Pastelurile feminine revin in tendinte. Asa le purtam corect!

Iarna si primavara nuantele pastel se incadreaza perfect in tinute feminine. Urmand doar cateva reguli simple, acestea pot descrie un look delicat si contexte stilistice care pot varia de la casual chic la business sau elegant.

Pastel alaturi de alb si bej. In functie de croi, o fusta sau un pantalon intr-o nuanta pastel poate compune, alaturi de o camasa alba uni, atat un look office cat si unul casual, de oras. Pentru zilele reci, un pulover sau o jacheta pastel, o pereche de pantaloni bej si o geanta intr-o nuanta de maro schiteaza o combinatie clasica, ideala si pentru o tinuta de birou.

De asemenea, pantalonii bej crop cu un croi skinny si o pereche de pantofi bej nude cu toc creeaza iluzia unei siluete mai inalte.

albastru-pastel-alb  roz-alb-beige

albastru-pastel-beige    jacheta-albastra-sense

Rafinament si tuse boeme. Daca o rochie intr-o culoare aprinsa este ideala pentru un look glam, rochiile negre accentueaza mereu un look elegant, iar nuantele pamantii subliniaza tusele clasice ale tinutelor, o rochie pastel debordeaza de rafinament. Carolina Herrera si Blumarine propun croiuri diferite, de la cele vaporoase, cu decolteu si slit adanc, la cele din dantela cu un croi care evidentiaza silueta.

Pantofii uni colorati cu varf ascutit si cei cu barete fine completeaza o tinuta classy, rafinata, iar lipsa accesorizarii atrage atentia asupra rochiei pastel si a elegantei care nu necesita nicio completare.

rochie-pastel-herrera  rochie-pastel-blumarine

rochie-pastel-sense  rochie-pastel-sense

Look-uri glam. Pentru a integra o piesa pastel intr-o tinuta glam, este necesar sa alegem un model cu un detaliu statement. Poate fi vorba despre o bluza cu decupaje pe maneci, un top cu volane, sau, pentru un efect maxim, o piesa cu aspect peliculizat.

Alaturi de o alta piesa in acelasi stil, un astfel de top este perfect pentru o iesire glam, in timp ce langa o piesa clasica va creea o tinuta urbana extrem de chic.

albastru-pastel-peliculizat  bluza-albastra-peliculizata-sense

Combinatii pastel. O tinuta in intregime pastel sau compusa din cel putin doua piese in astfel de nuante este de neegalat la capitolul feminitate. De la costume cu accente masculine la rochii accesorizate cu bijuterii albastru pastel, asa cum afiseaza Anna Wintour, tinutele in acest duo cromatic exemplifica imaginea unui look sofisticat.

costum-roz-albastru-pastel  rochie-roz-albastru-pastel

bluza-tricot-pastel-sense  rochie-roz-albastru-pastel-sense

Alaturi de aceeasi culoare, dar intr-o nuanta mai inchisa. Pentru a accentua un look feminin si o piesa pastel, asortarea cu aceeasi culoare, dar intr-o nuanta mai inchisa, este una dintre optiunile la indemana.

Un top roz si o fusta burgundy compun o tinuta la care putem apela indiferent de context, iar pantofii animal print completeaza ca detaliu statement. Cu o pereche de jeansi albastri, topurile pastel pot fi purtate in orice sezon, ca piesa de sine statatoare sau impreuna cu o jacheta sau un cardigan intr-o nuanta de albastru, roz sau bej.

bluza-roz-pastel  top-albastru-pastel

bluza-roz-pastel-sense  bluza-albastru-pastel-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.