Inspiratie VIP-Jeanne Damas si clasicul stil frantuzesc

Moda pariziana este un reper pentru toate femeile care iubesc sa imbine eleganta cu notele casual in obinerea unor tinute effortless chic. Iar Jeanne Damas, actrita si autoare a doua carti care vizeaza imaginea femeii moderne ca reflexie a clasicului sarm parizian, ne demonstreaza odata cu fiecare aparitie cum ne putem lasa inspirate de stilul magnetic al fashionistelor pariziene.

Ceea ce o diferentiaza pe Jeanne Damas de majoritarea influencerilor din lumea modei este naturaletea exprimata prin look-ul personal si crearea acestuia dupa cele mai noi tendinte, fara a omite insa macar o piesa sau un accesoriu clasic frantuzesc.

Un must have cerut de trendurile anului 2019, pantalonii si jeansii bootcut sau evazati sunt piese intalnite deseori in outfitul scriitoarei franceze. Vara pot fi purtati cu topuri uni sau florale cu un croi scurt, iar toamna tinuta poate fi completatata de o jacheta cu revere pentru un o tinuta retro sau de o jacheta din denim pentru un look modern.

Atunci cand urmarim schitarea unui outfit de zi cu tuse romantice, gentile mici de tip cos sunt printre cele mai usoare modalitati de accesorizare, iar ochelarii de soare cat eye si sandalele cu barete fine accentueaza un stil chic frantuzesc.

moda-2019-pantaloni-evazati  moda-2019-pantaloni-evazati

moda-2019-pantaloni-evazati  moda-2019-pantaloni-evazati

culottes-sense  blugi-evazati-sense

Sacoul lung se mentine printre tendintele principale din ultimii ani, iar Jeanne Damas ne demonstreaza cat de usor este sa il integram in orice tinuta. Pentru a accentua notele moderne ale outfiului, putem alege modele oversized sau cu un croi drept, iar asortand cu o pereche de jeansii bootcut sau cu terminatiile nefinisate vom obtine un look aprobat de tendintele lui 2019.

In sezonul cald putem purta sacoul lung atat pentru un o tinuta de zi, cat si pentru un outfit office sau de seara, peste un top cu decolteu in V, iar in zilele reci il asortam usor unei bluze basic sau cu imprimeu si unei perechi de botine lungi.

moda-2019-sacou-lung  moda-2019-sacou-lung

moda-2019-sacou-lung  moda-2019-sacou-lung

Printul polka dots si cel in dungi sunt printre amprentele stilistice ale modei franceze. Daca imprimeul cu buline accentueaza un look romantic, feminin, dungile creeaza o baza pentru un stil relaxat.

Putem opta in acest sezon pentru topuri, bluze sau sacouri cu dungi in doua culori, iar modalitatile de asortare si stilurile pe care le putem crea sunt nenumarate. Astfel, un look business va primi o nota moderna printr-un sacou cu dungi, un outfit casual poate fi compus usor cu un top si o pereche de jeansi intr-una dintre culorile imprimeului, iar iubitoarele stilului vintage pot miza pe bluze cu dungi si o pereche de pantaloni bootcut din material reiat.

moda-dungi  moda-dungi

moda-dungi  moda-dungi

tricou-dungi-sense  tricou-dungi-sense

Un mod foarte simplu prin care vom imbina stilul feminin cu cel casual este crearea unui duo fusta midi-tricou clasic. Jeanne Damas prefera fustele usor vaporoase care pot fi purtate atat cu un tricou uni, cat si cu unul cu imprimeu, insa o combinatie la fel de chic poate fi obtinuta si cu ajutorul unei fuste midi pe corp.

Un colier lung fin si o centura ingusta in talie pot completa tinuta cu o tusa eleganta si moderna, iar espadrilele si gentile mici sunt accesoriile care vor sublinia un look feminin, in tendinte.

moda-2019-fusta-midi  moda-2019-fusta-midi

moda-2019-fusta-midi  moda-2019-fusta-midi

Finetea unui look tipic frantuzesc este subliniata prin contraste. Jeanne Damas foloseste acest truc prin rochiile cu maneci scurte, un model tipic iesirilor casual de zi, dar mizeaza fie pe acele modele cu un decolteu adanc, fie pe acelea cu talia subliniata sau cu un croi scurt.

Imprimeurile discrete intr-o singura culoare pluseaza pentru o tinuta moderna in care accesorizarea este decisiva pentru contextul in care dorim sa o afisam. Astfel, espadrilele sau sandalele cu talpa ortopedica si gentile de tip cos vor completa un outfit urban, in timp ce sandalele cu barete inguste si gentile mici ne incurajeaza sa optam cu incredere pentru un astfel de look pentru o iesire de seara.

rochie-maneci-scurte  rochie-maneci-scurte

rochie-maneci-scurte  rochie-maneci-scurte

rochie-scurta-imprimeu-sense  rochie-scurta-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.