Tendintele noului sezon si cum ne pot avantaja acestea stilul si silueta

Pentru toamna lui 2018, moda readuce in prim-plan piese clasice pe care le putem purta acum in noi tinute si combinatii vestimentare. Imprimeuri precum leopard print, materiale fine, dar si indraznete, pliuri sau jachete elegante, toate aceste directii ale trendurilor toamna-iarna 2018 ne stau la dispozitie pentru a profita la maximum de notele chic pe care ni le ofera. Stim, insa, care dintre acestea ne avantajeaza stilul si silueta?

Leopard print. Potrivit tinutelor de toamna datorita nuantelor de bej-maro, printul leopard acapareaza in acest sezon tinutele pe care le creeaza. Michael Kors si Ravizza ne incurajeaza sa purtam jachete cu acest imprimeu asortate pantofilor cu acelasi print, accentele de negru fiind pe alocuri cele care subliniaza nota feminina a tinutei.

Putem purta, deci, jachetele animal print cu topuri sau pantaloni negri, iar daca optam pentru o rochie, atunci negrul poate ramane descriptiv pentru pantofii eleganti sau centurile de talie. Pentru a ne asigura, insa, ca o jacheta lunga sau o rochie nu ne va ascunde linia siluetei, este necesara accesorizarea cu o curea de talie intr-o culoare diferita.

animal-print-toamna  animal-print-kors

animal-print-toamna  animal-print-toamna

Pliuri. Pentru femeile care iubesc sa imbine stilul modern cu cel clasic, fustele si rochiile cu pliuri sunt printre cele mai la indemana solutii. Avantajand atat siluetele androgine prin volumul subtil creat, cat si femeile care doresc sa mascheze mici imperfectiuni in zona soldurilor sau a picioarelor, aceste piese prezinta de asemenea plusul de a fi usor de inclus in orice stil.

Alegand o fusta midi cu pliuri intr-o culoare puternica, asa cum sugereaza Balenciaga sau Lanvin, obtinem un look chic de oras, in timp ce o fusta neagra sau bleumarin purtata cu o camasa cu imprimeu va schita un stil office in tendinte. Iar daca dorim sa ne folosim de avantajele acestui trend al toamnei 2018 si pentru ocaziile care cer tinute high class, putem opta cu incredere pentru o rochie in stilul Dior. Fie ca alegem o rochie cu maneci lungi si pliuri ample, fie ca mizam pe un material fin, bretele subtiri si pliuri delicate, Dior ne promite un look sofisticat prin alegerea unei rochii lungi bej cu pliuri, asortata cu accesorii in ton.

pleats-balenciaga  pleats-lanvin

pleats-dior  pleats-dior

Capa. In sezonul de tranzitie, alegerea jachetei potrivite poate deveni una dintre cele mai dificile sarcini stilistice. Trebuie sa alegem o jacheta intr-un croi si o lungime care sa ne permita sa o purtam atat la serviciu cat si in oras, care sa ne sublinieze silueta, dar si stilul vestimentar.

Iar in sezonul toamna-iarna 2018-2019, designeri ca Alberta Ferretti, Givenchy, Erdem sau Dior propun sa alegem o jacheta tip capa pentru a bifa toate cerintele stilistice. Femeile inalte sau cele care iubesc pantofii cu toc inalt pot opta pentru o capa lunga fie in nuante clasice de bej, fie dintr-un material fin si cu un imprimeu floral pentru evenimentele classy. Croiurile mai scurte care avantajeaza femeile de o inaltime medie sau petite, sunt mai usor de purtat la tinute casual sau office, cu fuste sau rochii midi pe corp sau cu pantaloni conici. Pentru a urma tendintele, putem alege un model ce imprumuta din stilul ponchourilor prin decupajele din zina bratelor, dar si modele asimetrice sau foarte lungi.

alberta-ferretti  givenchy

dior  

Piele. Combinatiile cromatice intre negrul clasic si o culoare statement precum oranjul, asa cum prezinta pentru acest sezon Lanvin, devin cu atat mai stylish daca alegem si o piesa din piele. Poate fi o fusta midi, o pereche de pantaloni cu talie inalta, dar si o bluza grunge pentru iesirile de seara.

Un material usor rigid de cele mai multe ori, pielea ne permite sa schitam tinute extrem de chic atat pentru un look casual, cat si pentru tinute mai formale. Fustele midi din piele cu un croi in A avantajeaza femeile cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste), in timp ce modelele cu talie inalta si slit adanc pot deveni un aliat de incredere pentru femeile cu o silueta subtire sau pentru cele care vor sa creeze iluzia unei siluete mai inalte. Pentru a sublinia nota feminina a tinutei, putem alege o camasa cu guler inalt sau cu funda oversized in zona gulerului, permitand astfel fustei din piele sa devina punctul principal al outfitului schitat.

piele-lanvin  piele-lanvin

piele-tom-ford  piele-daks

Matase. Un material pe cat de pretentios pe atat de elegant si de feminin, matasea revine in acest sezon in prezentarile celor mai renumiti designeri. Oscar de la Renta ne propune rochii lungi florale ale caror imprimeuri viu colorate vor fi evidentiate prin materialul fin, in timp ce Ulyana Sergeenko ne reaminteste de farmecul rochiilor cu maneci bufante si guler Peter Pan, ideale pentru femeile cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate).

Daca optam pentru o fusta din matase, trebuie sa asortam pe masura cu o bluza delicata din dantela sau cu broderie fina, asa cum exemplifica Zimmermann. Nici Armani nu ignora acest trend, propunand, insa, o abordare mai subtila prin alegerea unei rochii negre cu funda din matase. O astfel de piesa va sublinia atat un look feminin, cat si un stil classy prin detaliul-accesoriu, o ecuatie stilistica in care sandalele cu barete fine si geanta plic in culoarea fundei sunt date esentiale pentru obtinerea unui rezultat perfect.

oscar-renta   silk-ulyana

silk-zimmermann  silk-armani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.