Must have: gulerul Peter Pan

Cand vine vorba despre tendinte, este stiut faptul ca orice detaliu, oricat de infim ar putea parea, are o relevanta majora. Trendurile nu se refera doar la culori, materiale sau croiuri, ci si la accentele care le fac unice, moderne si cat mai originale.

In acest sezon, gulerele primesc o importanta sporita. De la gulere mari cu efecte opulente la gulere clasice, evidentiate cromatic sau prin combinatiile vestimentare, trendul se impune ca un reper stilistic imperativ de considerat.

Gulerul Peter Pan, adoptat, in mare parte, de catre fashioniste si de catre iubitoarele stilului reliefat prin detalii, este adus in atentia noastra prin prezentarile de moda Dolce&Gabbana, Roksand sau Jors. Aflam astfel ca il putem purta atat aplicat, sub forma gulerelor detasabile sau ca piesa integrata intr-un articol vestimentar, indiferent de tipul acestuia.

guler-peter-pan-dg-2016- guler-peter-pan-Dolce & Gabbana Fall 2016 guler-peter-pan-Roksand- AW-16-17 peter-pan-collar-jorsbluza-bleu-guler-peter-pan-fashionsense bluza-guler-peter-pan-fashionsense

Prin modelul reprezentativ (margini sau doar varfuri rotunjite), acesta este asociat cu tinute foarte feminine si boeme. Din acest motiv il intalnim in tinutele high class elegante, precum cele ale lui Kate Middleton, dar si in outfituri minimaliste, reusind sa indulceasca accentele androgine, tunsorile pixie si outfiturile monocrome.

peter-pan-collar-royalty peter-pan-collar-kate peter-pan-collar-audrey peter-pan-collar-williamsrochie-bleumarin-guler-peter-pan-fashionsense

O modalitate inedita de a include gulerul in categoria accesoriilor per se este folosirea gulerelor Peter Pan cu aplicatii. Acestea pot fi detasabile si purtate peste bluze, pulovere, tricouri sau rochii cu decolteu rotund, sau pot face parte din piesa in cauza. In astfel de cazuri, purtarea coliereleor devine inutila, obtinand un outfit-accesoriu 2in1.

peter-pan-collar-det peter-pan-collar-detalii camasa-guler-peter-pan-fashionsense

Celebritatile apeleaza la acest detaliu atunci cand vor sa atraga atentia asupra unei tinute elegante, usor conservatoare. Editorul Vogue Anna Wintour alege un costum Chanel de un rafinament clasic, bine cunoscut, in care gulerul rotunjit aduce detaliul ce face diferenta. De cele mai multe ori, insa, combinatia castigatoare este cea de inspiratie frantuzeasca, o combinatie a rochiei negre, uni, cu un guler Peter Pan alb.

guler-peter-pan-wintour peter-pan-collar2 peter-pan-collar-street2 peter-pan-collar-streetrochie-neagra-guler-peter-pan-fashionsense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.