Stii sa fii trendy in anotimpul rece?

Stii sa fii trendy in anotimpul rece?

Iarna, majoritatea dintre noi prefera sa aleaga obiecte vestimentare practice, indiferent de stilul adoptat. Iti recomand sa alegi totusi cateva piese fashion de baza, deoarece vremea rece nu inseamna ca moda a inghetat efectiv pana la primavara. Din contra, ai acum si varianta tinutelor tip layers, ceea ce inseamna ca ai mai multe variante de combinatii, care iti pot pune creativitatea si originalitatea la incercare.

  1. Jachetele din blana ecologica

O piesa vestimentara pe care o poti gasi in magazinele mass market, dar si in colectiile designerilor este jacheta din blana ecologica. Paltoanele din blana naturala au reprezentat pentru generatiile din trecut un simbol al elegantei si al rafinamentului. In zilele noastre, nu mai este un act etic sa produci sau sa cumperi piese vestimentare din piele sau blana naturala. Prin eforturile designerului Stella McCartney, tehnologia de realizare si finisare a unei jachete din blana eco a avansat mult, pe langa uimitoarele campanii de promovare ale produselor vestimentare eco friendly.

Jachetele scurte din blana eco se potrivesc perfect cu o pereche de pantaloni sau cu o fusta si tocuri inalte. Sunt excelente la ocazii speciale, deoarece ai vrea pe de o parte sa ai un confort termic special, dar pe de alta parte sa ai ceva elegant si feminin. Varianta propuse de Sense este speciala, deoarece are doua fete, astfel incat o poti purta si de zi, dar si la parties.

Jacheta scurta din blana eco

 

  1. Puloverul de lana

In loc sa porti unul dintre acele pulovere imense care te acopera cu totul si nu sunt cu adevarat eficiente atunci cand temperaturile scad, investeste intr-un pulover calitativ de lana. Lana are nenumarate avantaje in sezonul rece, printre care capacitatea acesteia de a pastra caldura, fara sa fie dificila de purtat.

Puloverul de lana se potriveste cu aproape orice si, fiind o piesa vestimentara extrem de practica, este o alegere buna sa il incorporezi in tinuta ta office. Poti asorta puloverul de lana cu o pereche de pantaloni ponte sau cu croi masculin si tocuri. In timpul liber, poarta puloverul de lana cu pantaloni din piele si cizme. Este interesanta combinatia english , cu pulover peste camasa, lasand sa se vada contrastante mansetele si gulerul. Daca iti este cald, poti la un moment dat sa ramai doar cu camasa, iar pe umeri sa porti puloverul tip sal.

pulover lana

pulover lana sense

  1. Rochiile stretch

In cazul in care nu stiai, rochiile din crep stretch sunt excelente pentru anotimpul rece, dar si pentru cel cald, datorita procentului de vascoza din compozitie.

Pentru birou, alege modelele midi, cambrate pe talie sau variantele in A. De asemenea, opteaza pentru maneca trei sferturi in locul celei lungi. Daca temperaturile sunt scazute, poti adauga peste un cardigan minimalist. Pentru evenimente, rochiile din crep lungi sunt alegerea perfecta. Au aspect retro elegant, care iti  evidentiaza silueta intr-un mod placut.

rochie crepe

rochie crepe strech

  1. Fustele si pantalonii colorati

Doar pentru ca vara a trecut, nu inseamna ca trebuie sa renunti imediat la culori. Branduri precum Acne Studios, Jaquemus, Prada sau Dries Van Noten au introdus in colectiile din acest sezon piese vestimentare colorate puternic, in nuante hot de galben, roz, avocado, cobalt sau portocaliu.

Alege sa asortezi fustele colorate cu un top uni sau cu imprimeu floral. De asemenea, pantalonii se potrivesc perfect cu puloverele pe gat in nuante pastelate. Tinutele de tipul acesta pot fi purtate atat la serviciu, cat si in timpul liber.

pantaloni colorati

fuste colorate

  1. Bluzele din vascoza

Vascoza este unul dintre materialele favorite ale multor femei pasionate de moda. Calitatile sale iti vor asigura confortul, dar si un aspect deosebit. Vascoza are un tuseu frumos si atunci cand este imprimata. Bluzele de vascoza colorate se potrivesc perfect cu tinutele office. Fiind o fibra naturala, te vei bucura de calitatea specifica matasii, dar fara sa necesite atata atentie privind intretinerea ei. Daca adaugi un cardigan sau un sacou tinutei tale, vei ave outfit-ul perfect de toamna iarna.

bluze vascosa colorate

  1. Cardiganul

Cardiganul este unul dintre cele mai practice si chic obiecte vestimentare, care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba oricarei femei. In colectiile  Ready-to-Wear ale designerilor, cardiganele apar regulat, fiind piese cheie care pot oferi culoare sau dinamism unei tinute simple. Daca te-ai hotarat sa achizitionezi un cardigan, uita-te cu atentie la compozitie. In magazinele mass-market exista multe modele, dar majoritatea sunt fabricate din materiale de proasta calitate. Pentru a-ti asigura confortul in sezonul rece, alege un cardigan cu lana sau casmire in compozitie, fie si un procent micut, dar sa existe.

cardigan lana

cardigan lana

No Comments Yet

Comments are closed