastrand cromatica negru-Burgundy, designerii ne ofera o alternativa prin pantalonii din piele drepti sau cu un croi amplu in partea de sus. Urmand exemplul Givenchy, putem alege o pereche neagra si un sacou in ton pentru o tinuta de seara, pantofii colorati aducand o tusa glam look-ului creat. Daca preferam o combinatie cu note vintage etno, atunci culorile pamantii sunt recomandate celor inchise, iar baretele maro sau visinii din piele vor completa in stil o astfel de tinuta in tendinte.

fusta-piele  fusta-piele

pantaloni-piele  pantaloni-piele

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.