Talie! Toamna! Tendinte!

Mitul care sustine ca toamna este sezonul tinutelor boeme, lejere si cat mai normcore ramane si in acest an…un simplu mit. De la clasicul trenci Burberry care evidentiaza perfect silueta pana la piese alese pentru acest scop sau personalizate pentru a ajunge in acest punct, variantele de intampinare a toamnei imbratiseaza trendul taliei evidentiate.

Designerii raman in continuare fideli optiunii high waist. Elisabetta Franchi si Lanvin subliniaza foarte clar talia prin contrastul non-culorilor si prin pantalonul cu talie inalta. Pe corp sau cu o croiala office, purtat cu bluze cambrate sau largi, efectul este acelasi: stabilirea punctului de baza pentru efectul siluetei clepsidra. Celebritatile merg mai departe si aleg fuste sau jeansi cu talie inalta, demonstrand astfel ca orice piesa vestimentara din aceasta categorie reprezinta un must-have daca intentionam sa subliniem cat mai armonios talia.

elisabetta-franchi talie-lanvin talie3 talie-inalta-robertsfusta-neagra-pliu-fashionsense pantaloni-evazati-fashionsense

Jocul imprimeurilor poate fi foarte riscant. Fie ca vorbim despre o singura piesa sau o intreaga tinuta, acestea pot adauga volum, talia devenind astfel ascunsa. Pentru a evita acest efect putem apela cu incredere la estetica unei curele in talie, ca in exemplul Balmain sau a Miroslavei Duma. O tinuta monocroma poate produce acelasi efect, mai ales daca piesa din partea superioara este voluminoasa. O curea in talie in aceeasi culoare cu tinuta, asa cum exemplifica Ralph&Russo si Christina Hendricks, devine in aceasta situatie o solutie ideala, structurand silueta fara a distrage atentia de la outfitul de baza.

balmain  curea-talie-miroslavaralph-russo-spring-2016 curea4

Alegerea unui sacou sau a unei jachete poate fi simplificata prin urmarea a doua reguli de baza. Daca intentia este de a aduce in garderoba o piesa moderna, dar si de a sublinia talia, putem alege un costum cu sacou cambrat si decolteu adanc, in V, asa cum exemplifica Escada sau Jennifer Aniston. O alta varianta este sacoul scurt, tip bolero, care va evidentia talia prin lungime, asa cum observam in prezentarea Chanel. Astfel. o piesa de inspiratie masculina poate deveni extrem de eleganta si flatanta pentru silueta daca va urma un croi cambrat, un decolteu in V sau o lungime pana la nivelul taliei.

costum-escada chanel-2016 jennifer-aniston-costum-negru cambrat1

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.