Schiaparelli AW16 – haute couture si fantezie

Colectia Schiaparelli de sfarsit de an a ajuns fara intarziere in atentia tuturor entuziastilor modei intr-o forma inedita: o reinterpretare moderna a motivelor vintage inspirate de colectia “Circus” prezentata spre finalul anilor 30.

Ne este imposibil sa punem acum la indoiala faptul ca stilul vintage isi pastreaza influentele, iar Virginie Khateeb surprinde minunat piesele esentiale si detaliile reprezentative.

Desi piesele moderne au renuntat treptat la conceptul de umeri intariti, Schiaparelli ii aduce in prim-plan si subliniaza odata cu acest element o nota de rafinament. Acestia completeaza o linie clasica a piesei pe care o evidentiaza, croiul incadrandu-se acum in totalitate intr-o arhitectura atent creata si simetrica.

umeri-subliniati umeri-subliniati

Sacourile imbina umerii intariti cu reverele clasice si apropie colectia de modernul normcore, stilul liniilor drepte, oversized. Totusi, culorile nu sunt omise. Din contra, nuante puternice, sidefate sau metalice sunt folosite pentru a contrasta cu directia austera a sacourile alese .

sacou-revere sacou-revere

O colectie in care culorile si geometria ne introduc intr-un adevarat spectacol burlesque. Rochiile copiate, parca, dupa un tipar al costumelor de scena, evidentiaza linia umerilor, iar conceptele de make-up si hairstyle minimal intaresc viziunea plina de energie si entuziasm a colectiei. Totusi, acestea nu subliniaza doar un joc al imaginatiei ci si feminitatea decolteurilor adanci, a transparentelor voluptoase si a materialelor fine.

rochie-schi rochie-schi

culori-schi culori-schi

Desi culorile puternice si croiurile indraznete si pline de vigoare ar putea fi suficiente pentru a transforma colectia intr-una memorabila, detaliile isi spun propria poveste suprarealista. Aplicatiile, broderiile si modelele desprinse din picturile fanteziste ne asigura ca nu vom uita prea curand prezentarea haute couture plina de personalitate semnata Schiaparelli.

detaliu-schi culori-schi 1180430 1180444

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.