Piesele tricotate must-have in sezonul de tranzitie

Toamna este sezonul in care ne indreptam atentia asupra outfiturilor care ne pot oferi nu doar un stil cat mai chic si mai personalizat, ci si un confort termic si un look high class pe masura materialelor alese. Bluzele, puloverele, jachetele sau accesoriile tricotate sunt acum punctul central in reinnoirea garderobei, iar materiale precum casmirul sau lana merino devin un reper pentru tinute de calitate.

Cardiganele sau jachetele tricotate nu pot lipsi din garderoba sezonului de tranzitie. Pe langa un confort termic necesar in zilele racoroase, acestea completeaza outfituri apartinand fiecarui stil. Putem purta cardiganul scurt sau lung, pe corp sau usor oversized, atat pentru o iesire casual, alaturi de jeansi sau rochii vaporoase, cat si pentru a completa un look de birou cu fuste midi.

Intr-o tinuta all black, cardiganul intr-o culoare de sezon precum maro, oranj sau rosu, aduce un suflu modern si ne permite sa accesorizam cu un colier, o curea sau pantofi in aceeasi culoare. Alegand un model lung intr-un croi drept sau amplu putem masca mici imperfectiuni ale siluetei, in timp ce modelele scurte purtate cu rochii mini sau cu blugi ori fuste cu talie inalta vor crea iluzia unei siluete mai inalte.

cardigan-maro  cardigan-maro-kors

cardigan-rosu-kerr  cardigan-rosu

cardigan-maro-sense  jacheta-rosie-sense

Puloverele uni din tricot subtire sunt o piesa basic pentru orice sezon de tranzitie. Alegand un model cu decolteu rotund sau la baza gatului vom putea accesoriza cu o esarfa intr-o culoare contrastanta pentru o tusa moderna usor pliabila atat pe un look urban, cat si pe o tinuta office.

Pastrand o nota clasica, putem asorta puloverul negru simplu cu o pereche de jeansi skinny daca alegem un model usor amplu, sau cu o fusta ampla daca alegem un pulover pe corp. Pentru a sublinia un look modern, in tendinte, putem asorta cu o fusta cu pliuri, sau putem alege un pulover fie cu maneci ample, fie cu maneci trei sferturi. Indiferent de modelul ales, aspectul esential de care trebuie sa tinem cont este materialul care va dicta imaginea de ansamblu. O piesa din casmir, de exemplu, promite nu doar cea mai calduroasa tinuta, ci si un confort deosebit prin finetea materialului.

pulover-negru-2018  pulover-negru-2018

pulover-negru  pulover-negru-sense

In sezonul toamna-iarna 2018/2019, designerii ne incurajeaza sa alegem piesele de tip capa in finisarea look-ului creat. Emilio Pucci, Derek Lam sau Armani sunt doar cateva dintre numele care ne propun aceasta directie stilistica, demonstrand cum o putem adapta oricarui stil.

Astfel, alegand un model scurt, cu fermoar, putem sublinia un outfit casual chic alaturi de o pereche de pantaloni cu un croi lejer, in timp ce decupajele in zona manecilor si un model clasic precum houndstooth sau pepit ne garanteaza un look elegant. Un croi la baza gatului ne permite sa purtam aceasta piesa cu bluze sau pulovere de tip maleta, cu guler inalt, o combinatie perfecta pentru orice ocazie.

Daca dorim sa aobtinem un look rafinat, atunci capa, ponchoul sau salul intr-o culoare puternica precum rosul devine piesa la care putem apela cu incredere. Iar daca modelul ne permite, putem accesoriza cu o brosa care va prinde cele doua parti sau cu o centura in talie daca alegem un model cu decupaje in zona mainilor.

pucci  derek-lam

mcqueen  sal-rosu-sense

Puloverele pe gat si cu un croi pe corp, cunoscute de asemenea ca malete sau turtlenecks, sunt piese esentiale in trendurile anului 2018. Foarte usor de purtat pe sub un sacou, un poncho, sau doar cu o pereche de jeansi sau o fusta ampla, maletele ne ofera doua directii stilistice de baza.

Le putem adopta, astfel, intr-o tinuta office, cu un sacou intr-o nuanta apropiata, sau intr-o tinuta casual cu o pereche de pantaloni evazati sau o fusta midi plisata. Urmand linia corpului, acestea pot fi asortate cu o fusta clos pentru a avantaja siluetele triunghi inversat (umeri lati, solduri inguste), sau cu o pereche de pantaloni skinny si un sacou drept pentru a armoniza siluetele triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate).

Pentru a ne bucura de un confort deosebit, putem alege modele din casmir sau cu un mix casmir-lana merino, acestea oferind un look rafinat si accentuand un stil care imbina perfect clasicul cu modernul.

pulover-maleta  pulover-maleta

pulover-maleta  pulover-maleta-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.