S-au stabilit culorile toamnei!

Fiecare dintre noi stim care sunt culorile care ne avantajeaza si pe care trebuie sa le aducem cat mai des in garderoba, respectiv cele pe care ar fi indicat sa le ocolim pe cat posibil. Dar, pe langa acestea, fiecare sezon ne aduce o noua paleta cromatica aprobata de stilisti si nu numai.

Pentru acesta toamna, nuantele sunt calde, puternice, iar designerii nu au intarziat sa ne prezinte noi propuneri. Akris, Trussardi si Dior au ales oranjul stins, pana la punctul de a realiza tinute monocrome din aceasta nuanta si derivatele sale. Pulovere lungi cu un croi lejer, rochii mini, esarfe sau genti messenger, jachete cu revere ample sau cizme lungi, acestea sunt o parte dintre sugestiile designerilor despre cum putem adopta nuanta burnt-orange in garderoba de toamna.

burnt-orange-trussardi burnt-orange-akrisburnt-orange-dior

La o distanta infima se afla piesele galben-mustar, pe care Armani si Marissa Webb le alatura pieselor sau accesoriilor gri deschis. Chloe prefera, insa, nuante mai calde de galben-mustar, asortandu-le caramiziului in tinute lejere si totusi foarte feminine. Tendintele vestimentare in nuanta mustard-seeds se afla pe lista culorilor decisive in sezonul AW16 si complimenteaza intr-o egala masura nuantele inchise si deschise ale parului sau ale pielii.

mustard-armani mustard-marissa-webbmustard-chloe

Nuanta claret nu este o noutate absoluta, amintindu-ne de rosul bordeaux si de marsala, nuantele invecinate care au dominat podiumurile in anii precedenti. Culoarea vinului, asa cum o numim intr-un limbaj informal, se preteaza in special materialelor sofisticate (catifeaua Costume National) si pieselor elegante: pantofi cu toc stiletto, manusi accesorizate Oscar de la Renta sau, de ce nu, o pereche de pantaloni evazati.

claret-costume-national claret claret-oscar-de-la-renta claret

Doua nuante invecinate, dusty-cedar si raisin se numara, de asemenea, printre nuantele definitorii ale sezonului. Prima reuneste piesele intr-o cromatica mai subtila, fie ca vorbim despre paltoane intr-un stil casual, urban sau despre rochii elegante, in timp ce cea de-a doua aduce in prim plan o eleganta aproape intoxicanta. Ninna Ricci prefera sa asocieze nuanta raisin (rosu-stafida) hainelor din blana, Rodarde recurgand la rochii elegante si accesorii care le subliniaza si mai mult eleganta.

dusty-cedar-paul-smith dusty-cedar-Alexandre-Vauthierraisin-nina-ricci raisin-rodarte

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.