Rochia din matase naturala

Rochia din matase naturala

Este rochia pe care orice iubitoare de moda trebuie sa o aiba in garderoba. Poate fi scurta, midi sau lunga. Ideal ar fi sa o avem in mai multe variante, chiar daca financiar nu este o rochie ieftina.

Matasea este un material pe care il folosesc in toate prezentarile AndreaTincu deoarece e fin, se simte excelent pe piele, are un tuseu inconfundabil si o frumusete aparte. Multe persoane cred ca cea mai buna matase este din Italia dar realitatea este putin diferita. China ramane principala producatoare de matase din lume, fiind de altfel tara care a inventat-o. Nu va ganditi ca tot ce se produce in China este ieftin si de o calitate inferioara materialelor din Europa sau din alte zone. Vorbim despre un popor care are o traditie impresionanta in domeniu si un adevarat cult pentru aceasta fibra.  Legenda povesteste despre printesa Leizu care a scapat in ceasca sa de ceai un cocon de matase. Pentru a-l scoate din bautura, printesa a inceput sa desfaca firul de pe cocon si astfel i-a venit ideea teserii lui. Era anul 2640 i.Hr., legenda a prins viata si Leizu a devenit zeita matasii.

img_6570

 

Din acel moment, chinezii au descoperit ritmul de viata al viermelui de matase si, pentru 3.000 de ani, au fost singurii pastratori ai acestui secret. Bineinteles ca este foarte posibil sa fi fost cu totul alta persoana cea care a descoperit matasea, poate o servitoare, dar ce farmec ar fi avut povestea materialului nobil daca nu era legata de numele unei printese. De unde deducem ca marketing-ul functiona din cele mai vechi timpuri si importanta este povestea, nu realitatea.

71-marni-women-s-scratchy-cat-printed-silk-twill-dress-1

De ce este scumpa o rochie din matase? Deoarece metrul de material este scump si  lucrul in masini pretentios, necesitand foarte multe ore de manopera. Rochiile din voal de matase este indicat sa fie lejere deoarece, daca sunt prea fixe, pot ceda la cusaturi. Modelele cele mai sofisticate dintre toate sunt cele plisate, tip Elie Saab, pe care personal il consider un excelent designer pentru acest segment de piata. Elie Saab este de altfel preferatul multor vedete la evenimente tip red carpet tocmai datorita tehnicii inalte de lucru, pe care o stapaneste cu brio.

elie-saab-green-bridesmaids-dresses-emerald-wedding-colors

Matasea este contradictorie. Pe de o parte e foarte fina, incredibil de usoara dar, pe de alta parte, este foarte rezistenta. Cred ca avem cu totii produse din matase pe care le purtam de cateva sezoane bune, refuzand sa paraseasca garderoba. Spalate de mana cu balsam special sau curatate chimic, rochiile din matase isi pastreaza mult timp culorile si se deterioriaza greu. Foarte importanta este intretinerea lor deoarece, in ceea ce tine de compozitie, matasea este fibra naturală cu cea mai mare rezistenta la rupere, prezintand si o elasticitate deosebita.

burberry-prorsum-long-sleeve-duchesse-silk-tunic-dress-2

Vara puteti purta rochii in tonuri pudrate- roz, vernil, bleu, lila, galben pai. Tonalitatile white, cream, beige sunt rafinate si dau un plus de eleganta pe care il puteti exploata istet. Toamna si iarna sunt anotimpurile in care culorile inchise arata cel mai frumos. Burgundy, navy, nuantele de verde mai inchise, mov, negru, albastru intens sunt doar cateva dintre optiunile cromatice pe care le puteti alege la o rochie din matase. Aceasta nu inseamna ca daca va place o culoare care este din zona verii trebuie sa o excludeti. In calitate de designer, va sfatuiesc sa va respectati propriile alegeri si sa purtati ceea ce va da o stare de bine.

Desigur ca nu veti alege un roz puternic la un eveniment extrem de serios, eventual cu dress code clar, decat daca vreti sa platiti polite sau efectiv va distreaza stanjeneala celor din jur.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.