Haute Couture vs Ready to Wear. Chanel SS17

Moda haute couture ne-a obisnuit cu o viziune exclusivista asupra tendintelor si a contextelor in care pot fi adoptate. Acest lucru nu anuleaza, insa, posibilitatile de includere a tinutelor high class si in garderoba de zi cu zi. Iar in prezentarea pentru sezonul primavara-vara 2017, Karl Lagerfeld a propus sub semnatura Chanel noi idei de adoptare a elementelor luxury in outfituri ready to wear.

Un reper important in aceasta alianta tacita il reprezinta clasicul costum Chanel. Aflat la limita fina dintre stilul clasic si cel office, acesta pastreaza un look high class prin materialele folosite si prin detalii precum gulerul Open Collar sau prin camasi cu o croiala tip jabou. Desi costumele Chanel in binecunoscuta combinatie sacou cambrat – fusta midi pot fi reprezentative pentru o tinuta office, de birou, stilul reprezentativ le pastreaza si ca reprezentante ale categoriei haute couture.

costum-Chanel costum-Chanel

costum-Chanel costum-Chanel

Albul este o prezenta semnificativa in moda exclusivista, fiind emblema unui look elegant, iar o tinuta all white reprezinta apogeul outfiturilor care urmeaza aceasta directie stilistica. Tinutele Chanel in cromatica dominata de alb pot fi o alegere potrivita atat pentru un mediu formal, cat si ca idei de styling pentru evenimentele care cer o tinuta de cocktail. Accesorizarea propusa de Karl Lagerfeld este minima, iar acest detaliu poate reprezenta un factor decisiv in incadrarea in haute couture sau in tendintele ready to wear.

Chanel2017 Chanel2017

Chanel2017

Rochiile elegante, midi sau lungi, respecta aceeasi regula cromatica: tonuri elegante de alb sau pasteluri feminine. Desi aceste creatii reprezinta, mai ales, look-urile luxury, asociate evenimentelor cu un cod vestimentar riguros, nu trebuie excluse din sugestiile de styling pentru evenimentele usor mai casual unde eleganta este o alegere personala. Croiala de tip lalea, centurile in talie, modelele peplum sau decolteurile plunge nu sunt detalii specifice modei haute couture, materialele folosite fiind, in special, factorul care diferentiaza cele doua directii de stil. Astfel, alegerea materialelor precum tulle-ul, jaquardul, satinul, matasea si dantela motiveaza look-ul haute couture pentru colectia Chanel din acest sezon, dar si linia fina dintre acest stil si cel ready to wear, mai accesibil, mai casual, mai urban.

Chanel2017 Chanel2017

Chanel2017 Chanel2017

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.