In ce combinatii chic purtam sacourile in sezonul primavara-vara

In ultimii ani, stilurile au trecut de barierele impuse de moda clasica, devenind o suma a preferintelor exprimate de iubitorii de moda. Astfel, daca sacourile erau reprezentative pentru un look office, de birou, designerii ne propun acum numeroase alte variante de asortare pentru a aduce eleganta acestei piese versatile atat intr-un context glam, cat si in outfiturile relaxate de zi.

Unul dintre principalele avantaje ale sacourilor care domina moda anului 2019 este ca pot fi purtate, indiferent de stilul pe care dorim sa il obtinem, cu fuste, rochii sau chiar cu pantaloni scurti.

Sacou si fuste midi. Sezonul primavara-vara 2019 ne readuce fustele midi si maxi cu pliuri si in culori deschise, iar sacoul care trece de linia soldurilor este una dintre piesele care vor completa minunat o tinuta chic. Dior propune asortarea fustelor midi alb fildes cu un sacou contrastant, negru, intr-o linie clasica, o tinuta perfecta pentru un stil business chic, dar si pentru iubitoarele unui look rafinat, obtinut usor prin adaugarea unui colier oversized si a unei barete frantuzesti.

Pentru un stil perfect adaptat tendintelor 2019, putem miza pe un sacou lung cu un cordon statement sau, asa cum propune Burberry, pe un model roz pal asortat unei fuste vaporoase cu buline.

sacou-lung-giada  sacou-negru

sacou-alb  sacou-lung-nude

Sacou si pantaloni. Daca tinutele office au exclus piese precum pantalonii scurti din lista pieselor reprezentative, moda 2019 propune reinventarea acestei combinatii pentru un stil elegant si in acelasi timp relaxat.

Hermes si Kiton prezinta outfituri in culori deschise, bej sau alb fildes, create cu ajutorul un sacou clasic si al unui pantalon in acelasi stil, intr-un croi pana la genunchi. Ideale pentru femeile petite, acestea pot avantaja orice silueta, imbinand stilul elegant al costumului cu notele casual oferite de pantofii cu talpa plata.

O abordare diferita este propusa de Chanel prin sacourile lungi, oversized, pe care le putem purta intr-un stil glam relaxat cu pantaloni negri pana la genunchi. O combinatie recomandata mai ales femeilor cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate), aceasta va fi cu atat mai mult o imagine a tendintelor actuale daca optam pentru un sacou colorat sau pentru o accesorizare statement.

sacou-bej  sacou-bej

sacou-lung  sacou-roz-lung

Sacou si rochii. Sacourile lungi, dintr-un material fin, devin un “accesoriu” de nelipsit in tinutele elegante de seara. Burberry si Maxwell ne propun sa alegem pentru evenimentele care cer outfituri cat mai rafinate, un do creat dintr-o rochie mini bej sau neagra si un sacou in aceeasi culoare.

Un stil la fel de elegant, cu tuse vintage, poate fi obtinut urmand exemplul Armani si anume asortand un sacou cu guler rotunjit unei rochii lungi. Daca dorim sa cream, insa, un outfit chic de zi, atunci sacoul lung intr-un croi drept devine cea mai potrivita optiune, fiind usor de purtat cu o rochie mini sau midi.

sacou-lung-bej  sacou-lung-negrru

sacou-guler-rotund  sacou-lung-roz-pal

sacou-alb-sense  sacou-alb-sense

Sacou clasic, elegant, in tinute all black. Negrul, o constanta a stilului clasic si a unei elegante atemporale, ne indruma spre outfituri rafinate, perfecte pentru evenimente mondene sau de tip cocktail. Tom Ford pluseaza printr-o nota androgina si neconventionala prin asortarea sacourilor negre cu dungi pantalonilor satinati in aceeasi culoare, in timp ce Rachel Zoe propune sa alegem un sacou cu decolteu in V si o pereche de pantaloni bootcut.

Cele mai feminine combinatii all black sunt admirate in prezentarea Dolce&Gabbana care ne reaminteste ca sacoul negru de tip jacheta, cu sau fara revere, descrie un outfit rafinat nu doar cu pantalonul clasic, ci si cu fuste lungi in aceeasi culoare.

Daca atunci cand optam pentru un sacou intr-un stil usor masculin, cu dungi si un croi clasic, putem asorta cu o esarfa neagra, Dolce&Gabbana ne demonstreaza cum un outfit all black poate deveni o imagine a celui mai modern stil glam prin brose aurii oversized, coliere cu piatra sau voalete.

  sacou-elegant-negru

sacou-negru-elegant 

sacou-negru-sense  sacou-negru-sense

Sacou statement. Accentul pe look-uri cat mai originale a devenit un reper stilistic in sine, iar Prabal Gurung, Etro sau Ralph&Russo ne ajuta sa alegem dintre cele mai in voga sacouri statement.

Femeile cu o silueta subtire sau androgina pot alege sacouri cu maneci ample, evazate, sau cu volane, in timp ce modelele cu umeri pronuntati sunt ideale femeilor cu o silueta triunghi.

In categoria pieselor statement intra totodata modelele cu aplicatii sau broderii, sacourile peplum, un model ce va avantaja mai ales siluetele triunghi inversat, sau modelele colorate. Usor de purtat in orice context, acestea din urma vor compune o tinuta corecta si moderna cu o rochie uni, daca alegem un sacou multicolor, sau cu o rochie intr-una dintre culorile sacoului.

sacou-volane  sacou-peplum

sacou-galben  sacou-burgundy

sacou-verde-sense  sacou-jacheta-colorata-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.