Noile tinute pentru evenimente mondene, adaptate fiecarui stil

Evenimentele mondene nu ar fi niciodata la fel de savuroase fara un cod vestimentar care sa ne ofere scuza necesara pentru noi tinute high class, cat mai glam si mai elegante. In functie de stilul care ne descrie cel mai bine, putem alege in sezonul de tranzitie intre costume rafinate, piese in culori puternice, outfituri indraznete, tinute clasice sau piese desprinse din cele mai chic editoriale de moda.

Stilul clasic se imbina perfect cu cel modern si cu tusele usor androgine prin costumele Armani. Urmand astfel exemplul modei italiene, putem opta pentru fuste lungi sau pantaloni satinati cu un croi usor vaporos, in culori deschise, si un blazer care sa ne sublinieze talia. Decolteul adanc al sacoului, umerii pronuntati si un detaliu reprezentativ (insertii de voal, revere sau aplicatii contrastante) sunt notele care aduc pe langa accentele moderne si un plus de eleganta.

Un astfel de outfit in stilul propus de Armani va avantaja femeile cu o silueta dreptunghi sau androgina, decolteul adanc in V plusand prin crearea imaginii unei siluete mai inalte.

armani  armani

armani  armani

Carolina Herrera, Valentino si Rachel Zoe ne amintesc ca o tinuta intr-o culoare indrazneata poate fi la fel de potrivita pentru un eveniment posh. Rozul, una dintre culorile preferate ale designerilor pentru acest sezon, poate descrie o rochie maxi pe corp, cu maneci lungi si guler inalt, un exemplu de eleganta si feminitate. Alegand un model cu maneci usor transparente si renuntand la accesorii vom obtine un look pe cat de discret pe atat de indraznet.

Rochia de tip capa in combinatia cromatica a anului 2018, roz-rosu, va avantaja femeile cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate), in timp ce un model din catifea cu un croi parte peste parte si decolteu in V este una dintre cele mai potrivite piese pentru o silueta dreptunghi sau androgina. Daca dorim, insa, o abordare diferita, care se va remarca prin stil si culoare, putem opta pentru un costum rosu cu blazer lung, un outfit pe care il vom asorta, dupa exemplul Carolinei Herrera, cu o piesa albastra dintr-un material fin.

carolina-herrera  valentino

carolina-herrera  rachel-zoe

Un stil glam, imaginea celor mai noi, mai indraznete sau mai originale abordari ale modei, va fi foarte bine pus in valoare de rochiile cu franjuri, asa cum ne prezinta Dries Van Noten si Givenchy. Putem alege o rochie cu maneci lungi si fara decolteu, un model care va permite franjurilor intr-o culoare contrastanta sa devina vedeta tinutei, sau o rochie cu un umar gol si talia accentata de o curea intr-o culoare diferita de cea a rochiei. Rochia cu franjuri in zona soldurilor va avantaja mai ales persoanele cu o silueta triunghi inversat (umeri mai pronuntati decat soldurile), in timp ce franjurii in partea de jos, talia subliniata si manecile ample reprezinta o combinatie ideala pentru femeile cu o silueta clepsidra.

Pentru un look glam prin definitie si in acord cu cele mai noi trenduri, Chanel ne incurajeaza sa optam pentru o pereche de pantaloni drepti sau ampli in culori metalizate si sa ii asortam unei camasi fie cu volane, fie cu maneci bufante sau transparente. Aceste combinatii vor descrie o aparitie relaxata, dar in acelasi timp feminina si pe masura unui eveniment monden.

dries-van-noten  givenchy

chanel  chanel

Rochiile negre sunt piesele care promit de fiecare data un look elegant si rafinat, indiferent de lungime sau de preferintele stilistice. Oscar de la Renta prezinta pentru acest sezon rochii maxi din catifea cu decolteu adanc in V si slit lung, un model care va avantaja mai ales femeile cu o silueta androgina sau care doresc sa creeze iluzia unei siluete mai inalte. Iar daca un astfel de model va arata minunat accesorizat cu un colier fin la baza gatului, Saint Lorent propune rochii cu decolteu amplu, accesorizate doar cu cercei masivi. O astfel de rochie va echilibra perfect nota senzuala oferita de decolteu cu tusele clasice oferite de croiul maxi cu maneci lungi .

Femeile inalte vor putea profita la maximum de rochiile lungi cu broderie, in stilul Chanel, cu un croi pe corp si accesorizate cu manusi subtiri colorate, in timp ce siluetele petite vor fi avantajate de rochii cu un croi mai scurt, in stilul Dolce&Gabbana, cu broderie in partea de sus si purtate cu pantofi stiletto.

oscar-de-la-renta  saint-laurent

dolce-gabbana  chanel

Rochiile cu o singura maneca sunt imaginea cea mai clara a tendintelor acestui an, o astfel de tinuta imbinand perfect notele moderne cu cele elegante. Putem alege o rochie neagra lunga in stilul Armani sau un model colorat, asa cum prezinta Carolina Herrera si Elie Saab, elementele comune ale creatiilor fiind materialele posh, dar si detaliile care le evidentiaza.

Rochiile bandeau cu o maneca transparenta, asa cum exemplifica Herrera prin rochia albastra, pot avantaja femeile cu o silueta triunghi, in timp ce rochia neagra ampla in partea de jos poate fie un aliat elegant si eficient pentru siluetele triunghi inversat. Pentru a masca linia taliei, putem opta pentru un model scurt intr-un croi amplu si o nuanta classy de violet, in timp ce siluetele subtiri vor fi foarte bine puse in valoare de o rochie lunga pe corp, model al carui decolteu cu aplicatii aurii va accentua o aparitie eleganta.

carolina-herrera  elie-saab

elie-saab  armani

Iubitoarele unui stil indraznet, dar la fel de elegant, vor putea alege in sezonul FW18-19 intre clasicul negru, nuante glam de argintiu sau rosu intens. Saint Laurent accentueaza nota feminina a unei rochii scurte negre prin volane, maneci lungi si o croiala cu umeri goi, model care fi completat perfect de o pereche de cercei masivi. Rochia sacou satinata poate fi o alegere inspirata pentru femeile care prefera un stil androgin in stilul Marlene Dietrich, in timp ce rochiile scurte argintii sau rosii semnate Zuhair Murad vor avantaja atat femeile cu o silueta triunghi inversat, daca alegem un model amplu de la talie in jos, cat si siluetele triunghi, daca optam pentru o rochie dreapta cu umeri pronuntati.

Ceea ce au in comun toate aceste modele este promisiunea ca linia picioarelor va fi in prim-plan si eleganta oferita de contrastul intre croiul scurt si manecile lungi sau decolteul subtil. Pentru a pastra directia eleganta a tinutei, putem accesoriza cu sandale cu toc stiletto si barete subtiri, in timp ce o pereche de botine in aceeasi culoare va duce outfitul intr-o zona stilistica dominata de glam si modern la superlativ.

saint-laurent  

zauhair-murad  zauhair-murad

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.