Trend alert: tinute pastel!

In ultimele sezoane, tendinta spre stiluri androgine si tinute unisex a devenit din ce in ce mai pregnanta. Croielile masculine si piesele normcore sunt adoptate din ce in ce mai des de iubitoarele de moda, culorile au retusat limita dintre masculin si feminin, iar detaliile care pot accentua feminitatea au devenit cu atat mai subtile. In aceasta traiectorie a modei, a ramas, insa, un amanunt care poate face, uneori, intreaga diferenta: piesele pastel.

Desi o tinuta pastel nu este caracteristica exclusiv unui public feminin, aceasta reprezinta, in continuare, un reper al feminitatii. Iar pentru 2017, designerii au profitat la maximum de acest amanunt.

Tonurile de roz pastel au fost adoptate atat in tinute boeme care ne pregatesc pentru sezonul cald, asa cum exemplifica Valentino, cat si in combinatii clasice de roz-gri pentru tricotajele iernii, asa cum putem observa in prezentarile Chanel. Desi duoul roz-gri s-a impus cromatic de-a lungul istoriei estetice a modei, tinutele clasice roz-negru nu prezinta mai putina importanta si sunt perfecte pentru mediul office.

pastel-valentino chanel-pastel

roz-pastel  roz-pastel

Albastrul pastel primeste in acest sezon note diafane in colectiile Marchesa si Scervino, fiind reprezentantul rochiilor feminine, elegante, transcendentale. In prezentarea Alberta Ferretti, accesorizarea aminteste de rezultatul cromatic armonios din alaturarea pieselor maro celor albastru pastel.

marchesa scervino alberta-ferretti

bluza-bleu-sense bluza-bleu-sense

O culoare pretentioasa, verdele in nuante pastel (menta, celadon) nu a fost ignorat de designeri. Din contra, de la accente boeme la tuse clasice, tinutele in nuante pastelate de verde au acoperit intreaga arie stilistica. Pentru un outfit office, Munsoo Seoul si Chanel propun combinatia verde-alb, fie ca discutam despre un costum clasic sacou-pantalon, fie ca mizam pe o rochie mini, eleganta.

verde-pastel verde-pastel-ysl verde-pastel-Munsoo Kwon Seoul

verde-chanel fusta-verde-sense bluza-verde-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.