Ghidul stilului feminin

In lumea in care traim, nu este deloc usor sa realizezi echilibrul intre cariera, viata personala si familie. Avem tot mai multe responsabilitati, astfel incat confortul personal devine prioritar. Este mult mai usor sa imbraci o pereche de leggings, o bluza larga si o pereche de sneakers si sa iti continui treburile zilnice, decat sa optezi pentru o tinuta ready-to-wear. Cu toate acestea, este esential pentru o femeie sa isi gaseasca un stil care o reprezinta si care ii pune in valoare frumusetea.

Rochiile maxi, inflorate, fustele mini sau cele 7/8 plisate si bluzele cu maneci oversized sunt feminine si deosebit de frumoasa, insa de multe ori ajung in categoria acelor piese vestimentare, care asteapta in dulap momentul potrivit si un context bun. Deoarece este indicat sa nu mai amani momentul perfect pentru a purta rochia sau fusta la care doar te uiti zilnic, iti vom oferi cateva moduri in care poti sa incepi sa potrivesti piese vestimentare feminine cu stilul tau activ de viata.

Daca unul dintre lucrurile pe care ti le-ai propus pentru anul 2020 este sa incorporezi mai multe piese feminine in garderoba ta, aceasta nu inseamna ca trebuie sa arunci brusc toti blugii, tricourile si pantofii sport pe care il gasesti in cale. Toate aceste piese vestimentare pot fi extrem de feminine, daca stii cum sa le combini. Combinatiile dintre piesele ultra feminine si cele casual, chiar masculine, sunt foarte trendy. In loc sa arunci tricourile , potriveste-le cu o fusta 7/8, cizme sau tocuri si un palton cambrat pe talie.

Definirea stilul feminin incepe cu o fusta bine aleasa. Exista numeroase lungimi si tipare, insa la este bine sa le ai pe cele de baza, respectiv o fusta pencil midi pentru birou si una 7/8, plisata sau din piele, pentru o tinuta chic, de weekend. Fusta office alege-o intr-o culoare uni, care se potriveste cu majoritatea topurilor din garderoba ta. Poti experimenta si fustele imprimate, cu detalii sofisticate.

Fustele 7/8 sunt in tendinte si avantajeaza orice silueta. Pentru a obtine un efect de clepsidra, alege un model cambrat pe talie sau adauga o curea tip Dior. Poarta fustele de acest gen cu bluze sau pulovere oversized si cu tocuri. Daca nu te poti desparti de papuci confortabili, alege o pereche de bocanci edgy, de inspiratie masculina, sau o pereche de cizme slouch, cu un toc mic.

 

O alta piesa cheie pentru o garderoba feminina este un trench clasic sau un palton de stofa colorat. Un palton chiar face diferenta intr-o tinuta. Un look basic, format din blugi si un hanorac, poate deveni foarte trendy  atunci cand este asortat cu un palton de stofa. Adauga niste cercei supradimensionati si tocuri.

Cred ca mai exista putine femei care considera ca pantalonii nu sunt deloc feminini. Si daca exista, atunci doamnele nu stiu ca exista o multime de tipare si de materiale din care se pot fabrica pantalonii. Poti crea o tinuta foarte feminina cu o pereche de pantaloni. Totul tine de tiparul pe care il alegi si de combinatiile pentru care optezi. Pantalonii office, in culori nude sau neutre, sunt alegerea perfecta. Asorteaza-i cu un top cu maneci oversized, o pereche de tocuri si cu un trench chic, obtinand astfel o tinuta practica si feminina pentru birou. Daca te incomodeaza, poti sa inlocuiesti tocurile cu loafers. Sunt foarte trendy in acest sezon, dar si extrem de comozi.

O bluze chic poate salva un intreg outfit. Poarta o pereche de blugi basic, boyfriend, cu o bluza romantica si tinuta nu va mai fi banala. Bluzele cele mai trendy sunt cele cu maneci inspirate din perioada Victoriana si cu detalii elaborate. Imprimeurile colorate iti vor revigora garderoba. Combina o pereche de pantaloni office uni cu o bluza cu imprimeu colorat si pantofi intr-o nuanta puternica. Completeaza look-ul cu un pardesiu camel sau negru.

Rochiile sunt printre cele mai feminine piese. Un tipar nepotrivit poate sa iti creeze o multime de probleme. Pentru a te simti bine intr-o rochie, in viata de zi cu zi, trebuie sa alegi un model care sa nu iti dea bataie de cap. Rochiile foarte cambrate pe corp, desi arata foarte bine, nu sunt cea mai buna decizie, daca iti doresti un outfit practic. Alege un tipar care evidentiaza discret formele corpului, dar iti lasa lejeritate. Opteaza pentru o lungime midi, adauga o curea, daca vrei sa iti evidentiezi talia, si o pereche de stiletto sau kitty heals. De asemenea, evita rochiile din bumbac 100% la serviciu, deoarece se vor sifona foarte tare cat timp stai la birou.

Un stil feminin nu este legat doar de hainele pe care le porti, ci si de atitudine, respectiv de disponibilitatea de a experimenta cu cat mai multe stiluri. Incearca diferite texturi si tesaturi, pentru a-ti construi o garderoba feminina care sa te reprezinte in totalitate.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.