Sailor Style – principalul trend al sezoanelor estivale

Un stil care dateaza inca din anii 1800, cand a devenit un reper al modei printre doamnele din inalta societate, stilul marinaresc se bucura in fiecare sezon cald de toata atentia designerilor si a pasionatilor de moda.

Usor de purtat datorita culorilor reprezentative si a pieselor care-l descriu, deja celebrul Sailor Style poate fi atat un rezumat al elegantei feminine, asa cum este abordat de catre Ralph Lauren sau de catre Coco Chanel, cat si o imagine a unui stil plin de personalitate, asa cum ne-a prezentat de-a lungul sezoanelor Vivienne Westood.

Pentru a compune un outfit in stilul Sailor Style, culorile alb, bleumarin si rosu sunt esentiale, la fel ca imprimeul in dungi si anumite articole si accesorii specifice.
Blazerul bleumarin care pastreaza o nota preppy, clasica, este una dintre piesele de baza ale unui outfit in acest stil. Totusi, moda permite din ce in ce mai multe abordari ale sacoului sailor, iar designeri precum Tommy Hilfiger au ales sa il reprezinte prin cape sau jachete in aceasta culoare.

blazer-navy-style  blazer-navy-style  blazer-tommy-hilfiger

Dungile sunt imprimeul care nu poate lipsi in crearea acestor tinute, iar combinatia alb-bleumarin, alb-rosu sau rosu-bleumarin este simbolul deja recunoscut al stilului adus in atentia iubitorilor de moda de Coco Chanel.

rochie-sailor-style  rochie-sailor-style

bluza-sailor-style  rochie-sailor-style-sense
Pantalonii cu talie inalta si cu nasturi metalici, statement, in partea superioara sunt un alt simbol al tinutelor sailor, aducand totodata o tusa eleganta tinutei. Pentru un efect maxim este indicat ca topul ales sa fie unul crop sau cu terminatia sub talia pantalonilor pentru a nu le acoperi partea superioara. Dintre croiurile specifice, croiul bootcut si cel wide leg sunt cele mai des alese de catre stilisti sau designeri.

pantaloni-sailor-style  pantaloni-sailor-style

sailor-style-sense  sailor-style-sense
Gama accesoriilor permite combinatii si jocuri stiliste diverse. Daca unele adepte ale stilului prefera esarfe satinate purtate in jurul gatului pentru un accent chic frantuzesc, curelele si bratarile din material textil sunt la fel de populare si pot fi usor asortate unei perechi de espadrile.

sailor-style  sailor-style

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.