Stii ce palton sa porti iarna?

Sezonul rece reprezinta momentul perfect ca sa iti revizuiesti garderoba si sa adaugi produse noi. Daca vrei sa iti dezvolti stilul vestimentar, este necesar sa incepi cu elementele de baza. Cel mai important dintre acestea este paltonul. E o piesa cheie, deoarece il porti aproape zilnic. Exista numeroase tipuri de paltoane concepute special pentru a se potrivi cu o varietate de siluete. Cand cumperi un palton, calitatea  este principala caracteristica pe care trebuie sa o ai in vedere. Un material necalitativ si un croi neglijent sunt mult mai vizibile cand este vorba de un palton, fata de un tricou sau o pereche de blugi.

 

Majoritatea femeilor care au influentat si inspirat lumea modei sunt recunoscute printr-un palton deosebit pe care l-au purtat in diverse ocazii, de zi sau de seara. Marlene Dietrich, Audrey Hepburn, Jackie Onassis sau Diana Ross sunt doar cateva dintre femeile care au marcat istoria modei cu un anumit tip de palton. Stilurile lor, desi diferite, au in comun pasiunea pentru frumos si echilibru. Paltonoanele pentru care acestea au optat  reprezinta o eleganta matura si asumata.

Ideea ta despre paltoane nu ar trebui sa fie limitata la cele negre, pana la genunchi si cu un singur rand de nasturi. Exista numeroase modele, in cele mai variate culori, care vor aduce un plus de eleganta garderobei tale.

Paltoanele din stofa colorate in nuante pastelate si cu un croi clasic, pana la genunchi completeaza perfect un look feminin, romantic. Baby blue si rozul pudrat sunt in tendintele sezonului acesta. Designerii asorteaza paltoanele de stofa colorate cu haine din acelasi spectru cromatic sau se bazeaza pe contrastele puternice.

Fustele creion, cambrate, pana la genunchi se potrivesc perfect cu paltoanele din stofa colorata. Alege fustele in carouri sau din piele pentru a fi trendy. In cazul in care preferi ceva mai practic, poti apela la o pereche de pantaloni largi, pana la glezne, in nuante pastelate sau puternice, de genul portocaliu ori albastru electric. Completeaza tinuta cu o pereche de stiletto si o geanta deschisa la culoare.

Paltonul camel de stofa este indispensabil in garderoba unei femei cu stil. Avantajul lui este ca se potriveste cu majoritatea hainelor si nu va iesi niciodata din tendinte. Printre celebritatile recunoscute pentru paltoanele deosebite camel se numara Printesa Diana, Catherine Deneuve sau Kate Moss.

In colectiile Toamna Iarna 2019/20, branduri precum Max Mara, Jil Sander sau Hugo Boss au readus paltonul camel in atentia iubitorilor de fashion. Tiparele diverse iti dau libertatea sa alegi oricare model te avantajeaza si se potriveste cu stilul tau de viata. Max Mara iti sugereaza sa porti un palton camel oversized asortat cu o tinuta in nuante similare, pe cand Jil Sander sugereaza o interpretare contemporana, cu talia accentuata printr-un cordon gros si buzunare supradimensionate.

Sense iti propune sa porti paltonul camel preferat cu o rochie  animal print sau cu o pereche de blugi evazati, negri si o bluza cu print retro.

 

Trench-ul bej are ceva indiscutabil din eleganta pariziana. Brigitte Bardot, Audrey Hepburn sau Marlene Dietrich sunt doar cateva dintre actritele care au ramas in istoria modei pentru modul in care au purtat trench-ul bej.

Spre deosebire de paltonul camel, trench-ul bej este mai casual. In sezonul acesta, te poti inspira din modul in care Jo Ellison a asortat trench-ul bej la Paris Fashion Week. Poarta-l cu un turtleneck oversized si cu pantaloni evazati.

Poti alege si un trench interpretat in maniera contemporana. Case de moda precum Marni, Ferragamo sau Maison Margiela au regandit trench-ul clasic si l-au adaptat cerintelor pietei actuale. Astfel, au aparut trench-ul din fas ori din piele colorata.

Paltonul lung cu umeri accentuati este printre piesele cele mai trendy din sezonul acesta (si nu numai). Se poarta paltoanele in culori puternice precum verdele crud, portocaliul sau rozul. Inspiratia masculina a fost vizibila in majoritatea paltoanelor din colectiile FW 2019/20.

Paltonul lung cu umerii accentuati poate fi purtat ziua cu o fusta cabrata si o bluza cu volane. Seara poti adopta stilul Saint Laurent si sa asortezi paltonul cu o rochie scurta/midi ori cu o pereche de pantaloni scuti si ciorapi negri, fini. Completeaza-ti look-ul cu o pereche de ochelari de soare si tocuri.

Paltonul cu animal print este o piesa clasica pentru pasionatele de moda. Desi disparuse din tendinte, a revenit in forta in majoritatea colectiilor FW 2019/20. Pe langa printurile clasice -leopard, tigru- se poarta cel de tip  sarpe sau zebra.

Designeri precum Sally LaPointe, au creat paltoane din imitatie colorata de piele de sarpe. Secretul pentru a purta paltonul din imitatie de piele de sarpe ca o fashionista adevarata este sa il asortezi cu haine care au acelasi print si sunt dintr-o gama cromatica similara.

Cavalli se bazeaza in utilizarea animal print pe suprapuneri. Un palton clasic cu imprimeu tip tigru este asortat cu o fusta 7/8 si cizme leopard. Desigur, cele mai variate modele de paltoane cu animal print, le vei regasi in colectiile designerilor italieni. Dolce & Gabbana au adus pe podium o varietate adevarata de paltoane cu animal print. Casa de moda italiana a asortat paltoanele animal print cu accesoriile luxoase, specifice brandului. Bijuteriile supradimensionate cu pietre pretioase, alaturi de un palton cu print tip leopard sau zebra devin look-ul perfect  pentru o pasionata de moda sofisticata italiana.

Daca vrei sa porti un palton cu animal print, insa nu esti inca pregatita sa porti in tinuta ta mai multe tipuri de haine cu acest imprimeu, poti alege varianta cea mai simpla: o tinuta all black. Adevarul este ca multe femei prefera sa poarte, in viata de zi cu zi,un palton cu animal print asortat cu o tinuta formata din piese negre.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.