Piese esentiale pentru reinventarea tinutelor business clasice

In sezonul primavara-vara 2018, imbinarea detaliilor fresh cu trendurile cat mai minimaliste se imprima si asupra tinutelor de serviciu. Fara a se incadra exclusiv intr-o sfera stilistica anume, acestea se afirma din ce in ce mai mult printr-un echilibru intre clasic si modern, accesorizarea fiind in final cea definitorie pentru stilul abordat.

Daca moda clasica ne-a obisnuit cu tinute office in culori neutre sau in duoul alb-negru, tendintele actuale ne incurajeaza sa iesim din zona de confort cromatic si sa aducem o tusa de culoare in outfitul de serviciu. Una dintre cele mai sigure variante propune pastrarea unei piese clasice precum o fusta sau un pantalon negru si asortarea cu un top colorat. Pentru a tempera cromatica, acesta poate fi uni, intr-un croi basic si cu un singur twist stilistic precum maneci bufante sau volane fine, detalii care vor avantaja femeile cu o silueta triunghi.

In aceasta vara, galbenul se afla printre culorile pe care designerii ni le aduc in prim-plan, rosul fiind, de asemenea, o optiune asertiva. Putem alege un top rosu inchis si o pereche de pantaloni sau o fusta bleumarin, sau un top rosu cald, corai, si o a doua piesa intr-o nuanta mai deschisa de albastru.

top-galben   top-rosu-corai

bluza-glabena-sense  bluza-rosie-sense

Rochia ideala pentru un look fresh de birou trebuie sa bifeze doua cerinte esentiale: o culoare puternica, insa nu ostentativa, si un croi care sa sublinieze silueta fara a atrage atentia asupra mai multor atuuri simultan.

Prin ce se traduc aceste cerinte de baza? Printr-o rochie verde smarald intr-un croi fie scurt si usor amplu, fie midi si cambrat. Pentru o imagine business, rochia ideala in acest sezon poate fi cu maneci scurte sau trei sferturi, cu detalii subtile precum volane la maneci, un accent care va avantaja femeile cu o silueta triunghi, sau cu un croi in A care va fi aliatul siluetelor triunghi inversat. Daca alegem un model intr-o nuanta de verde putem accesoriza cu o pereche de pantofi bej in schitarea unei tinute ce tinde spre stilul clasic, sau cu o pereche de pantofi albastru deschis daca dorim sa obtinem un look modern si extrem de chic.

rochie-verde-office  rochie-verde

rochie-verde  rochie-verde-sense

Rochia cu imprimeu floral in culori pastel este una dintre piesele cu care nu putem gresi in acest sezon. Un model pana la genunchi este ideal pentru o tinuta office, iar accesorizarea ne permite sa jonglam cu texturi si culori.

Astfel, rochiile din material mai gros pot fi purtate cu pantofi cu toc chunky, in timp ce rochiile satinate sau dintr-un material mai subtire pot fi accesorizate cu o pereche de sandale cu toc stiletto si barete fine. Pentru a intregi un look business chic, putem opta pentru o pereche de pantofi clasici cu varf ascutit si toc mediu intr-una dintre culorile imprimeurilor. Mai mult de atat, rochia florala poate fi incadrata la fel de usor intr-un outfit de oras prin inlocuirea gentii clasice cu una plic si prin adaugarea unui colier colorat.

rochie-flori-pastel  rochie-flori-pastel

rochie-flori-sense  rochie-flori-sense

Fusta alba reprezinta un simbol al elegantei si al rafinamentului, iar in alcatuirea unei tinute de serviciu poate fi una dintre piesele cheie. Modelele creion, cele cu talie inalta, dar si cele cu nasturi decorativi se afla printre cele mai inspirate si mai chic modele pentru un look business, iar un top negru simplu poate fi suficient pentru un look corect.

Pentru a nu neglija importanta alegerii unui model care sa ne flateze silueta, putem opta pentru o fusta cu talie inalta care nu depasese linia genunchilor, pentru a crea iluzia unei siluete mai inalte sau un model in A ori parte peste parte daca dorim sa aducem volum in zona soldurilor. Daca alegem sa asortam cu o bluza neagra, putem accesoriza cu un colier lung, simplu, pantofii argintii fiind un accesoriu care va transforma un look clasic intr-unul modern, extrem de chic.

fusta-alba-conica  fusta-conica-alba

fusta-conica-alba fusta-alba-sense

Pantalonii cu print floral pastel sunt o piesa cheie in schitarea unei tinute de serviciu in tendinte. Ii putem purta fie cu bluze din voal fin, fie cu o camasa clasica, iar trendurile actuale ne permit sa alegem cel mai potrivit croi pentru silueta noastra.

Un model conic sau skinny cu talie inalta va avantaja astfel persoanele cu o silueta petite, in timp ce modelele evazate vor fi potrivite mai ales femeilor cu o silueta triunghi inversat. Imprimeurile mari sunt, de asemenea, un plus pentru femeile care vor sa pluseze prin volum in partea inferioara a siluetei, iar cromatica pastel va aduce o tusa feminina indiferent de asortare.

pantaloni-flori-pastel  pantaloni-flori-pastel

pantaloni-flori-pastel  pantaloni-flori-pastel-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.