Stilul lunii: Cate Blanchett

Cate Blanchett este una dintre acele actrite pe care imediat le recunosti dupa stilul inconfundabil si eleganta aparte. Actrita australianca este castigatoarea a numeroase premii, printre care doua premii Oscar, trei Globuri de Aur si trei premii BAFTA. Printre productiile cele mai faimoase ale lui Cate se numara rolul Reginei Elizabeta I in filmul Elizabeth (1998), rolul lui Galadriel in trilogia Lord of the Rings, colonelul doctor Irina Spalko in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, personajul Katherine Hepburn in filmul Aviatorul, pentru care a primit si premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, sau Blue Jasmine, filmul meu preferat din cariera ei de panaa cum.

Cate Blanchett este casatorita din 1997 cu Andrew Upton si au 3 copiii. Impreuna cu sotul ei, actrita conduce  “Compania de teatru Sydney”. 

Stilul vestimentar abordat de Cate Blanchett oscileaza intre liniile clasice feminine si cele masculine. Este cunoscuta pentru modul chic in care poarta costumele de inspiratie masculina. Descopera mai jos stilul vestimentar al actritei si inspira-te cu incredere.

 

  1. Costumele masculine reinterpretate

Cand descrii stilul Cate Blanchett, nu se poate sa omiti modul unic si trendy in care actrita poarta costumele. Culorile pentru care opteaza sunt, in general, neutre sau pastelate. Printre preferatele ei sunt negrul, albul, nude, bleu si roz palid. Desi costumele sunt inspirate din linia masculina, totusi actrita alege tiparele care ii complimenteaza frumusetea feminina. Prefera sacourile care ii evidentiaza talia si bustul. Accesorizeaza minimal si asorteaza cu tocuri stiletto.

In colectia Sense, ai variante excelente similare stilului actritei, costumele semnate Andreea Tincu fiind excelente pentru orice tip de silueta. Poti adauga in talie o curea lata si accesorizeaza cu coliere fine. Costumele in nuante de blue sau roz prafuit sunt o alternativa la eleganta in negru sau alb. Cu un costum colorat, poarta doar o pereche de cercei discreti si tocuri stiletto nude.

 

 

2. Fusta plisata si sacou

Intr-un outfit monocrom, Cate Blanchett a ales sa combine un sacou lung, cu linii masculine, impreuna cu o fusta plisata si o pereche de papuci sport. Acesta tinuta este de impact atat prin asocierile fun si young, cat si prin contrastul puternic dintre outfitul roz si geanta albastra.

 Reinterpreteaza tinuta aceasta perfecta pentru primavara vara, printr-un sacou in culori intense si o fusta plisata. Daca nu gasesti o fusta in exact aceeasi nuanta precum sacoul, foloseste una care sa se asorteze cromatic intr-un mod echilibrat. Alege o geanta intr-o culoare contrastanta cu cea a outfitului tau. Cele mai hot contraste ale verii sunt lime cu roz si orange cu albastru.

 

3. Pantaloni masculini si un top spectaculos

Stilul actritei Cate Blanchett este minimalist. Nu se bazeaza mult pe printuri sau pe croiuri foarte mulate pe corp, in schimb isi concreteaza atentia asupra tiparelor complexe. Outfitul acesta a fost purtat de actrita la New York si se remarca prin contrastul dintre pantalonii negri de costum masculin si topul galben cu un tipar feminin si complex. A ales, ca de fiecare data, o accesorizare minimala, doar cu o pereche de cercei fini si ochelari de soare.

Pentru a reproduce acest look, nu este nevoie sa alegi neaparat o pereche de pantaloni masculini. Este ok un model care doar aminteste de acestia. Pentru top, opteaza pentru un model uni cu manecile oversized.

4. Alb si negru

Una dintre combinatiile preferate ale actritei Cate Blanchett este contrastul clasic alb  negru. Tinuta aceasta a purtat-o la prezentarea de moda SS 2019 Armani de la Milano Fashion Week in 2019. Fusta neagra si topul alb formeaza un outfit elegant si sofisticat. Cureaua din talie completeaza tinuta si ii adauga o nota foarte trendy.

Recreaza tinuta cu ajutorul unei fuste negre cloche, care sa acopere genunchii si un top alb cu maneci de inspiratie victoriana. Pentru a da outfitului tau un aspect mai casual, poti inlocui fusta cloche cu un model pencil. Nu uita sa adaugi si o curea lata in talie pentru a completa lookul.

5. Rochii cloche de vara

Forma preferata de actrita, atat pentru fuste cat si pentru rochii, este midi sau 7/8 cloche. Majoritatea rochiilor, in care paparazzi au surprins-o in viata de zi cu zi, au aceasta forma. Una dintre aparitiile actritei, apreciata de catre bloggerii de moda din New York, a fost in rochia albastra cu partea din sus tip camasa. Pantofii nude si geanta orange inchis completeaza perfect tinuta.

Daca aceasta lungime nu este preferate ta, poti incerca sa reinterpretezi tinuta cu o rochie mai scurta albastra. Completeaza outfitul cu un machiaj dicret si cu geanta incapatoare, precum a actritei, sau galbena daca vrei un contrast mai puternic, de vara.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.