Inspiratie de stil: Chanel

Stilul Chanel este faimos in toata lumea si domina, chiar fara sa realizam, imaginatia vestimentara a multora dintre noi. Gabrielle ”Coco” Chanel, fondatoarea brandului Chanel, s-a impus in lumea modei printr-un stil original, care combina eleganta eterna feminina cu spiritul practic si independent al femeii moderne. Scop ei principal a fost crearea unui stil care sa se reflecte emanciparea femeilor. Liniile specifice Chanel sunt simple, dar de impact, piesele statement fiind bluzele in dungi, sacoul din twill si pantalonii largi sau chino. Descopera cum poti purta si tu stilul Chanel, adaptat si la un buget rezonabil.

Alb si negru este o asociere de nonculori care defineste stilul Chanel. Coco Chanel spunea ca „Femeile se gandesc la toate culorile, mai putin la absenta culorilor. Am mai spus faptul ca negrul este perfectiunea. Albul de asemenea. Frumusetea lor este absoluta. Ele sunt armonia ideala”. Datorita Chanel, alb si negru reprezinta o combinatie timeless care este general perceputa ca eleganta si feminina.

Cel mai clasic mod de a purta alb si negru este o rochie Little Black Dress, impreuna cu un colier de perle. O reinterpretare contemporana a look-ului clasic alb si negru Chanel este o camasa sau un top alb oversized cropped, impreuna cu o curea si jeans sau fusta mini , iar pe deasupra o jacheta tweed alb si negru.

 

Compleurile din tweed sunt  piesele faimoase, care reprezinta brandul Chanel. In anii ’20, Coco Chanel a fost irevocabil fermecata de tweed, dupa ce a avut sansa sa vada acest material atunci cand a vizitat Scotia, alaturi de Ducele de Westmister. Sacoul Chanel din tweed este o piesa timeless, creata de Coco Chanel in ultima perioada a vietii ei. In moda, a reprezentat un adevarat fenomen, deoarece era preferatul multor celebritati de toate varstele.

Poti purta sacoul tweed impreuna cu fusta asortata, pentru un look clasic Chanel. Intr-o interpretare contemporana, sacoul Chanel se potriveste cu o pereche de jeans si un tricou alb.

Zilnicdne bucuram de pantalonii sau de jeansii nostri foarte comozi, insa putin stiu ca ii datoram confortul nostru zilnic lui Coco Chanel. Desigerului i-a venit ideea geniala de a concepe pantaloni pentru femei, dupa ce a folosit o pereche de pantaloni barbatesti ca sa isi acopere picioarele la plaja si la echitatie, in alt context. Pantalonii chic dar practici au fost o adevarata revolutie in moda si au venit in ajutorul femeilor in lupta pentru emancipare.

Pentru un look a la Coco, poarta o pereche de pantaloni negri impreuna cu un top in dungi si balerini.

Cardiganele Chanel, similare cu sacourile de tweed, sunt de obicei largi, din tesaturi premium si cu accente pretioase. De-a lungul timpului, au fost transformate si exista sub diferite forme. Cardiganul clasic Chanel are doua buzunare mici si inchidere cu 4 nasturi sau butoni, de obicei aurii. Decolteul este in V. In variantamodernea, s-a pastrat lungimea si contrastul dintre doua culori sau nonculori si s-au adaugat accente contemporane, precum inscriptionarea numelui brandului frontal pe cardigan.

Look-ul Chanel este cel care le defineste pe frantuzoaice. Regula in makeup este foarte simpla: accentul cade mereu ori pe buze ori pe ochi. Astfel, un look Chanel va avea fie buzele rosii cu ochii doar rimelati, fie un smokey eyes  cu ruj nude.

In materie de hairstyle, regula este less is more. Se pastreaza forma naturala a parului fiecarei femeii si se face un styling lejer.  Se prefera in general un look messy, in defavoarea unuia foarte aranjat.

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.