Meghan Markle – lectii practice pentru un stil “regal”

La 37 de ani, Meghan Markle, ducesa de Sussex si sotia printului Harry, ne demonstreaza odata cu fiecare aparitie publica faptul ca stilurile elegante si cele casual pot coexista minunat daca respectam cateva reguli stilistice foarte simple.

Trecand cu naturalete de la un stil rafinat, high class, la un outfit de zi, relaxat si bazat pe piese basic, Meghan Markle a devenit in ultimii ani una dintre cele mai populare fashion icons si o sursa de inspiratie pentru orice iubitoare de moda.

Desi tinutele all black sunt rareori intalnite in garderobele regale, ducesa de Sussex ne dovedeste ca eleganta acestei nonculori poate descrie la fel de bine o tinuta rafinata creata dintr-o rochie midi, un palton de aceeasi lungime si o pereche de cizme lungi, cat si un outfit casual chic.

Pe langa avantajul binecunoscut al outfiturilor all black, si anume crearea imaginii unei siluete mai subtiri, adaugam rafinamentul tinutelor astfel create, chiar si atunci cand mizam pe simpla asortare a unei pereche de pantaloni cu talie inalta si un top negru uni.

negru-markle  negru-markle

rochie-neagra-sense  bluza-neagra-sense

Look-urile clasice au numeroase nuante stilistice, insa stim cu certitudine ca un trenci midi, un sacou cu revere si nuantele de bej sau gri se afla printre reperele stabile ale acestui stil.

Pentru a accentua un ouftit clasic, elegant, putem opta pe o tinuta uni, spre exemplu un sacou drept sau usor cambrat, o rochie midi si o pereche de pantofi bej. Daca dorim insa o variatie minima de culori, atunci trenciul bej va crea un stil la fel de elegant cu o pereche de pantaloni maro si o esarfa in nuante de rosu sau corai.

trenci-markle  sacou-bej-markle

rochie-trenci-markle  trenci-sense

Verdele inchis este una dintre culorile care avantajeaza femeile cu o nuanta maslinie a parului si a tenului, iar Meghan Markle foloseste acest reper in schitarea unor outfituri chic.

O fusta midi creion si un tricou sau o camasa verde inchis pot compune un stil office, de serviciu, fiind la fel de potrivite si pentru o tinuta de zi. Pentru crearea imaginii unei siluete mai inalte, pantofii nude cu toc sunt cea mai potrivita optiune, iar accesorizarea cu o geanta maro clasica va accentua atat culorile alese, cat si un look modern si corect compus.

fusta-midi-verde  fusta-midi-verde

fusta-verde-conica-sense  fusta-verde-office-sense

Unul dintre trucurile stilistice pe care pot miza femeile cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste) pentru a crea efectul de silueta clepsidra este alegerea unui top peplum.

Aceasta piesa subliniaza talia fie prin croi, fie printr-o centura ingusta si aduce volum in zona soldurilor. Ducesa foloseste acest truc prin integrarea bluzelor peplum in tinute de zi cu jeansi conici si prin rochiile midi elegante cu volane sub talie.

bluza-peplum  bluza-peplum

rochie-volane  rochie-volane

Detaliile transparente nu sunt specifice exclusiv tinutelor glam de seara, ci putem miza la fel de corect pe acestea alegand rochii negre, feminine, pentru un outfit elegant, dar si topuri sau rochii colorate pentru un stil casual de zi.

Rochiile negre midi cu maneci transparente sunt printre cele mai potrivite optiuni pentru evenimentele unde dorim sa imbinam eleganta clasica si notele moderne si putem accesoriza in stil cu pantofi siletto negri cu varf ascutit.

rochie-neagra-maneci-transparente  rochie-neagra-maneci-transparente

rochie-neagra-maneci-transparente  bluza-maneci-transparente-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.