Jachete stylish in asteptarea primaverii

Ultimele zile de iarna par sa fie din ce in ce mai prietenoase, iar temperaturile din ce in ce mai timide. Parca ne indeamna sa uitam cu totul de lunile reci si sa ne concentram pe anticiparea primelor zile de primavara. Si ce alta modalitate mai placuta de a sarbatori inceputul unui nou sezon daca nu printr-o schimbare? O stare de (mai) bine, o energie debordanta si o garderoba pe care sa o infuzam in zilele calde de primavara.

Anul acesta, o schimbare importanta este data de trendul jachetelor. Desi denimul si jachetele din piele nu au disparut de pe podiumurile de moda, atentia designerilor s-a concentrat si asupra unor modele care nu ne permit sa ne pierdem in previzibil.

O propunere perfecta pentru noul anotimp aduce impreuna broderia si accentele florale, pastrand modelele care ne-au alimentat dependenta de moda si de frumos in ultimele sezoane. Denim, piele sau croi bomber, McQueen si Cavalli au transformat trendul jachetelor pentru acest inceput de an intr-o nebunie de culori si texturi pe care trebuie sa le integram cat mai rapid in garderoba.

jacheta-broderie1 jacheta-broderie-mcqueen2

jacheta-broderie-cavalli jacheta-broderie-mcqueen

Trecand de la jocul artistic al broderiei la cel clasic al siluetei, jachetele cu cordon in talie sunt un alt must have al sezonului. Iar optiunile sunt nenumarate: de la elegantul trenci la modele de tip sacou, fiecare in parte aduce o nota feminina prin sublinierea taliei si deci a posturii corespunzatoare.

jacheta-cordon1 

XC-73-NAVY-MODEL-FATA-1

Sacourile au fost mereu un mijlocitor exceptional intre anotimpuri si una dintre putinele piese pe care le putem purta oricand si oriunde. Anul acesta sacourile scurte semnate Zac Posen sau Oscar de la Renta urmeaza linia de inspiratie clasica, in stilul Chanel, cu accente high class si modele pe masura. Iar daca la serviciu se va incadra perfect in peisajul clasic, alaturi de o pereche de pantaloni tigareta sau o fusta conica, in orele libere poate compune un outfit ca la carte cu o pereche de jeansi casual. Mai versatil aproape ca nici nu se poate.

sacou-oscar-de-la-renta sacou-fashionsense

sacou-fashionsense2 sacou-zac-posen

La granita dintre elegant, casual si sport se afla jacheta matlasata, din fas. Pe langa avantajul suprem al confortului, croiul ne permite sa o integram in diverse stiluri. Purtata cu o pereche de jeansi poate compune un look relaxat foarte modern, in timp ce alaturi de o fusta midi sau accesorizata cu o esarfa scurta, dintr-un material fin, va accentua un stil feminin cu tente elegante.

jacheta-scurta-matlasata1 jacheta-scurta-matlasata2 jacheta-scurta-matlasata3 jacheta-fas-fashionsense

Nu putem trece cu vederea nici jacheta cu imprimeu geometric, ideala pentru iesirile in care monotonia nu este o solutie: tuse psihadelice Armani, culori transcendentale in stilul Prada si accesorii care ne amintesc ca tinuta aleasa trebuie sa fie o extensie a personalitatii noastre.

jacheta-imprimeu-geometric-armani jacheta-imprimeu-geometric-prada

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.