Glam sleeves – de pe catwalk in moda de zi cu zi

In sezonul rece, posibilitatea de a adopta trendurile intr-o tinuta de zi cu zi se restrange la unele detalii de baza. Nu putem opta pentru o croiala prea ampla, pentru materiale prea subtiri sau fluide, iar cromatica si imprimeurile urmeaza aceeasi directie restrictiva.

Una dintre tendintele pe care ne putem baza, insa, cu incredere se refera la estetica manecilor. Maneci oversized, cu aplicatii, intr-o croiala cat mai moderna si care pot schimba un look oricat de simplist intr-o carte de vizita a ultimelor creatii de moda.

Pentru a alege modelul cel mai potrivit, este indicat sa tinem cont de doua lucruri. De stilul pe care dorim sa il obtinem si de felul in care acest trend ne poate avantaja tinuta si silueta. Spre exemplu, pentru un look elegant, clasic, este bine ca manecile bufante sa contrasteze cu o croiala simpla si un model monocromatic. De asemenea, trebuie sa tinem cont de lungimea manecilor. Astfel ca manecile lungi, bufante, vor aduce volum in partea inferioara a siluetei, in timp ce manecile trei sferturi vor produce acest efect in zona taliei. Este bine, deci, ca zonele in cauza sa urmeze o croiala pe corp, pentru a nu maximiza efectul de volum.

rochie-neagra  rochie-negru-alb

Cushnie-et-Ochs  Chiara Boni

rochie-rosie-sense

Un look modern, glam, poate fi obtinut, asa cum propune Chloe, printr-o croiala originala, dar si prin aplicatii florale, asa cum exemplifica Fendi. Iar pentru ca manecile statement sunt, in sine, un detaliu care nu poate trece neobservat, regulile modei sugereaza mentinerea unui echilibru vizual. Spre exemplu, rozul puternic Delpozo si manecile oversized sunt doua caracteristici care pot defini perfect un stil fara a-l incarca. In acest caz, un model futurist sau un imprimeu grafic nu ar fi fost indicate, iar manecile statement ar fi fost ascunse de un look suprasaturat.

Chloe-Spring-2017  fendi

Delpozo-2017 catwalk

SLE552 MODEL FATA 1

Pentru un look chic, dar usor de adaptat unui stil urban, topurile albe sau uni sunt o modalitate excelenta de a combina simplitatea clasica si accentele moderne. Aceste modele vor arata foarte bine alaturi de o pereche de jeansi skinny sau crop, iar o accesorizare subtila este suficienta.

street-style  street-style

street-style  Hellessy-Spring

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.