Tendinte SS 2020

In moda, tendintele nu rezista mai mult de cateva luni. Designerii inventeaza si se reinventeaza constant, uneori pentru a pastra caracterul dinamic al modei. Colectiile SS 2020 ne-au demonstrat ca nu exista doar un singur mod de exprimare in Fashion. Paris, Milano sau New York sunt doar cateva dintre locatiile, unde case de moda faimoase si-au prezentat colectii care imbina dorinta contemporana pentru inovatie cu nostalgia publicului pentru glamour-ul trecut. In tendintele noului sezon, sunt in trend atat stilul provocator feminin, specific Versace sau Dolce & Gabbana, cat si cel experimental, adanc inradacinat in spiritul contemporan urban, pe care il regasim in colectiile Loewe, Balenciaga sau Chalayan. Exista 10 elemente principale, care definesc tendintele noului sezon:

1. Penele

Daca hainele din faux-fur sau gen Teddy Bear au dominat tendintele FW 2019/20, penele sunt noile vedete ale sezonului. Combinatiile in care au fost folosite de catre case de moda precum Valentino sau Burberry au nostalgia Hollywood-ului clasic. Penele se poarta ca detalii statement pe bluze si pe rochii, in special pe cele negre sau albe.

In SS 2020, rochie simpla neagra nu mai este suficienta pentru o tinuta de seara. Alege varianta mini cu detalii de pene in zona bustului. O alternativa pentru rochie este o pereche de pantaloni de matase si un top din pene.

  1. Tinutele crosetate

In tendinte au revenit piesele iconice ale perioadei Woodstock, rochiile si tunicile crosetate. Sunt deosebit de feminine si au un aspect boho perfect pentru vara. Marni, Fendi sau Salvatore Ferragamo sunt doar cateva dintre casele de moda care au interpretat intr-un mod creativ si trendy tinutele crosetate.

Pe langa aspectul feminin, piesele crosetate sunt deosebite in contextul schimbarilor din fashion. Publicul este in cautare de piese sustenabile, cu un aspect hand-made. In colectiile designerilor se regasesc atat piese crosetate simple, cat si modele complexe, cu aplicatii florale sau suprapuneri de materiale.

3. Gulerul disco

Gulerele specifice perioadei disco au fost reinterpretate si au revenit in trenduri. In colectiile Lanvin, Saint Laurent sau Victoria Beckham, gulerele disco sunt colorate si utilizate in combinatii puternice precum alb/galben sau alb/albastru. Echilibrul dintre liniile contemporane si cele vintage este utilizat in acest context. Paltoanele sau trench-urile cu tipare contemporane sunt asortate cu camasi cu gulerele disco supradimensionate, intr-o combinatie cool si trendy.

  1. Culorile neon

Nimic nu este mai placut decat sa revii la culorile puternice dupa o iarna lunga. Designerii si-au lasat libera imaginatia si au conceput haine in nuante de orange, albastru, roz, verde sau galben neon. Cu siguranta, nu acesta este sezonul in care sa porti haine simple, in culori terne. Culorile puternice au stralucit in colectiile caselor de moda preferate ale fashionistelor, precum Courreges, Christopher John Rogers, Marni sau Balenciaga.

Poarta culorile neon cu accesorii albe, negre sau in nuante inchise. Pentru un look de tranzitie, alege o rochie neon 7/8, cu cizme lungi slouch maro inchis si cercei lungi pana la umeri.

 

  1. Bermude office

Un trend cool din sezonul SS2020 sunt bermudele, in locul pantalonilor clasici de costum. Inspira-te din colectiile Bottega Veneta, Chloe, Givenchy si Tod`s si poarta un look office care iese din tipare. Pe langa faptul ca sunt foarte trendy, vor fi de ajutor in zilele calde in care pantalonii de costum clasici nu sunt cea mai confortabila varianta.

Pentru un look de tranzitie, poti asorta bermudele cu cizme slouch pana la genunchi si o geanta oversized. Designerii au asortat outfitul de acest gen si cu pantofi decupati fara toc, sau cu sandale cu toc avand varful patrat.

  1. Rochiile cu volane

In sezonul nou, rochiile cu volane au inlocuit trendul celor din tull. In colectiile marilor branduri, excesul este termenul care defineste noile tendinte. Rochiile cu volane trebuie sa fie spectaculoase, sa aiba volum si un tipar complex. Alexander McQueen si Dior au ales culori simple, clasice, in timp ce Oscar de la Renta, Valentino sau Christopher Kane propun variante curajoase in nuante de roz, verde neon sau rosu.

Asorteaza rochiile cu volane de lungime 7/8 cu o curea supradimensionata in talie si cercei hoops. Daca este o rochie de seara, opteaza pentru o accesorizare minimalista si un machiaj intens.

 

  1. Trench-urile din piele colorata

O veste foarte buna pentru fashionistele care adora hainele din piele este ca nu trebuie ascunse in dulap cand va incepe primavara. In colectiile SS 2020, Bottega Veneta sau Coach 1941 propun trench-uri din piele colorata, iar Marni si Alexander McQueen pantalonii si fustele din piele.

  1. Bulinele

Bulinele colorate, mici sau supradimensionate, si-au facut aparitia in multe dintre colectiile SS2020. Dries van Noten le-a utilizat intr-o maniera trendy si luxoasa, printr-o fusta cu detaliu in buline, cambrata pe talie, un top alb si o pana drept accesoriu pentru par. Poarta si un costum cu buline, in stilul Dolce & Gabbana, dar alege curajos accesorii aurii supradimensionate si botine in culori puternice.

 

  1. Vestele de costum

O alta piesa clasica care si-a reluat pozitia in trenduri este vesta de costum. Daca in 2019 majoritatea hainelor inspirate din moda masculina au fost reinterpretate de catre designeri, in sezonul SS 2020 vestele au fost pastrate in forma lor clasica, cu o nostalgie a anilor 50.

Combina vesta in stilul Burberry cu un costum sau in stilul Louis Vuitton, cu un sacou imprimat diferit fata de vesta.

  1. Imprimeurile in stilul anilor 60

Daca te asteptai sa gasesti din nou in toate magazinele printurile florale, sezonul acesta vei avea o surpriza. In locul rochiilor si fustelor maxi florale, designerii au adus pe podiumuri printurile specifice anilor ’60. Culorile sunt puternice si designul aminteste de canapelele si de tapetul retro. Prada si Marc Jacobs au creat costume clasice cu printurile si formele inspirate din moda anilor 60, in timp ce Etro, Gucci, Fendi si Christopher Kane au optat pentru rochii cu tipare foarte feminine. Asorteaza printurile in stilul anilor ’60 cu cercei supradimensionati si palarii de vara.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.