Detaliile principalului trend al verii

Faptul ca imprimeul floral este trendul principal al sezonului cald nu mai poate fi o surpriza sau o noutate pentru pasionatii de moda. Totusi detaliile pe care le aduce in plus de la un sezon la altul sunt de fiecare data altele, transformandu-l dintr-un trend central intr-o tendinta care poate fi adaptata oricarei personalitati si oricarui context.

Floral+satin. Imprimeurile florale pe materiale fine sustin stilurile elegante, high class, fie ca este vorba despre camasi, jachete sau rochii midi. Dries van Noten si Gucci exemplifica prin combinatia de culori puternice pe tonuri de negru, aducand inspiratia japoneza a imprimeurilor colorate si a satinului ca accente de baza. Accesorizate elegant cu voalete, sau casual cu ochelari de soare si pantofi colorati, tinutele care aduc impreuna imprimeurile florale si materialele fine sunt ideale pentru evenimente mondene glam si elegante.

capa-satin-dries  floral-satin-dries

floral-satin-dries  floral-satin-gucci

Alb. O rochie alba cu flori poate fi atat imaginea unei tinute relaxate de vara, cu o croiala lejera, detalii de sezon precum slituri adanci sau maneci bufante, cat si o expresie a unui stil sofisticat, haute couture, asa cum exemplifica Tony Ward prin rochia alba cu capa. Pentru astfel de modele care inspira naturalete si eleganta, accesoriile pot fi subtile, fine, perechea de pantofi aleasa fiind cea care poate face diferenta. O pereche de sandale colorate, pentru un look modern sau o pereche de stiletto argintii pentru un outfit sofisticat.

rochie-alba-flori  rochie-alba-flori

rochie-flori-sense  rochie-flori-sense

rochie-alba-flori  rochie-alba-flori-couture

Croiala lejera. Vara este anotimpul in care accentul este pus pe croiala pieselor vestimentare, cele cu un aer relaxat si o croiala lejera fiind printre cele mai apreciate. Poate fi vorba despre o rochie de tip camasa, cu nasturi si maneci lungi sau medii sau de modele cu o croiala dreapta, jocul de culori fiind cel care poate da tonul tinutei. O rochie alba sau in culori pastelate este ideala pentru o iesire casual, in timp ce culorile puternice pe aceeasi croiala lejera aduc un plus de glam, recomandandu-le evenimentelor chic. De la pantofi cu toc la balerini si sandale cu platforma, paleta de optiuni pentru accesorizare este foarte permisiva pentru acest stil dual.

rochie-camasa-brock  rochie-flori-paul-smith

rochie-flori-colorata-dries  rochie-flori-paul-smith

rochie-flori-sense  rochie-flori-sense

Accent pe umeri. Una dintre tendintele recente a adus atentia designerilor si a iubitoarelor de moda in partea superioara a siluetei. Astfel, rochiile cu decupaje in zona umerilor si cele cu bretele subtiri accentueaza trendul si aduc un plus de feminitate. Indiferent de intensitatea culorilor si de tipul croielii, aceste modele capteaza din eleganta clasica. Jason Wu si Ulla Johnson pluseaza asupra trendului cu detalii precum volane fine care accentueaza cu atat mai mult stilul feminin al rochiilor cu umeri goi.

rochie-flori-brock  rochie-flori-prabal

rochie-flori-jason-wu  rochie-flori-ulla

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.