Tendinte toamna-iarna 2015/2016

Dupa prezentarea celor mai noi colectii la saptamanile modei, noile tendinte au devenit apogeul preocuparilor stilistice ale tuturor femeile interesate de modern, de ceea ce purtam pentru a fi in pas cu viziunile designerilor si, cel mai important, de ceea ce putem alege pentru a ne exprima cat mai clar personalitatea.

Dungi. In continuare in topul tendintelor, acest model-imprimeu domina inca o data podiumurile, iar rochiile si costumele Balmain sunt reprezentative in aceasta directie. Dungi late sau subtiri, verticale, orizontale, in diverse combinatii cromatice sau doar alb-negru, aduc oricarei tinute o nota fresh, dar in acelasi timp foarte sofisticata.

dungi stripes

 

dungi fashion sense

 

Grafisme. Continuand cu succes seria trendurilor axate pe geometrie, grafismele combina elemente futuriste cu o tusa clasica, un echilibru imbatabil in moda si in exprimarea complexitatii acesteia. Iar pentru ca aprobarea vine direct de pe podiumuri, colectia din acest sezon subliniaza, poate, cel mai clar ca austeritatea alb-negru si matematica elementelor grafice sunt un duo de neegalat.

graf graf2

Franjuri. Un motiv recent redescoperit de stilisti si de designeri, franjurii amintesc iubitoarelor de moda ca aceasta ar fi incompleta fara un joc de tesaturi. Balmain si Nina Ricci au confirmat aceasta tendinta atribuind colectiilor culoare si jovialitate.

franjuri franjuri fashion sens

Rochii lungi. Faptul ca anotimul rece se apropie din ce in ce mai rapid nu este un motiv sa renuntam la rochii si la feminitatea acestora. In acest sezon, accentul este pus pe rochiile lungi, iar modelele acestora sunt dintre cele mai diverse. De la materialele fine in culori reci din prezentarile Elie Saab la cele din catifea semnate Givenchy sau liniile simple, clasice ale rochiilor Nina Ricci, rochiile si-au afirmat din nou suprematia.

rochie lunga

Stilul punk. Piese indraznete, piele si rochii mini. Acestea sunt cuvintele cheie care descriu directia stilistica ale femeilor care se regasesc in stilurile nonconformiste. Saint Lorent maximizeaza acest trend, iar negrul si griul aduc nota distinctiva pentru noul sezon.

punk

Pasteluri. La polul opus stilului reprezentativ pentru Saint Lorent se afla in acest an pastelurile delicate, iar piesele reprezentative sunt intr-un acord perfect cu nuantele alese: costume clasice, paltoane lungi sau rochii feminine. Iar daca Dior le include in colectia prezentata recent, atunci tendinta devine litera de lege in registrele stilistice.

pastel pastel

 

pastel fashion sense

Volume. Feminitatea nu inseamna doar linii ce subliniaza linia corpului ci si outfituri purtate cu incredere si o atitudine eleganta. Astfel ca in acest sezon blanurile oversized, ponchourile si jachetele in linii drepte au captat atentia tuturor fanelor modei, iar Kenzo a profitat din plin de noua directie stilistica pentru a o prezenta in cele mai originale combinatii.

palton oversized

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.