Lectii practice de stil pe micile ecrane – Partea 1

Nicio sursa de inspiratie pentru un stil original nu trebuie trecuta cu vederea. Preluate din reviste glam, prezentari de moda sau bloguri, informatia si inspiratia ne stau la dispozitie. Tot ce trebuie noi sa facem este sa le alegem pe cele de care avem nevoie si care ne reprezinta cel mai bine.

Ceea ce ne lipseste, insa, de cele mai multe ori, este raportarea la realitate. Modele sau vedete pentru care mersul la sala este la fel de natural ca servitul cafelei dimineata, toate tiparele ce reprezinta moda in prezent “impun” standarde aproape imposibil de urmat. Si atunci ce facem? Aruncam increzatoare un ochi in filme si seriale. De preferat in acelea care au setat trendurile timp de ani de zile, adaptandu-le tuturor tipurilor de silueta si de personalitate.

Un reprezentant al anilor ’90, “Friends” este unul dintre acele seriale pe care probabil nu le vom uita niciodata. O comedie delicioasa, o chimie de inegalat intre personaje si stilul lui Jennifer Aniston care a anticipat cu precizie moda din prezent. Rochii satinate de inspiratie japonez cu broderie florala sau decupate in zona taliei si a abdomenului, fuste midi conice cu imprimeu in carouri si combinatii alb-negru atent create.

O silueta clepsidra, dar nu extrem de slim si de o inaltime medie, reprezentand intocmai modelul femeii anilor ’90, Rachel Green ramane in continuare un model pentru acelea dintre noi care prefera un stil feminin, cu tente vintage si totusi atat de modern!

friends-fashion-rachel-green-2 friends-fashion-rachel-green-4

friends-fashion-rachel-green-1 friends-fashion-rachel-green-3

Sarah Jessica Parker, faimoasa Carrie Bradshaw din “Sex and the city”, isi merita fara indoiala locul in topul nostru. La doar 1.64 si cu o silueta fit, dar departe de imaginea de must be, personajul din celebrul serial s-a impus ca un guru al modei si o fashionista 100%. De la hainele din blana si pantoii Manolo sau Gucci la tinute casual, de la branduri faimoase la piese no name, Carrie ne-a invatat cum sa avem incredere in instinctele personale atunci cand ne alegem outfiturile si sa ne bazam pe puterea pieselor statement.

Ne invata cum sa purtam cardigane lungi cu ciorapi knee-high asortati, pantofi cu toc la piese casual, costume elegante in croiuri asimetrice sau rochii cu dantela pe sub jachete cu imprimeu. Moda din prezent s-a inspirat cu siguranta din anii ’90 si inceputul anilor 2000.

sex-and-the-city-fashion7 sex-and-the-city-fashion1

sex-and-the-city-fashion5 sex-and-the-city-fashion2

Incepand cu 2007, Gossip Girl a devenit unul dintre cele mai urmarite seriale. Intriga si storytellingul? Decente. Moda si stilul personajelor? Fabuloase! Nu degeaba Blake Lively, actrita din rolul principal, a devenit ulterior imaginea Gucci. Combinatia 1.80 – o silueta de model este adusa si mai mult sub lumina reflectoarelor de tinute extravagante, high class si imposibil de uitat. Si nu este nicidecum singura care ne atrage atentia. Combinatiile fuste/rochie – sacou sau pantaloni cu talie inalta – top sunt doar cateva dintre numeroasele idei pe care ni le propun stilistii serialului.

gossip-girl-serena-fashion-1 gossip-girl-serena-fashion-2 gossip-girl-serena-fashion-4 gossip-girl-serena-fashion-6

Dar ideile originale de styling nu se opresc la personajele principale ci se extind, fara exceptie, asupra tuturor actorilor, indiferent de sex sau de varsta. Un serial emblema pentru intreaga familie. Un punct de reper? Chuck Bass si Lily van der Woodsen.

gossip-girl-fashion1 gossip-girl-fashion2 gossip-girl-fashion3 gossip-girl-fashion4

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.