Modelele plus size rescriu standardele de frumusete

Se spune ca in anii ’80-’90, masurile modelelor erau cu aproximativ 7% mai mici decat media, pentru ca studiile realizate recent sa arate ca aceasta proportie a ajuns acum la 28%. Ca o revolta a acestor standarde impuse de lumea modei, dar si ca o lectie care ne invata ca frumusetea nu se limiteaza la masuri, modelele plus size au devenit din ce in ce mai populare.

Ashley Graham este unul dintre modelele care demonstreaza cel mai bine acest lucru. De la roluri in reclame la editoriale in Vogue, Ashley a stabilit noi repere de frumusete si de senzualitate si o putem admira in numeroase campanii Levi’s. Ne place cu atat mai mult cu cat nu incearca sa ascunda silueta voluptoasa, ci opteaza cu fiecare ocazie pentru outfituri care ii subliniaza bustul si talia.

Ashley-Graham-1 Ashley-Graham-2

Ashley-Graham-3 Ashley-Graham-4

Pe Candice Huffine am vazut-o in editoriale Vogue si pe coperta i-D, fiind un nume de rezonanta printre modelele plus size. Iar aparitia in calendarul Pirelli nu poate decat sa o confirme. La 31 de ani, Candice ne aminteste ca un decolteu in V si un slit adanc nu se adreseaza exclusiv femeilor 90-60-90.

candice-huffine-2 candice-huffine-3

Primul model plus size prezent in defilarile Chanel, Crystal Renn este autoarea cartii “Hungry” in care discuta despre povara etichetelor. Initial un model cu dimensiuni standard, Crystal a renuntat sa se mai incadreze in aceste tipare dupa ce a suferit de anorexie. Zac Posen, Jean Pual Gaultier si multe alte nume celebre au recunoscut imediat frumusetea din spatele cifrelor si au inclus-o in defilarile care le poarta semnatura.

crystal-renn1 crystal-renn4

Robyn Lawley a atras atentia tuturor cand a pozat pentru revista Sports Illustrated, promovand un mod de viata sanatos si liber de orice incadrare in tipare de frumusete. Primul model plus size care a aparut intr-una dintre campaniile Ralph Lauren, Robyn ne-a incantat in editorialele Cosmopolitan, Vogue si GQ, fiind un model pentru toate femeile care vor sa isi urmeze propriul ideal de frumusete. De la salopete elegante la tinute high class, fuste din piele sau costume de baie, Robin ne indica drumul spre frumos, spre modern si spre o feminitate innascuta si nu cultivata de simbolurile alese de mass media.

Robin-Lawley1 Robin-Lawley2 Robin-Lawley5 Robin-Lawley3

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.