Tendintele sezonului sustinute de rochiile vedetelor la Emmy Awards

A 69-a editie a premiilor Emmy a adus la un loc cele mai cunoscute nume din showbiz care ne-au tinut cu sufletul la gura atat datorita mult asteptatelor nominalizari, cat si prin show-ul vizual al tinutelor afisate.

Fie ca s-a mizat pe clasic sau pe modern, pe eleganta sau pe o abordare cat mai personalizata, rochiile celebrelor actrite au intarit trendurile momentului, fiind astfel nu doar o prezentare a stilului personal, ci si o descriere a celor mai noi tendinte.

Manecile bufante au dominat moda acestui an, iar evenimentele mondene nu au reprezentat o exceptie pentru prezentarea celor mai chic modele. Daca in moda urbana acestea pot aduce o nota glam topurilor sau rochiilor casual, pe covorul rosu au adus un plus de personalitate rochiilor lungi, elegante; un exemplu care poate fi urmat atat in alegerea unei tinute de cocktail, cat si a unei piese de zi.

Efectul este, cu siguranta, sporit daca acestui detaliu i se adauga o a doua nota statement precum accente metalice sau un model de rochie ori de top pe un singur umar, de tipul rochiei negre Armani.

Madeline-Brewer  Rochie-Armani

Argintiul si notele metalizate au devenit in ultimele sezoane sinonime unor look-uri glam, pline de caracter. De la rochii cu maneci bufante sau ample semnate Chanel la modelele Cristina Ottaviano si Naeem Khal care accentueaza decolteul si linia umerilor, acestea au subliniat una dintre tendintele esentiale ale acestui an.

Accesorizarea cu pantofi in ton, dar si cu genti, bijuterii sau curele argintii au demonstrat inca o data ca este aproape imposibil sa dam gres atunci cand mizam pe un look all metallic.

Rochie-argintie  Rochie-argintie-Chanel

Rochie-argintie  Rochie-argintie

Rochiile rosii nu sunt o noutate pentru stylingurile de pe Red Carpet. In acest an, insa, nu au reprezentat doar o alegere stilistica, ci au accentuat un trend cromatic in sine. Nicole Kidman a optat pentru o rochie Calvin Klein ampla in partea de jos, o croiala care aduce un plus de volum in zona soldurilor si ingusteaza zona umerilor, rochia ideala pentru femeile cu o silueta triunghi inversat.

Cu acelai tip de silueta (umeri pronuntati, solduri inguste), actrita Yvonne Strahovscki a optat pentru o rochie cu un decolteu adanc si un croi suprapus. Astfel ca modelele de rochii cu un decolteu adanc se afla printre cele mai potrivite optiuni pentru femeile care vor sa distraga atentia de la o linie pronuntata a umerilor, dar si pentru cele care vor sa creeze iluzia unei siluete mai lungi.

Rochie-rosie-Nicole-Kidman  Rochie-rosie-Yvonne

Sacourile si liniile masculine descriu o tendinta care aduc rafinament si personalitate oricarei tinute. Daca Evan Rachel Wood a ales un sacou Moschino scurt, cu revere, Reese Witherspoon a exemplificat prin rochia Stella McCartney cum inspiratia masculina poate crea cele mai feminine tinute.

Un material fin, satinat, o culoare statement precum albastrul electric si un croi cambrat sunt reperele care indruma orice piesa vestimentara intr-o directie stilistica feminina si eleganta.

Sacou-Evan-Rachel-Wood  Rochie-sacou-Stella-McCartney

Rochiile cu detalii transparente sunt imaginea unui stil indraznet si totusi extrem de elegant. Iar croiul face diferenta nu doar intre stilurile abordate ci si ca baza in sublinierea siluetei.

Rochia Oscar de la Renta cu broderie neagra purtata de Michelle Pfeiffer ne invata cum transparentele pot fi perfect echilibrate cu ajutorul unui model clasic, fara decolteu si cu un croi midi. Acelasi concept al echilibrului stilistic, accentuat si pe catwalk-uri, dar si in moda urbana, este abordat de rochiile maxi care dezvelesc linia picioarelor prin dantela sau voal transparent.

Iubitoarele unui stil feminin, elegant si usor boem pot opta pentru un model cu maneci transparente sau cu suprapuneri din astfel de materiale cat mai fine, asa cum ne-a prezentat Jessica Biel prin rochia roz-argintie semnata Ralph and Russo.

Michelle-Pfeiffer  Louise-Roe

Jessica-Biel  Transparente

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.