Top 5 accesorii de care avem nevoie in sezonul toamna-iarna

Oricat de corect compusa, o tinuta are de fiecare data nevoie de o minima accesorizare pentru a sublinia un stil chic si personalizat. Iar daca vorbim despre sezonul toamna-iarna, moda ne vine in ajutor cu diverse piese care vor completa un look casual, elegant sau chiar business, stabilind un echilibru ideal intre cerintele stylish si cele pragmatice ale sezonului rece sau de tranzitie.

Palaria este unul dintre accesoriile la care nu putem renunta in zilele reci, iar designeri precum Chanel sau Dolce&Gabbana ne ofera o gama variata de stiluri si modele.

Palariile cu cozoroc precum cele semnate Chanel vor completa tinute casual alaturi de pulovere groase si jachete din tricot, in timp ce D&G propune o abordare feminina prin palariile negre cu bor lat. Alaturi de o jacheta cu franjuri sau de un palton intr-un croi clasic, acestea pot accesoriza atat un outfit de oras, cat si un look business.

palarie-chanel  palarie-chanel

palarie-dolce-gabbana  palarie-dolce-gabbana

Geanta mini devine in sezonul toamna-iarna un accesoriu care aminteste femeii moderne ca less is more. Jacquemus, Pucci si Prada confirma aceasta regula de aur a stilului elegant feminin prin modele de genti multicolore sau intr-o singura culoare puternica.

Un model uni, asortat pantofilor sau chiar uneia dintre piesele care ne compun tinuta, va descrie look-ul ca unul classy chic, fapt ce va fi subliniat de alegerea unei camasi cambrate, a unei rochii vaporoase sau a unui pantalon cu talie inalta. Geanta mini cu imprimeu colorat sau in dungi devine o bijuterie in sine si va completa in ton o tinuta glam a carei nota moderna poate fi accentuata de prinderea unei esarfe mici in jurul baretei sau a manerului.

geanta-mini-jacquemus  geanta-mini-jacquemus

geanta-mini-mother-of-pearl  geanta-mini-pucci

Cureaua purtata peste paltoane sau peste jachetele de toamna a sustinut accesorizarea tinutelor Givenchy, Moschino sau Dsquared2. Talia subliniata devine in moda finalului de an un reper de baza, centura pe care o alegem jucand astfel nu doar un rol practic, ci si unul stilistic.

Fie ca alegem un model lat prins peste un palton amplu sau un model mai ingust purtat peste o jacheta din piele, centura de talie ne va ajuta sa subliniem linia siluetei si sa asortam armonios cu cizmele sau pantofii alesi, dar si cu alte accesorii precum manusile sau palaria.

palton-curea-givenchy  palton-curea-givenchy

curea-talie-moschino  curea-talie-dsquared

Esarfele colorate nu pot lipsi din nicio garderoba destinata sezonului rece. Iar modelele lungi, dintr-un material gros, purtate in jurul gatului sau pe lungime, primesc prin tendintele toamna-iarna 2018 o atentie speciala din partea designerilor.

Akris ne incurajeaza sa optam pe culori puternice precum galbenul si sa asortam cu pantofi in aceeasi culoare, in timp ce Michael Kors opteaza pentru nuante de rosu. Pentru un stil modern de oras, putem alege o esarfa cu model in carouri pe care sa o purtam cu piese florale sau, intr-o maniera mai indrazneata, la o tinuta animal print.

esarfa-colorata-akris  esarfa-colorata-akris

esarfa-lunga  esarfa-colorata-kors

Manusile au trecut pentru moda lui 2018 de la statutul de accesoriu practic la cel de accesoriu glam si elegant necesar. Nume celebre ca Roksanda, Elisabetta Franchi sau Chanel ne incurajeaza sa purtam manusile la tinute elegante, dar si casual, de oras.

Pentru un stil rafinat, ideal pentru evenimentele mondene, manusile lungi intr-o culoare statement precum oranj sau galben aprins stabilesc un echilibru perfect intre rochia midi classy, fara maneci, si notele glam oferite de culoarea puternica. Pentru un stil casual, relaxat, acestea pot completa perfect linia bluzei, a sacoului sau a jachetei cu maneci trei sferturi. Iar pentru a maximiza efectul modern, putem alege cu incredere o pereche de cizme, o curea sau un dres in aceeasi culoare sau intr-o nuanta apropiata.

manusi-lungi-chanel  manusi-lungi-chanel

manusi-lungi-elisabetta-franchi  manusi-lungi-elisabetta-franchi

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.