SENSE lanseaza in premiera cea mai ampla colectie de moda sustenabila

SENSE lanseaza in premiera cea mai ampla colectie de moda sustenabila: piese din in, matase naturala, bambus si bumbac organic, pentru o vara racoroasa si ultra-creativa.

 

Inspiratia acestei veri poate veni de oriunde – dintr-un moodboard, dintr-un album, de pe Instagram, de pe terasa unei ceainarii, si sub diferite forme – vizual, tactil, olfactiv etc. SENSE reuneste in cea mai ampla colectie de moda sustenabila, creata si produsa integral in Romania, piese care nu doar incanta prin design-ul original semnat Andreea Tincu, ci si prin frumusetea texturilor traditionale ale pieselor, care inspira lejeritate si care faciliteaza echilibrul termic al corpului, chiar si zilele caniculare, prin pigmentii de culoare apropiati de mediul natural si prin echilibrul perfect intre confort si creativitate. Atinge, probeaza si lasa-te cucerita de cel mai racoros in pe care l-ai intalnit vreodata, de finetea inegalabila a matasii naturale si de bumbacul organic care aproape nici nu se simte pe piele.
Manifestul pentru sustenabilitate, concretizat in haine realizate din fibre naturale, obtinute cu respect fata de mediu si cu o risipa minima, este parte integranta din ADN-ul Sense, marca romaneasca de moda facand pasi concreti in directia unei productii responsabile, de peste un deceniu. Echipa Sense si-a propus inca de la primele colectii fashion lansate, sa ofere publicului roman piese care incetul cu incetul sa contribuie la antrenarea gustului pentru calitate si pentru longevitate: design exclusiv la preturi accesibile, materiale cu o tinuta impecabila in timp si tesaturi inovatoare, care in afara faptului ca raspund nevoii de sustenabilitate, devin o realitate necesara in moda secolului XXI. Mai precis, un stil modern din care nu lipsesc materialele naturale si o experienta de purtare care ridica la puterea 100 gradul de confort resimtit.

Dupa ce in vara anului trecut, Sense lansa prima colectie capsula realizata integral din cupro, o fibra 100% vegana, sezonul acesta brandul dezvaluie cea mai ampla linie de piese sustenabile, conceputa si produsa de la A la Z in Romania, imediat dupa ridicarea starii de urgenta. Este vorba despre haine realizate din tesaturi care ajuta corpul sa faca fata cu brio caniculei, care sunt fluide si racoroase, care aproape ca nici nu se simt pe piele, in ciuda faptului ca sunt foarte rezistente si longevive, si care se alinieaza perfect tendintelor internationale si prognozelor birourilor de trend forecasting, dovedind astfel intuitia si flerul unei echipe creative experimentate. Revenirea la elementele naturale, accentul pus pe tactil, pe culorile care emana energie pozitiva si incercarea de a contrabalansa prin vestimentatie lucrurile artificiale din jur, toate acestea reprezinta chintesenta colectiei de vara Sense. O colectie care te duce cu gandul departe, chiar daca vacanta aceasta inseamna calatorii pe distante scurte.

Inul – cea mai potrivita tesatura pentru o vara cool. La propriu.

Cum porti hainele din in: in primul rand cu inima usoara ca o dimineata insorita de weekend. Si asta pentru ca nu trebuie sa iti faci prea multe griji in ceea ce priveste tinuta tesaturii. Inul este in teorie un materialul caruia ii lipseste elasticitatea si care se sifoneaza rapid, mai ales daca vorbim despre un tip de in ceva mai gros. Insa in asociere cu vascoza, inul devine cea mai dezirabila optiune indiferent de ocazie sau de momentul zilei. In afara faptului ca este o tesatura care faciliteaza confortul termic si ca este ultra usor, avand in acelasi timp si suficienta structura, inul capata o noua alura atunci cand este amestecat cu vascoza, cu bumbac sau cu matase. In plus, piesele din in sunt si hipoalergenice, adica minimizeaza riscul de iritatii sau de inrosiri, in cazul in care ai pielea sensibila.

Piese-cheie: bluze lejere in culori deschise – ivoire, roz pal etc, cu un croi usor oversized, pentru explorari urbane tihnite si relaxate, fuste casual croite in A, cu pense si nasturi decorativi sau fuste drepte, pe care vei alege sa le asociezi cu espadrile sau cu sandale minimaliste, rochii-camasa lejere, cu slituri laterale si buzunare, care te vor salva din orice impas stilistic si pantaloni cu talie inalta si dunga, pe care nu te vei mai satura sa ii porti, dat fiind ca iti deseneaza minunat linia sodurilor, alungesc silueta si creeaza impresia unei talii de invidiat.

Vascoza – versatilitate si finete

De ce sa alegi vascoza: fara indoiala pentru versatilitate si finete. Vascoza este un material semi-natural, fibra fiind extrasa din plante (baza de celuloza), insa tesatura fiind produsa industrial. Nu te gandi insa ca alegerea unor piese din vascoza sau din amestescuri de fibre care contin SI vascoza, reprezinta un compromis acceptabil pentru perioada verii. Vascoza chiar daca nu absoarbe la fel de bine transpiratia precum bumbacul, este mai subtire si mai fina decat acesta, ceea ce o face ideala pentru rochii vaporoase si delicate, pentru bluze lejere sau pentru captuseli al caror avantaj major consta in aceea ca previn electrizarea si sporesc gradul de confort al pieselor vestimentare. Asadar, vascoza merita repusa in drepturi si apreciata pentru versatilitate si pentru calitatile indiscutabile de ordin estetic si functional.

Piese-cheie: bluze lejere, uni sau imprimate, tip ie sau cu plii, rochii casual ultra-comode sau modele delicate cu print floral, pantaloni chino cu dunga si talie normala, toate intr-o paleta cromatica revigoranta precum o inghetata savurata intr-o dupa-amiaza mult prea calda – rosu, vernil, galben, roz trandafiriu, bleu, oranj etc.

Matasea naturala – rasfat pur pentru piele

Ce anume te atrage pe “drumul matasii”: frumusetea, delicatetea, tuseul extrem de fin – acestea ar fi doar trei dintre avantajele pretioasei fibre. Considerata a fi mult prea pretentioasa pentru tinutele de zi cu zi, matasea naturala este adusa in prim-plan in colectia de vara Sense, materialul premium fiind ales pentru o serie de piese versatile, purtabile si cu perspectiva de a ramane in dressing multe sezoane de acum incolo. Matasea este un excelent izolator de caldura, se sifoneaza greu, si chiar daca este delicata si usoara, poseda o serie de proprietati care o fac foarte rezistenta. In plus, nu irita pielea sensibila si evidentiaza minunat orice imprimeuri sau pigment de culoare.

Piese-cheie: rochiile din matase plisata cu print floral stilizat, bluzele cu plii in decolteu si maieu din jersey si bluzele cu fata din matase imprimata si spate din jersey uni.

Bumbacul cu… bambus

Care sunt principalele beneficii: te mentine cool&fresh de-a lungul intregii zile. Bumbacul absoarbe excelent umiditatea, ceea ce inseamna ca poate fi imbracat in orice conditii si ajuta corpul sa se regleze mai bine termic. Mai mult decat atat, piesele din bumbac isi fac loc firesc atat in zona casual a garderobei, cat si in cea office sau smart-casual, exceland la capitolul versatilitate si confort. In asociere cu fibra de bambus, bumbacul capata si mai multa rezistenta la uzura, proprietatile materialului mentinandu-se intacte chiar si dupa zeci de spalari. Fibra de bambus prezinta si avantajul ca nu produce alergii, ofera o ventilatie foarte buna si iar firul obtinut este mai fin decat cel din bumbac, ceea ce se traduce printr-un tuseu ultra-soft si delicat al pieselor vestimentare in care este integrat.

Piese-cheie: bluze lejere cu detalii aparte (decolteu fancy, funde, imprimeuri vii etc), pantaloni in culori savuroase – menta, fistic, piersica etc, fuste conice sau asimetrice.

Cupro – o tesatura inovatoare, 100% vegana

De ce merita sa acorzi o sansa pieselor realizate din cupro: este singurul material care alatura tuseul delicat al unei fibre naturale, functionalitatii asigurata de fibrele sintetice. Dat fiind ca structura fibrelor sale este perfect rotunda in sectiune, ceea ce inseamna o textura incredibil de neteda, cupro aproape ca nici nu se simte pe piele, senzatia de prospetime conferita, determinandu-te sa te gandesti ca porti cu tine in permanenta un aparat invizibil de aer conditionat. Cupro prezinta o capacitate incredibila de a absorbi si de a elimina umezeala, asadar se numara printre tesaturile all-season: vara respinge caldura, iar iarna genereaza energie termica prin absorbtia apei de la suprafata pielii. Daca este sa il comparam cu bumbacul din care de altfel este si obtinut, cupro este net superior acestuia: se intretine mai usor, nu se electrizeaza, are un tuseu catifelat si extrem de placut pe piele, este fluid si permite miscarea libera, in deplin confort, are o tinuta eleganta, se sifoneaza greu si poate fi adaptat atat tinutelor de zi, cat si celor de ocazie.

Piese-cheie: bluze lejere, camasi casual-chic, pantaloni cu talie normala, super confortabili si versatili etc.

Colectia de vara Sense este disponibila atat in magazinele fizice din Bucuresti si din tara, cat si online pe www.fashionsense.ro, si este completata in fiecare saptamana cu modele noi.

No Comments Yet

Comments are closed