Imprimeul floral

Nelipsit in prezentarile de moda din ultima vreme, imprimeul floral este cu siguranta unul dintre trendurile pe care il asteptam mereu sa vedem cum evolueaza. Nu doar in viziunea designerilor, ci si in felul in care ne place si ne este confortabil sa il includem in tinutele noastre.

Anul acesta, rochiile au obtinut, ca de obicei, intaietate printre articolele vestimentare cel mai des alese pentru a duce mai departe influenta trendului floral, iar modelele au urmat preferinte cat mai diversificate. De la inclinatia spre sofisticatul negru si o eleganta cu tente gotice asa cum vedem la Elie Saab sau Ralph&Russo la albul diafan si imprimeul pal Dennis Basso.

elie saab  Dennis Basso

Culorile puternice si contrastele magnetice au fost deasemenea prezente pe catwalkurile internationale pentru a atrage atentia femeilor pentru care superlativele nu sunt o optiune ci un must-have. Transparente, suprapuneri, alaturarea materialelor fine celor rigide si un avant stilistic ce isi provoaca propriile limite; acestea doar cateva dintre directiile de referinta spre care ne indruma Dolce Gabbana.

ZsaZsa Bellagio dolce

BLUZA FLORAL

Culorile anotimupului de tranzitie isi fac loc discret, dar sigur, prin modele cu aplicatii, broderii sau imprimeuri care inhiba orice scepticism cu privire la caldura tonurilor neutre. Chloe exemplifica, asa cum ne-a obisnuit, cu rochii diafane, romantice, in timp ce Valentino alege drumul spre colectii de poveste, originale si perfect accesorizate.

valentino chloe

CAMASA FLORAL

Totusi, inclinatia spre haute-couture si spre piesele create, parca, doar pentru editorialele Vogue nu trebuie sa dezarmeze preferintele pentru tinute casual, ready-to-wear, accesibile pentru ritualurile noastre zilnice. Spre exemplu, o rochie in culori calde poate contrasta si deci atinge un potential maxim purtata cu un cardigan si accesorii negre, din piele, sugereaza Marc Jacobs. Prea puternic? Solutia vine de la Paul&Joe care propune fuste lungi, vaporoase, purtate cu jachete scurte pentru a sublinia talia.

marc jacobs Paul & Joe

Culori puternice sau, din contra, tonuri calde, usoare, rochii, fuste, trench-uri sau camasi, stiluri boeme sau gotice, toate converg spre aceeasi tendinta pe care o vrem cat mai des prezenta in garderoba si spre acelasi scop: acela de a arata si, mai important, de a ne simti mereu de la exceptional in sus.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.