Outfiturile din doua piese

Daca simpla alegere a unei rochii ne-a adus atat de des in situatii de criza, ce facem atunci cand nu trebuie sa alegem o singura piesa ci doua? La ce trebuie sa fim atente mai intai? La materiale, la croiuri, la proportii? Sau sa mergem direct pe varianta D: toate cele mentionate anterior? Intr-adevar, regulile vestimentare ne atrag atentia asupra fiecareia dintre aceste aspecte, dar pentru ca ceea ce observam mai intai sunt culorile si imprimeurile, sa ne oprim asupra lor.

Sigur v-ati intrebat de nenumarate ori: pot da gres vreodata cu o tinuta all black, spre exemplu? Sigur ca nu. Dar sa nu uitam ca negrul este, de fapt, o non-culoare si poate cea mai buna prietena si cea mai putin capricioasa dintre culori. Astfel ca, daca o bluza neagra se va asorta perfect cu un pantalon negru, asta nu inseamna ca putem continua la fel si cu celelalte culori. Imaginati-va doar cum ar arata un top verde neon cu o fusta in aceeasi nuanta. Putin prea mult?! Mult prea mult!

Una dintre solutiile ideale si la indemana este combinatia alb-negru. Doua non-culori care se complimenteaza reciproc, mentinand tinuta intr-o nota clasica, dar care poate deveni extrem de senzuala, de moderna si de atragatoare prin accesoriile si croiurile potrivite.

bw 2016 RTW bw1  Galliano Spring 2016 b w

bwb bwa

Daca vreti neaparat sa asortati doua piese in aceeasi culoare, un element care poate ajuta este accesoriul sau o a treia piesa intr-o culoare diferita care sa “sparga” cromatica aleasa. Regula care ne spune sa nu purtam doua piese in aceeasi culoare este, practic, atat de flexibila precum cea care ne explica faptul ca doua articole vestimentare cu acelasi imprimeu nu sunt chiar o solutie ideala. Totusi, dungile verticale pot fi asortate cu dungi orizontale in dimensiuni diferite, o bluza cu imprimeu polka dots poate arata foarte bine alaturi de o fusta cu model in buline mari, iar acelasi poate fi folosit in ambele piese daca tinuta nu urmeaza aceeasi linie a croiului.

v&rolf prints black bordeaux

 

Ceea ce trebuie sa retinem, deci, este ca proportiile si nuantele conteaza foarte mult atunci cand vrem sa purtam aceeasi culoare sau acelasi imprimeu pentru intreaga tinuta. Iar daca vrei sa ramaneti fidele costumelor din doua piese in aceeasi culoare, o idee buna este sa aveti grija la efectul final al croiului ales. Un sacou si o fusta de aceeasi culoare, in croiuri drepte, va vor pierde in spatele materialelor si a culorilor. Dar daca alegeti un sacou peplum si o fusta conica sau accesorii intr-o culoare contrastanta efectul va fi cat se poate de satisfacator.

all gray blue black all black

Iar daca lucrurile par deja sa se complice atunci cand discutam despre doua piese, ce facem atunci cand trebuie sa luam in calcul trei sau chiar mai multe in culori diferite? Despre asta vom discuta data viitoare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.